سه‌شنبه 28 اکتبر 2008 18:37
ماجراي «سكس و پورنو» در سيماي جمهوري اسلامي ايران

بر اساس گزارش بولتن نيوز تعديل در قضاوت درباره انحرافات جوانان در اين برنامه، مورد توجه گروههاي موسيقي رپ ايران قرار گرفته و بسياري از آنها در سايتها و وبلاگهايشان از آن استقبال كرده اند. اين درحاليست كه پيش از اين برخي رپرهاي فارسي زبان ترانه هايي را در اينترنت پخش كرده بودند كه در […]

بر اساس گزارش بولتن نيوز تعديل در قضاوت درباره انحرافات جوانان در اين برنامه، مورد توجه گروههاي موسيقي رپ ايران قرار گرفته و بسياري از آنها در سايتها و وبلاگهايشان از آن استقبال كرده اند. اين درحاليست كه پيش از اين برخي رپرهاي فارسي زبان ترانه هايي را در اينترنت پخش كرده بودند كه در آنها ضمن اعتراض شديد به مستند شوك خطاب به تهيه كنندگان انها گفته بودند«رپ ناموس ماست… ما به خون شما تشنه ايم»!

پخش برنامه «شوك» از شبكه سه سيماي جمهوري اسلامي ايران واكنش هاي غيرمنتظره اي را در فضاي سايبر به همراه داشت. بسياري از رپرهاي فارسي زبان عليه اين برنامه موضع گرفتند و آنرا نوعي فحاشي عليه خود معرفي كردند. كار تا آنجا پيش رفت كه جريان هاي سازمان يافته مخالفت با اين برنامه در اينترنت شكل گرفت.

ميزگرد بررسي شوك پنجشبه هفته پيش با حضور چند كارشناس در حوزه جامعه شناسي، رسانه و روانشناسي شكل گرفت. شبكه سه حتي در انتخاب مجري نيز اينبار از يك جرم شناس استفاده كرده بود.
نكته قابل توجه در اين برنامه تعديل نگاه به گروه هاي رپ و گرايش هاي خاص جوانان به موسيقي بود. در ابتداي برنامه مجري ميزگرد نخستين انتقاد را نسبت به برنامه بيان كرد. او تركيب نشانه هاي شيطان پرستان را با اعتياد و در عين حال با موسيقي رپ نوعي برچسب غيرعادلانه به گروه هاي موسيقي دانست و فضاسازي مستند شوك را در اينباره افراطي عنوان كرد.
نكته جالبتر اينكه بيان مجري و كارشناسان در اين برنامه ار احتياط هاي خسته كننده سال هاي اخير سيماي جمهوري اسلامي ايران عاري بود و آنها راحت تر و ششفاف تر درباره خطرات ابتذال و انحرافات اجتماعي براي جوانان سخن گفتند. از جمله اينكه برخلاف مقررات جاري سازمان، مجري برنامه از كلمات سكس و پورنو براي توصيف فضاي اينترنت استفاده كرد و گفت: «با وجود فیلتر شدن هزاران سایت اما همه می دانیم که رسیدن به سایت های سکس و پورن خیلی راحت تر از اون چیزیه که فکرش را می کنیم».

بر اساس گزارش بولتن نيوز اين تعديل در قضاوت درباره انحرافات جوانان مورد توجه گروههاي موسيقي رپ ايران قرار گرفته و بسياري از آنها در سايتها و وبلاگهايشان از آن استقبال كرده اند. اين درحاليست كه پيش از اين برخي رپرهاي فارسي زبان ترانه هايي را در اينترنت پخش كرده بودند كه در آنها ضمن اعتراض شديد به مستند شوك خطاب به تهيه كنندگان انها گفته بودند«رپ ناموس ماست… ما به خون شما تشنه ايم»!

تهيه و پخش اين برنامه از شبكه سه و بيان انتقادات نسبت به اصل مستند شوك و از طرفي هدايت موضوع به سمت فعاليت سايت هاي انحرافي و وضعيت نگران كننده ي هرزه نگاري در اينترنت، رخدادي قابل توجه و راضي كننده در رسانه ملي است.

کاروان طریق القدس

آرشیو