یکشنبه 15 فوریه 2009 06:06
سلمان رشدى و جهنمى كه خود ساخت

سلمان رشدى كيست؟ احمد سلمان رشدى كه از ملكه انگليس بدليل ارتدادش لقب سر دريافت كرده است؛ متولد 19 ژوئن 1947ميلادى يا 1326 شمسى در شهر بمبئى‏هند ؛نويسنده و مقاله‏نويس هندى الاصل تبعه انگلستان است. وى‏نخستين بار با كتاب بچه‏هاى نيمه‏شب به شهرت رسيد و جايزه بوكر را بابت نگارش اين اثر دريافت كرد. اغلب […]

سلمان رشدى كيست؟
احمد سلمان رشدى كه از ملكه انگليس بدليل ارتدادش لقب سر دريافت كرده است؛ متولد 19 ژوئن 1947ميلادى يا 1326 شمسى در شهر بمبئى‏هند ؛نويسنده و مقاله‏نويس هندى الاصل تبعه انگلستان است. وى‏نخستين بار با كتاب بچه‏هاى نيمه‏شب به شهرت رسيد و جايزه بوكر را بابت نگارش اين اثر دريافت كرد. اغلب آثار رشدى از شبه‏قاره هند ريشه مى‏گيرد.
خود او در باره ايمان خانواده اش در مصاحبه با مجله اشپيگل در 21 ارديبهشت 1371 گفته است: “خانواده من به اسلام گرايش داشتن ولى توى‏خونه ما از دين خبرى نبود. فقط سالى يه بار منو براى عبادت به مسجد ميبردن مثل مراسم سال نوى مسيحيان. يه دايه مسيحى داشتم (!) اكثر دوستان من غير مسلمون بودن. بابام از قانون قرآن در مورد منع نوشيدن مشروبات الكلى تبعيت نميكرد. خوشبختانه ميتونم بگم پدر و مادر من مسلمانان بدى بودند. ”
خود او در مصاحبه با مجله اشترن در 7 آبان 1371 اعتراف مى‏كند كه در سيزده سالگى جهت تحصيل به انگلستان مهاجرت كرد و مدتى با نوشتن مقالات تبليغى در انگلستان به تأمين مخارج زندگى پرداخت و بعد شناسنامه انگليسى گرفت و تبعه انجا شد. رشدى در طول زندگى در انگلستان به بى‏دينى و بى‏اعتقادى مطلق رسيده و در نهايت منكر خدا مى‏شود و اين عقيده رو رسما بيان ميكند.
چهارمين اثر وى آيات شيطانى اعتراضاتى را در كشورهاى اسلامى‏برانگيخت. اين كتاب رمانى است در 547 صفحه كه انتشارات معتبرى چون موسسه پنگوئن، در سلسله كتابهاى وايكينگ در سال 1988 ميلادى به چاپ رسانده است و دستگاه‏هاى جايزه پراكنى غرب سريعأ براى اين خوش خدمتى، اين اثر جديد را نامزد دريافت جايزه كردند.
در پشت جلد اين كتاب در ميانه جلو، تصوير رزم رستم و ديو سپيد چاپ شده است. چهره آرام و شرقى رستم كه با پنجه دست چپ، گلوى ديو سپيد را مى‏فشرد و با خنجر سينه او را دريده است و ديو سپيد كه پاى چپش قطع شده و گرزش شكسته است و آخرين نفسهايش را مى‏زند.
نام اين كتاب “آيات شيطانى ” اشاره به افسانه و يا واقعه واهى و ساختگى “غرانيق ” دارد.
پس از آن، فتواى صادره امام خمينى(ره) مبنى بر ضرورت قتل وى، باعث شد تا سلمان رشدى ساليان درازى به زندگى مخفيانه روى آورد و تنها در مناسبت‏هاى خاص در انظار ظاهر شود.
آيات شيطانى در كشورهاى ايران، هند، پاكستان، بنگلادش، مصر و آفريقاى‏جنوبى رسماً ممنوع اعلام شده‏است.
متن كامل فتواى امام خمينى كه براى اولين بار از راديو منتشر شد بدين شرح است:
انا لله و انا اليه راجعون، به اطلاع مسلمانان غيور سراسر جهان مى‏رسانم، مؤلف كتاب “آيات شيطانى ” كه عليه اسلام و پيامبر و قرآن، تنظيم شده است، همچنين ناشرين مطلع از محتواى آن، محكوم به اعدام مى‏باشند. از مسلمانان غيور مى‏خواهم تا در هر نقطه كه آنان را يافتند، سريعاً آنها را اعدام نمايند تا ديگر كسى جرأت نكند به مقدسات مسلمين توهين نمايد و هر كس كه در اين راه كشته شود، شهيد است ان شاءالله. ضمناً اگر كسى دسترسى به مؤلف كتاب دارد ولى خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفى نمايد تا به جزاى اعمالش برسد. و السلام عليكم و رحمةالله و بركاتة.
روح‏الله الموسوى الخمينى 29 بهمن 1667/17 رجب‏
موج حمايت از حكم امام بسرعت در سراسر جهان اسلام پيچيد و عملا سلمان رشدى به منفور ترين نويسنده روى زمين مبدل شد.
اين در حالى بود كه غربيان بدليل عدم فهم ماهيت فتواى امام(ره) به واكنش‏هاى پوچى در اين ارتباط دست يازيدند؛ اين واكنش‏ها عبارت بود از:
1- ساده انگارى و جدى نگرفتن فتواى امام و سعى در كوچك و محدود كردن آن.
2- تلاش در تجزيه و ايجاد دوگانگى ميان نظريه دولت و مسئولان سياسى‏جمهورى اسلامى ايران از فتواى امام و دوگانه نشان دادن رهبرى‏مذهبى و رهبرى سياسى.
3- فشار بر ايران براى باز پس گيرى فتواى امام.
4- معرفى فتواى امام به عنوان يك نظر شيعى كه مورد قبول مسلمانان اهل سنت نيست.
5- معرفى فتواى امام به عنوان يك حركت تند و افراطى كه از اسلام فاصله دارد.
6- معرفى فتوا به عنوان عكس العمل امام خمينى در برابر مشكلات داخلى‏كشور.
7- معرفى فتوا به عنوان اقدامى در برابر تمدن، آزادى، حقوق بين الملل، حقوق بشر و…
8- اقدام سياسى جامعه اقتصادى اروپا در فراخواندن سفرا از ايران و تلاش در سازماندهى يك حركت جهانى عليه فتواى امام.
9- اقدام فرهنگى غرب كه با تشويق نويسندگان غرب به حمايت از رشدى و انتشار اعلاميه‏ها و آيات شيطانى به زبانهاى مختلف تشديد گرديد.
غربى گمان مى‏كردند مجموعه اين فشارها و تبليغات سنگين در موضع حضرت امام ترديد يا تزلزلى ايجاد كند. اما اطلاعيه دفتر حضرت امام بر همه اين ترديدهاى موهوم خط بطلان كشيد اين اطلاعيه در تاريخ 30بهمن 1367 به شرح ذيل صادر شد:
بسمه تعالى‏
رسانه‏هاى گروهى استعمارى خارجى به دروغ به مسئولين نظام جمهورى‏اسلامى نسبت مى‏دهند كه اگر نويسنده كتاب آيات شيطانى توبه كند، حكم اعدام درباره او لغو مى‏گردد. حضرت امام خمينى مدظله فرمودند: اين موضوع صد درصد تكذيب مى‏گردد. سلمان رشدى اگر توبه كند و زاهد زمان هم گردد بر هر مسلمان واجب است تا تمامى جان و مال خود را به كار گيرد تا او را به درك واصل گرداند. حضرت امام اضافه كردند كه اگر غير مسلمانى از مكان او مطلع گردد و قدرت اين را داشته باشد تا سريعتر مسلمانان را آگاه كرده تا او را اعدام كنند، بر مسلمانان واجب است آنچه در قبال اين عمل مى‏خواهد به عنوان جايزه يا مزد عمل به او بپردازند.
صدور اين اطلاعيه از سوى دفتر حضرت امام باعث شد تا غرب متوجه اين موضوع شود كه نه امام و نه دولت و ملت ايران و نه مسلمانان آزاده جهان هيچگونه ترديدى در انجام اين فتوا ندارند.
بعدها پرده از روى چهره واقعى حاميان سلمان رشدى برداشته شد و وى در ژوئن سال 2007، از اليزابت دوم، ملكه انگليس، به پاس خدماتش به عالم ادبيات (!!)، لقب شواليه دريافت كرد.
اين اقدام باعث واكنش‏هاى گسترده در كشورهاى مختلف ازجمله در برخى‏محافل داخلى انگليس شد.
در همين ارتباطات سخنگوى وزارت امور خارجه جمهورى اسلامى ايران با محكوم كردن اين اقدام، در كنفرانسى خبرى در تهران گقت: “مدال دادن به يكى از منفورترين چهره‏ها در جهان اسلام، نمونه بارزى از ضديت با اسلام در ميان مقامات ارشد بريتانياست “.
عليرغم گذشت سالها زنده بودن فتواى امام هنوز زندگى چون زندانى را براى سلمان رشدى و حاميان او ايجاد كرده است؛در سال 1991 مترجم آيات شيطانى به ژاپنى، هيتوشى ايگاريشى در توكيو به قتل رسيد، و به مترجم ايتاليايى كتاب هم در ميلان حمله شد. در سال 1993 ناشر نروژى‏كتاب مورد حمله مسلحانه قرار گرفت.
در سال هشتاد و سه خورشيدى نيز حضرت آيت الله خامنه‏اى رهبرمعظم جمهورى اسلامى در پيامى به زائران مكه بر واجب القتل بودن سلمان رشدى تاكيد كرد و حكم امام خمينى(ره) را غير قابل تغيير خواندند.
اخيرا سلمان رشدى در گفت‏وگويى با “تايمز ” بيشرمانه گفت كه با گذشت بيست سال از انتشار رمان “آيات شيطانى ” از نوشتن آن اظهار پشيمانى نمى‏كند.
رشدى همچنين در ادامه گفت كه اتفاقا از اين امر پشيمان است كه چرا رمانى‏برضد سئوالات بزرگ مذهبى و فلسفى ننوشته است.
“سلمان رشدى ” در حالى با گذشت بيست سال از انتشار “آيات شيطانى ” اظهار پشيمانى نمى‏كند كه توطئه استعمار پير انگليس همچنان عليه اسلام جريان دارد و اخيرا يك ناشر انگليسى اين روزها در حال انتشار رمان ضداسلامى و توهين آميز ديگرى با نام “جواهر مدينه ” نوشته “شرى جونز ” است.
“جواهر مدينه ” درباره زندگى همسران گرامى حضرت پيامبر اكرم (ص) است.
چندى پيش همچنين منزل ناشر انگلسى رمان “جواهر مدينه ” مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت.
“سلمان رشدى ” نويسنده مرتد “آيات شيطانى ” جديداً كتابى‏را با عنوان “شاليمار دلقك ” نگاشته و منتشر كرده است.
چندى پيش هم “شاليمار دلقك ” به عنوان كتاب جديد سلمان رشدى مرتد منتشر شد موضوع آن تربيت يك نوجوان مسلمان در كشمير به وسيله يك روحانى تندرو است كه در ادامه زندگى خود تبديل به تروريستى‏بمب‏گذار مى‏شود.
اين كتاب كه در ليست دريافت‏كنندگان جايزه “من بوكر ” يعنى جايزه كتاب سال 2005 قرار گرفته بودخشم مسلمانان جهان را در پى داشته و نهايتا از ليست نهايى حذف شد.
اين نويسنده معلوم‏الحال به‏صورتى وقيحانه در كتاب جديدش، اسلام را دينى “تروريست‏پرور ” معرفى كرده بود. هراس سلمان رشدى از كشته شدن توسط مسلمانان تا آن حد است كه اعتراف كرده است گاهى تنها طى 20 روز 130 بار محل خواب خود را تغيير داده است.
به هر حال چنان فضاى جهنمى بر زندگى او حاكم گرديد كه همسرش از وى‏جدا شد و در مطبوعات وى را “فردى بزدل ” ناميدند.
سلمان رشدى با وجود خشم جهان اسلام عليه خود، از تجديد چاپ كتاب كفرآميز خود صرف نظر نكرد و زمانى كه انگلستان حاضر به چاپ ارزان قيمت اين كتاب (بدون جلد گالينگور و با كاغذ كاهى) نشد، آن را به آمريكا برد و به صورت ارزان قيمت (براى سهولت خريد عمومى آن) به چاپ رساند.

کاروان طریق القدس

آرشیو