سه‌شنبه 17 فوریه 2009 16:56
آغاجري بار ديگر امام راحل و مراجع تقليد را مورد جسارت قرار داد
 هاشم آغاجری عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب، در منزل عبدالله نوری طی سخنانی ضد دینی، مجدداً به ساحت مراجع تقليد، ولايت فقيه و خصوصا امام راحل (ره)، اهانت کرد.

به گزارش رجانیوز، پس از اعلام حمایت رسمی سازمان مجاهدین انقلاب از کاندیداتوری خاتمی، اعضای این سازمان با در پیش گرفتن برخی شیوه های تبلیغاتی، پروژه اهانت به مقدسات را کلید زدند.

هاشم آغاجري عضو سرشناس سازمان مجاهدين انقلاب که به دلیل سخنرانی موهن خود نسبت به مقدسات در سال 81 در همدان محکوم شد، بار دیگر با نزدیک شدن به زمان انتخابات تلاش کرد تا به نوعی احیاگر گفتمان ضد دینی حاکم بر دوره اصلاحات باشد.

وی که در منزل عبدالله نوري و با موضوع «اخلاق سلطه و اخلاقي رهايي» سخن می گفت، ضمن تمسخر و هتاكي به ساحت مراجع عظام تقليد، علما و فقها گفت: در حكومت ما از هيچ فقيهي، حكمي پيرامون مسايل اخلاقي و كرامت انساني نديديم و تمامي موارد در جهت خرد كردن انسانيت و سلطه‌پذيري بوده است.

آغاجري تقليد را به برده‌داري تشبيه كرد وافزود: همچنين هيچ كس برده‌داري را حرام نكرده است، در صورتي كه برده‌داري و برده‌پذيري در تضاد با اخلاق است.

وي در ادامه با اشاره به بخشی از سخنان امام خميني(ره) خاطرنشان كرد: مشهور است كه بنيانگذار انقلاب گفته ما مامور به انجام وظيفه هستيم نه نتيجه كه اين يعني ما به نتيجه كاري نداريم و فقط وظيفه خود را انجام مي‌دهيم. خواه اين وظيفه درست و خواه نادرست باشد.

آغاجري سپس با تمسخر، ضمن اشاره به جمله‌اي ديگر از بيانات امام راحل (ره) ادعا کرد این جمله با بیان پیشین امام(ره) در تناقض است: بنيانگذار انقلاب در جاي ديگري گفته است كه حفظ نظام از اوجب واجبات است كه اين دو جمله در تضاد آشكار با همديگر هستند.

این در حالی است که با نزدیک شدن به ایام انتخابات، اصلاح طلبان تبلیغات گسترده ای را نسبت به نزدیکی این جریان با اندیشه های امام(ره) و نمایندگی این اندیشه در جامعه و همچنین ابراز نگرانی از به حاشیه رفتن اندیشه های ایشان به راه انداخته است، تا جایی که اعضای ارشد سازمان مجاهدين مانند بهزاد نبوی نیز در سخنرانی های اخیر خود از اندیشه های امام(ره) سخن گفتند.

آغاجری در بخش دیگری از اظهارات خود با متهم کردن جمهوري اسلامي به استبداد و سلطه‌گري عنوان كرد: نمي‌توان هم وظيفه‌گرا بود و هم به هر قيمتي كه شده، نظام را حفظ كرد زيرا ممكن است ما در حفظ نظام، متوسل به زور و استبداد و سلطه شويم و اين در تضاد آشكار با اخلاق است.

اما این سخنان که در جمع تعدادي از اعضاء گروهک نهضت آزادي، تعدادي از مديران دولت‌ سابق و جمعي از نمايندگان مجلس ششم بیان می‌شد، تنها با واكنش آرام يكي از حضار كه از اعضاء سابق دفتر امام راحل(ره) بود، مواجه شد.

در اين جلسه انصاري راد، ابراهيمي ، جماعتي، ابراهيم يزدي، عطريانفر ، سعيد ليلاز، اعظم طالقاني، مرتضي مبلغ، صفري و چند تن دیگر از اصلاح طلبان نیز حضور داشتند.

گفتني است سخنرانی آغاجری که در سال 81 در تالار معلم همدان و با عنوان “دكتر شريعتى و پروژه پروتستانيسم اسلامى” ایراد شد، با اهانت آشکار به مراجع تقلید، اعتراض دانشگاهیان و حوزویان را برانگیخت و موجب شد تا برای روزهای متمادی، مراکز فرهنگی صحنه اعتراض به این سخنان باشد.

آغاجری در سخنان خود گفته بود: «دين‌شناسان با مردم رابطه معلم و متعلم است، نه رابطه مراد و مريد، رابطه مقلد و مقلد، كه مردم از او تقليد بكنند، مگر مردم ميمون هستند كه از او تقليد بكنند، متعلم مي‌فهمد و بعد عمل مي‌كند و بعد سعي مي‌كند اين فهم خود را رشد بدهد تا روزي خودش بي‌نياز شود از اين معلم، خودش بتواند مستقيم مراجعه كند و استنباط بكند و درك نمايد.»

اما اهانت وی در همدان تنها به “میمون” خطاب کردن مقلدین ختم نشد و آغاجری در بخش دیگری از سخنانش تلاش کرد تا به نوعی از ائمه علیهم السلام نیز تقدس زدایی بکند.

هرچند حکم ارتداد دادگاه بدوی در مورد این سخنان آغاجری به مجازات زندان تبدیل شد، اما تشکل روحانیون و مدرسین حوزه علمیه قم سازمان متبوع هاشم آغاجری را نامشروع خواند.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در واکنش به سخنان آغاجری در بیانیه ای که به امضای رئیس فقید آن آیت الله مشکینی (ره) رسیده بود، حکم نامشروع بودن سازمان مجاهدین انقلاب را صادر کرد.

احتمال مي رود تلاش جریان تندرو اصلاحات برای باز تولید گفتمان ضددینی که مسئولیت آن به عبدالله نوری و طرفدارانش سپرده شده است، با نزدیک شدن به ایام انتخابات، شتاب ویژه ای به خود بگیرد.

کاروان طریق القدس

آرشیو