چهارشنبه 17 سپتامبر 2008 08:27
خطر در كمين صنعت فناوري اطلاعات ايالات متحده

گزارش فارس از پس لرزه هاي بحران اقتصادي آمريكا خطر در كمين صنعت فناوري اطلاعات ايالات متحده خبرگزاري فارس: دو شركت بسيار بزرگ فروشنده رايانه در ايالات متحده در مورد كاهش شديد تقاضا براي خريد رايانه هاي شخصي و ديگر تجهيزات جانبي آن هشدار دادند. به گزارش فارس به نقل از رويترز، Dell و Ingram […]

گزارش فارس از پس لرزه هاي بحران اقتصادي آمريكا

خطر در كمين صنعت فناوري اطلاعات ايالات متحده

خبرگزاري فارس: دو شركت بسيار بزرگ فروشنده رايانه در ايالات متحده در مورد كاهش شديد تقاضا براي خريد رايانه هاي شخصي و ديگر تجهيزات جانبي آن هشدار دادند.

به گزارش فارس به نقل از رويترز، Dell و Ingram Micro Inc در مورد از بين رفتن رونق بازار ICT در ايالات متحده به دنبال بحران عظيم مالي اين كشور اظهار نگراني كرده اند. به اعتقاد اين دو شركت بحران اخير موجب صدمات جدي اقتصادي به شركت هاي تجاري و كاسته شدن از ميزان تقاضا براي خريد انواع رايانه خواهد شد.
اين اولين اظهار نظر رسمي توسط دو شركت بسيار بزرگ عرصه فناوري در ايالات متحده در مورد تاثير بحران مالي آمريكا بر صنعت ICT اين كشور در روزهاي اخير است. در عين حال كارشناسان امور مالي معتقدند كه در ماه هاي آينده شرايط بحراني باز هم ادامه مي يابد.
يكي از كارشناسان موسسه تحقيقاتي Cross Research در اين مورد مي گويد: به نظر مي رسد در بسياري از موارد اوضاع دارد بدتر مي شود. تقاضاي مصرف كنندگان و شركت هاي تجاري در بازار رايانه در حال كاهش است و مساله اين است كه اين وضع تا چه زماني به طول خواهد انجاميد.
به گفته وي شركت هايي مانند Dell، به طور قطع از تداوم اين روند آسيب خواهند ديد. بديهي است كه وقتي مردم شرايط بورس و بانك ها را مي بينند، تمايلي به صرف هزينه براي خريد تجهيزات رايانه اي نخواهند داشت.
ارزش سهام دو شركت فناوري Dell و Ingram Micro در روز سه شنبه به ترتيب 10 و 4 درصد كاهش يافته است. اين رقم در مورد VMware Incسازنده بزرگ نرم افزارهاي تجاري و Micron Technology به ترتيب 9 و 12 درصد بوده است.
Dell كه بعد از HP دومين سازنده بزرگ رايانه هاي شخصي محسوب مي شود پيش از اين هم از كاهش قابل توجه سود مالي خود در سه ماهه دوم سال جاري ميلادي خبر داده بود. اين درحالي است كه مردم وشركت هاي تجاري در اين زمان معمولا در مورد خريدهاي تازه خود تصميم مي گيرند. Ingram Micro بزرگترين توزيع كننده محصولات رايانه اي در آمريكا نيز شرايط مشابهي را تجربه كرده و چشم انداز درآمدي مناسبي را نيز براي آينده پيش بيني نمي كند. به گفته مقامات اين شركت وضعيت نامناسب بازار كه در ماه سپتامبر تشديد هم شده فشار زيادي را به كاركنان آن وارد نموده است.
تحليلگران معتقدند Ingram Micro به دليل آنكه بيشتر صاحبان مشاغل كوچك و متوسط را هدف گرفته بود، كمتر از شركت هايي مانند Dell در معرض آسيب مستقيم قرار دارد. اما در مقابل dell و غولي همچون EMC Corp سازنده تجهيزات ذخيره سازي ديتا به خاطر سر وكار داشتن با موسسات بزرگ تجاري ممكن است با وضعيت بحراني تري مواجه شوند.
يكي از تحليل گران موسسه Calyon Securities در اين مورد مي گويد: مدتي است كه مي دانيم بخش مالي و اعتباري آمريكا به بخش ضعيف و آسيب پذيري مبدل شده است. از سوي ديگر رويدادهاي چند هفته اخير نشان مي دهد كه اين ضعف در حال تشديد است. اين مساله غول هاي فناوري را هم دچار مشكل كرده است. چون به عنوان مثال 15 تا 20 درصد درآمد شركتي مانند EMC حاصل معاملات آن با موسسات معتبر مالي و اعتباري است. وضعيت در مورد بسياري از ديگر شركت هاي ICT به همين منوال است. بنابراين اگر بحران ادامه يابد و تسريع شود تاثيرات منفي آن در شش ماه آينده باز هم افزايش خواهد يافت.
Seagate Technology شركت ديگري است كه به علت اين بحران دچار مشكل شده و مديران آن مي گويند ناپايداري شرايط اقتصادي باعث شده شركت هاي و مردم از هر گونه صرف هزينه جديد در حوزه ICT خودداري كنند. به اعتقاد آنان مسئولان دولتي بايد هر چه سريعتر براي حل اين مشكل چاره اي بينديشند تا بحران مالي آمريكا ديگر حوزه ها و از جمله صنعت ICT را با مشكل مواجه نكند.

کاروان طریق القدس

آرشیو