مشروح/سيد حسن نصرالله: خواهان حضور گروههاي بيشتري در نشست گفتگوهاي ملي هستيم خبرگزاري فارس: دبيركل حزب الله لبنان امروز از نشست گفتگوهاي لبنان استقبال و بر ضرورت گسترش حضور گروههاي لبناني و مشاركت آنها در اين گفتگوها تاكيد كرد. |
![]() |
به گزارش فارس، سيد حسن نصرالله در سخنراني خود در مراسم افطار “هيئت حمايت از مقاومت اسلامي” در شهر بيروت كه به طور مستقيم از شبكه تلويزيوني “العالم” پخش شد، گفت: جنگ 33 روزه ايده موسوم به اسرائيل بزرگ را نابود كرد و مقاومت لبنان امروز همه خطرات را پشت سرگذاشته است.
وي افزود: پيروزهاي مقاومت آخرين ميخ را بر تابوت نعش ايده موسوم به اسرائيل بزرگ وارد كرد و ايده موسوم به اسرائيل بزرگ در جنگ 33 روزه نابود شد و بعد از پايان اين جنگ تا رسيدن به امضاي توافقنامه دوحه و تشكيل دولت وحدت ملي، مقاومت همه تجربهها و خطرات واقعي كه آن را تهديد ميكرد، پشت سرگذاشت.
سيد حسن نصرالله خاطرنشان كرد: ما در مرحله تاريخي در درگيري با رژيم صهيونيستي قرار داريم و مقاومت توانستهاست توازن برقرار كند و همگي به حمايت و دفاع از كشور خويش توجه و اهتمام ميورزيم.
وي گفت: مقاومت هميشه در معرض خطر بوده اما توانستهاست همه اين خطرات را پشت سر بگذارد و مقاومت لبنان ريشه در مقبوليت و حمايت مردمي دارد و قائم به يك رهبر سياسي يا نظامي نيست بلكه يك جنبش مردمي واقعي است كه ميتواند در همه سطوح رهبراني را معرفي كند و گزينه نظامي براي ضربه زدن به مقاومت و منزوي كردن مردمي آن شكست خورده است.
دبيركل حزب الله لبنان اشاره كرد كه ترور شهيد “عماد مغنيه” اولين ترور رهبران مقاومت نبود بلكه پيش از وي نيز بسياري از رهبران و فرماندهان مقاومت ترور شدند اما مقاومت دچار ضعف و تزلزل نشد بلكه قدرت و ايمان آن به درستي هدف و ميسر خود و دفاع از لبنان دوچندان شد.
دبيركل حزب الله لبنان گفت: اقدام امنيتي هرگز نتوانسته است به مقاومت ضربه بزند و رژيم صهيونيستي و حاميان آن از سال 2000 ميلادي تا اين لحظه براي از بين بردن مقاومت تمركز كرده اما شكست خورده اند.
دبيركل حزب الله لبنان اشاره كرد كه برخي طرفهاي داخلي و خارجي دولت سابق لبنان را به سمت وارد كردن ارتش به رويارويي با مقاومت سوق دادند.
وي گفت: مسئوليت ما در اين لحظه اين است كه مسائل خود را از طريق گفتگو بررسي و حل فصل كنيم و من از نشست گفتگوهاي ملي لبنان استقبال ميكنم و دوست داشتم در آن حضور داشته باشم اما به خاطر مسائل امنيتي اين امر حاصل نشد.
دبيركل حزب الله لبنان افزود: دوست دارم تا از سخنان امروز “ميشل سليمان” رئيس جمهوري لبنان در اولين نشست گفتگوهاي گروههاي لبناني ستايش كنم زيرا اين سخنان هدفمند، حساب شده، دقيق، مسئولانه و ملي بود كه بيانگر روحيه و اراده جمعي و روحيه بالا براي رسيدگي و حل وفصل مشكلات كشور است.
دبيركل حزب الله لبنان از بيانيه پاياني اولين نشست گفتگوهاي ملي استقبال كرد و گفت كه اين بيانيه يك سرآغاز بود و نكتهاي در آن درباره توقف حملات تبليغاتي وجود داشت كه بايد بر آن تاكيد كنيم.
وي افزود: ما مطابق توافقنامه دوحه به آرامش تبليغاتي و رسانهاي پايبند بوديم اما برخي گروهها به توقف حملات تبليغاتي پايبند نبودند و برخي رسانههاي عربي به تحريك آفريني طايفهاي دست زدند.
سيد حسن نصرالله سپس اين پرسش را مطرح كرد كه چه كسي درگيري در شهر طرابلس در شمال لبنان را در قالب مذهبي قرار داد آيا گروه هوادار دولت وحدت ملي يا گروه مقابل؟
وي افزود: اگر تحريك آفريني تبليغاتي و رسانهاي متوقف شود خواهيم توانست همه مسائلي كه در كشور ايجاد مي شود را بررسي و حل و فصل كنيم.
دبيركل حزب الله لبنان گفت: هدف از اتهام زني و تحريك آفريني رسانهاي دست نيافتن به آشتي در لبنان است.
سيد حسن نصرالله مهمترين فاكتور در تجربه مقاومت را حس مسئوليت پذيري دانست و گفت: به خاطر اينكه مقاومت در لبنان ثمره احساس مسئوليت است تا امروز باقي ماندهاست.
دبيركل حزب الله لبنان خواستار فعاليت براي توانمند شدن دولت به منظور حفاظت از لبنان شد و تاكيد كرد: لبنان بايد قدرتمند باشد و دولت آن بايد قوي باشد تا از ملت حفاظت كند.
سيد حسن نصرالله همچنين بر جديت حزب الله در گفتگوهاي ملي لبنان تاكيد كرد و گفت: الگوي نظامي مقاومت لبنان ساخته ملت لبنان است و در تاريخ جنگهاي بشري نظير ندارد و ما يك مكتب در مبارزه ارايه داديم كه براي اولين بار در لبنان ايجاد شد.
وي هرگونه آشتي ميان حزب الله با ساير گروههاي لبناني را بر ضد فرد يا ائتلافي ندانست و گفت: همانطور كه در جريان تفاهم با جريان ملي آزاد تاكيد كرديم كه اين اقدام عليه كسي نيست، امروز نيز بر اين مسئله تاكيد مي كنيم و ما برپايبندي به ائتلافهاي خود با ساير گروهها تاكيد و پافشاري داريم.
دبيركل حزب الله لبنان درباره نشست گفتگوهاي ملي لبنان تاكيد كرد: ما بر توسعه حضور گروههاي لبناني در گفتگوها تاكيد و پافشاري ميكنيم.
وي تاكيد كرد: وضعيت پيش از جنگ 33 روزه با بعد از آن متفاوت است زيرا قدرتهايي اساسي در لبنان هستند كه در جريان جنگ از مقاومت دفاع كردند و براي حفاظت از كشور در كنار مقاومت قرار گرفتند و وفاداري به اين گروه ايجاب ميكند كه قاطعانه خواستار حضور و مشاركت آنها در ميز گفتگوها باشيم.
سيد حسن نصرالله در پايان همچنين به بحران گرجستان و حمايت غرب و رژيم صهيونيستي از اين كشور اشاره كرد.