رضا سراج در نشست خبري هفتمين جشنواره دانشجويان ممتاز، مبتکر و نوآور بسيجي شاهد و ايثارگر کشور که امروز يکشنبه در محل لانه سابق جاسوسي برگزار شد، گفت: بسيج دانشجويي در راستاي تحول و تعالي اي که در دستور کار دارد، جهاد علمي را به عنوان يکي از راهبردهاي اصلي خود تعريف کرده و از آنجا که اين جهاد که يکي از موضوعات مورد مطالبه مقام معظم رهبري از بسيج دانشجويي است، اين انتظار را از بسيج داشته است که پيشگام عرصه هاي علمي، سياسي، صيانت و خدمت در دانشگاهها باشد.
رييس سازمان بسيج دانشجويي کشور تصريح کرد: در همين راستا بسيج دانشجويي در طرح تحول تعالي به مساله جهاد علمي اهتمام داشته است چرا که در آستانه دهه چهارم انقلاب راهبرد مقام معظم رهبري پيشرفت و عدالت است و اين پيشرفت نيازمند جهاد علمي است و بسيج تحقق اين پيشرفت و عدالت را رسالت خود مي داند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در اين دهه بايد تلاش کنيم به جريان تند علم سرعت دهيم تا علم توليد شده به محصول و فن آوري تبديل شود تا با جهاد علمي بتوانيم علم را به ثروت ملي در راستاي تحقق سند چشم انداز 20 ساله تبديل کنيم.
راه اندازي پژوهشکدههاي دانشجويي در دانشگاهها
سراج در ادامه از راه اندازي پژوهشکده هاي دانشجويي در دانشگاه ها خبر داد و گفت: به دنبال اين هستيم، رويکرد آموزشي را به رويکرد پژوهشي در مراکز آموزش عالي تبديل کنيم و در اين راستا طرح تاسيس پژوهشکده هاي دانشجويي که آخرين مراحل قانوني خود را طي مي کند گام بلندي در حوزه تبديل علم به ثروت در دهه چهارم خواهد بود.
رييس سازمان بسيج دانشجويي همچنين تصريح کرد: پژوهشکده هاي علمي بسيج به جذب نخبگان کمک کرده و با رويکرد پژوهش محوري پيشرفت همه جانبه و تحول شگرفي را در کشور به وجود خواهد آورد.
وي همچنين از راه اندازي کانون هاي علمي بسيج دانشجويي در دانشگاه هاي هدف يک خبر داد و گفت: تا پايان امسال کانون هاي علمي در تمام دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي راه اندازي خواهد شد و به حول و قوه الهي و حل فعاليت نخبگان خواهد بود.
سراج همچنين با بيان اينکه راه اندازي اين کانون ها و پژوهشکده ها بسيج دانشجويي را در حوزه جهاد علمي پيشگام مي سازد، ابراز اميداوري کرد: اين پيشگامي نيز رسيدن به قله هاي سرآمدي در حوزه علمي را منجر مي شود.
رييس سازمان بسيج دانشجويي کشور ادامه داد: هفتمين جشنواره دانشجويان ممتاز، مبتکر و نوآور بسيجي شاهد و ايثارگر کشور هم در راستاي تحقق جهاد علمي از سال هاي گذشته آغاز شده و امسال با کمک وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري، و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، سازمان صدا و سيما، دانشگاه آزاد اسلامي، بنياد شهيد و امور ايثارگران برگزار مي شود.
شناسايي نخبگان و ايجاد انگيزه علمي در دانشجويان
وي همچنين با اشاره به اهداف هفتمين جشنواره گفت: ما به دنبال شناسايي و سازماندهي نخبگان علمي هستيم تا اين نخبگان در مراکز پژوهشي و کانون هاي علمي به کار گرفته شوند و اساساً عرصه هاي علمي که در ذيل کانون ها و پژوهشکده ها ايجاد مي شود از توان علمي آنان بهره مند شوند.
سراج همچنين ايجاد شور و انگيزه علمي در دانشگاه ها به ويژه در ميان بسيجيان را از اهداف بسيار مهم اين جشنواره خواند و افزود: حمايت و تشويق از دستاوردهاي علمي و تحقيقاتي دانشجويان و اطلاع رساني از آخرين پيشرفت علمي دانشجويان، ارتقاء سطح علمي دانشجويان و تعامل نخبگان با يکديگر از ديگر اهداف اين جشنواره است.
وي همچنين خاطر نشان ساخت: معرفي الگوهاي موفق و پر تلاش در حوزه پژوهش و جهاد علمي و تجليل از اين نخبگان از ديگر اهداف اين جشنواره است.
رييس سازمان بسيج دانشجويي کشور افزود: اين جشنواره با حضور 89 نفر از برگزيدگان کشوري،سه شنبه هشتم بهمن ماه در تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشکي تهران برگزار مي شود و از 23 نفر از برترين ها قدرداني خواهد شد.
وي افزود: وزير علوم، بهداشت، معاون فن آوري رياست جمهوري و فرمانده نيروي مقاومت بسيج از سخنرانان اين جشنواره هستند و احتمال مقامات عالي رتبه نيز در اين جشنواره وجود دارد.
سراج همچنين با اشاره به موضوعات جشنواره گفت: اختراعات و ابتکاراتي که توسط دانشجويان به ثبت رسيده، طرح ها و پروژه هاي تحقيقاتي، تاليف و ترجمه، مقالات علمي، کسب مقام در مجامع معتبر علمي، پايانامه هاي کارشناسي ارشد و دکترا و ممتازان آنان در جشنواره مورد توجه بوده است.
تجليل از 89 نفر از برگزيدگان جشنواره دانشجويان نوآور بسيجي
وي در خصوص راه يافتگان به جشنواره و همچنين کيفيت آثار ارايه شده عنوان کرد: تعداد شرکت کنندگان در مرحله مقدماتي 2231 نفر بوده که 1244 نفر متعلق به دانشگاه هاي وزارت علوم، 106 نفر متعلق به دانشگاه هاي وزارت بهداشت، 881 نفر از دانشگاه هاي آزاد سراسر کشور حضور داشتند که از بين اين افراد 89 نفر برگزيده شده اند که 49 نفرشان از شرکت کنندگان دانشگاههاي تابعه وزارت علوم، 18 نفر از دانشگاه هاي وزارت بهداشت و 22 نفر هم از واحدهاي دانشگاه آزاد است.
رييس سازمان بسيج دانشجويي کشور در ادامه با ارائه آمار مربوط به اين جشنواره تصريح کرد: تعداد آثاري که به دبيرخانه هفتمين جشنواره دانشجويان ممتاز، مبتکر و نوآور بسيجي شاهد و ايثارگر کشور ارسال شد 5286 اثر بوده که متعلق به سطح استاني اين جشنواره است که در قالب 1032 طرح 899 اختراع، 2742 مقاله، 266 تاليف، 348 نفر از مجامع علمي بوده اند. از بين اين تعداد آنهايي که حائز رتبه بندي شده و به جشنواره کشوري راه يافته اند، 1500 اثر بود که به تفکيک 229 طرح، 273 اختراع، 757 مقاله، 128 تاليف، 114 مجامع علمي بوده است.
وي ادامه داد: از ميان آثار رسيده به جشنواره کشوري هم 89 اثر طي کار داوري کارشناسانه انتخاب شده که شامل 17طرح، 19 اختراع، 37 مقاله، پنج تاليف و 11 مجامع است.
سراج در خصوص استان هاي شرکت کننده در اين جشنواره يادآور شد: استان گيلان با 193 شرکت کننده و دو برگزيده در مرحله نهايي، رتبه اول را از حيث شرکت کنندگان به دست آورده است و به ترتيب استان هاي کرمان، زنجان، خوزستان، خراسان رضوي و تهران از لحاظ شرکت کننده بسيار فعال بوده اند.
رييس سازمان بسيج دانشجويي کشور در پايان به برخي آثار برگزيده هفتمين جشنواره دانشجويان ممتاز، مبتکر و نوآور بسيجي شاهد و ايثارگر کشور اشاره کرد و گفت: وسيله جراحي استخوان آرنج، دستگاه نگهدارنده قلب انسان، طرح پژوهشي مشخصه هاي فيزيکي و مکانيکي درخت خرما، طرح پژوهشي ساخت سيستم هاي اندازه گيري و کنترل کامپيوتري تونل هاي باد و در بخش تاليف کتاب “نخستين غذاي کودک” از برترين هاي اين جشنواره هستند.
خبرگزاری برنا