مهندس سيدپرويز فتاح روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، سدهاي بهره برداري شده در دولت نهم را شامل سدهاي سهند (قرنقو)، سبلان (گي بيگلو)، طالقان، سليمانشاه، جگين، ملاصدرا (تنگ براق)، رئيسعلي دلواري، شيان، شهيد قنبري، قلعه چاي عجبشير، خدا آفرين و افزايش ارتفاع سد اكباتان برشمرد.
به گفته فتاح، مجموع حجم مخزن سدهاي بهره برداري شده در دولت نهم سه ميليارد و ۸۸۳ميليون و ۵۰۰هزار متر مكعب و آب قابل تنظيم اين سدها ۲ ميليارد و ۷۵۴ميليون متر مكعب بوده است.
وزير نيرو سپس مجموع هزينه ساخت اين سدها را نيز هشت تريليون و ۷۹ ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: با بهره برداري از اين سدها، ۳۳۷/۲ مگاوات ظرفيت اسمي نيروگاهي ايجاد شده است.
فتاح همچنين اظهار داشت: از ابتداي سال ۸۴تاكنون در مجموع ۱۹سد با حجم مخزن چهار ميليارد و ۲۰۳ميليون و ۷۳۰هزار متر مكعب و آب قابل تنظيم سالانه سه ميليارد و ۳۴۸ميليون و ۴۰هزار متر مكعب با هزينه ساخت ۹ تريليون و ۵۵۲ميليارد ريال در كشور به بهره برداري رسيده است.
وزير نيرو سپس با بيان آنكه در بهمن ماه جاري به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي سه سد سيبويه (سيوند)، سنگ سياه و خيرآباد نيكشهر توسط سازمانهاي آب فارس، كردستان و سيستان و بلوچستان به بهره برداري ميرسد، گفت: براي احداث اين سدها با حجم مخزن ۲۱۰/۳ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم سالانه ۱۱۶ميليون متر مكعب در مجموع يك تريليون و ۸۱ميليارد ريال هزينه صرف شده است.
به گفته فتاح، سد رامهرمز (جره) در استان خوزستان نيز با حجم محزن ۱۸۰ ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم ۱۰۰/۸ميليون متر مكعب اسفندماه امسال آبگيري و در سال آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
اين مقام مسئول تاكيد كرد، براي احداث اين سد يك تريليون و ۱۵۰ ميليارد ريال سرمايهگذاري شده است.
وزير نيرو همچنين با اشاره به آبگيري سد البرز (پاشا كلا) در استان مازندران در دي ماه امسال، افزود: اين سد نيز با حجم مخزن ۱۵۰ميليون متر مكعب، آب قابل تنظيم سالانه ۱۶۵/۵ميليون متر مكعب و هزينه ساخت يك تريليون و ۵۶۵ميليارد ريال سال آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
وزير نيرو در ادامه با اشاره به وضعيت و اهداف كمي سدهاي كشور، اظهار داشت: هم اكنون تعداد ۲۷۹سد توسط وزارت نيرو و ۲۸۸سد توسط وزارت جهاد كشاورزي با حجم كل مخزن ۳۷ميليارد و ۴۰۹ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم سالانه ۲۹ميليارد و ۵۵۷ميليون متر مكعب در دست بهره برداري است.
فتاح در ادامه گفت و گويش با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود : هم اكنون ۱۲۱سد با حجم كل مخزن ۲۸ميليارد و ۱۲۳ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم سالانه ۱۰ميليارد و ۷۸۶ميليون متر مكعب در دست ساخت و ۳۱۹پروژه سد سازي نيز با ۵۰ميليارد و ۸۳۴ميليون متر مكعب حجم كل مخزن و ۱۵ميليارد و ۲۸۱ميليون متر مكعب آب قابل تنظيم سالانه در دست مطالعه است.
وزير نيرو سپس مجموع سدهاي در دست بهره برداري، ساخت و مطالعه را يكهزار و هفت سد با حجم كل مخزن ۱۱۶ميليارد و ۳۶۶ميليون متر مكعب و آب قابل تنظيم سالانه ۵۵ميليارد و ۶۲۵ميليون متر مكعب اعلام و تصريح كرد:
ظرفيت اسمي نيروگاهي سدهاي در دست ساخت و مطالعه در صورت بهره برداري از آنها از هفت هزار و ۹۱۲مگاوات كنوني به ۲۳هزار و ۹۸مگاوات افزايش خواهد يافت.