در حالي كه رژيم صهيونيستي در جنگ 22 روزه خود به غزه تعداد بسياري زن و كودك فلسطيني را به شهادت رساند و بسياري از تأسيسات زيربنايي و اقتصادي اين منطقه را نابود كرد، سران مصر با تلاش براي تأمين امنيت اسراييل قصد دارند با همان مبالغي كه غزه را نابود كردند، آن را بازسازي كنند.
ديروز اجلاس شرمالشيخ در مصر و به پيشنهاد حسني مبارك رييسجمهور اين كشور با حضور هيلاري كلينتون وزير امور خارجه ايالات متحده امریکا، سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه، بانكيمون دبيركل سازمان ملل متحد و خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا برگزار شد.
حسني مبارك كه پيش از اين و در جريان تهاجم رژيم صهيونيستي به نوار غزه در مقابل جنايات اين رژيم سكوت مي كرد، اين بار و از طريق وعدههاي مالي قصد تأمين امنيت اسراييل در مقابل حماس را دارد.
در اين اجلاس كه در آن وزاري امور خارجه فرانسه، آلمان، انگليس، ايتاليا، جمهوري چك، دانمارك و عربستان نيز حضور داشتند، احمد ابوالغيظ وزير امور خارجه مصر با اعلام اين وعده كه شركت كنندگان در اجلاس، مبلغ 4 ميليارد و 481 ميليون دلار براي بازسازي نوار غزه در نظر گرفته است، گفت: امروز 4 ميليارد و 481 ميليون دلار جمعآوري كرديم كه اين مبلغ با افزوده شدن به تعهدات پيشين مجموع مبلغ مالي كمك را به 5 ميليارد و 200 ميليون دلار ميرساند.
اين در حالي است كه رژيم صهيونيستي پيش از اين يكي از اهداف حملات خود به نوار غزه را نابودي اين منطقه و پاكسازي آن از نيروهاي حماس عنوان كرده بود، و هجم عظيم اين حملات توسط اسراييل و پشتيباني فرانسه، عربستان، مصر، امریکا و ديگر كشورها شاهدي بر اين مدعاست.
با وجود اينكه حماس به عنوان عنصر اصلي در اين منطقه به حساب مي آيد اما اين جنبش در اجلاس ديروز شرم الشيخ حضور نداشت و اين در حالي است كه نمايندگان بيش از 80 كشور و سازمان منطقهاي و بينالمللي در اين اجلاس حضور داشتند.
نكته قابل توجه در اين اجلاس ناديده گرفتن عنصر اصلي مقاومت در نوار غزه يعني حماس بود و از همين منظر اين اجلاس حتي پيش از برگزاري نيز محكوم به شكست بوده است چرا كه كشورهاي شركت كننده تاكيد كرده اند در مسائل بازسازي غزه فقط با تشکيلات خودگردان فلسطين در رام الله تعامل خواهند داشت و تمامي اموال و طرحها بايد از کانال اين تشکيلات بگذرد و اين امر به معناي حذف گروههاي مقاومت از جمله جنبش حماس خواهد بود.
در همين رابطه فوزي برهوم سخنگوي جنبش حماس اظهارات مقامات بينالمللي از جمله خاوير سولانا رييس سياست خارجي اتحاديهي اروپا در خصوص وصول كمكهاي مالي كشورهاي اهداء كننده به تشكيلات خودگردان فلسطين را اظهاراتي مغاير با مواضع اعلام شدهي جامعهي بينالمللي به ويژه اروپا در خصوص ضرورت بازگشت وحدت ملي به فلسطين دانست.
عدم ديدار مقامات ارشد اروپايي و امریکايي پس از آتش بس بين نيروهاي حماس و رژيم صهيونيستي در جنگ 22 روزه با مسئولان حماس اين ادعا را ثابت مي كند.
در همين رابطه فوزي برهوم سخنگوي جنبش حماس اظهارات مقامات بينالمللي از جمله خاوير سولانا رييس سياست خارجي اتحاديهي اروپا در خصوص وصول كمكهاي مالي كشورهاي اهداء كننده به تشكيلات خودگردان فلسطين را اظهاراتي مغاير با مواضع اعلام شدهي جامعهي بينالمللي به ويژه اروپا در خصوص ضرورت بازگشت وحدت ملي به فلسطين دانست.
اين اجلاس در شرايطي برگزار مي شود كه اسراييل به عنوان آغازگر جنگ و استفاده از سلاحهاي نامتعارف بايد در شوراي امنيت سازمان ملل متحد محكوم و مجازات شود.
كشورهاي شركت كننده كه پيش از اين با پول قصد نابودي غزه و حماس را داشتند اينبار و پس از شكست نيز با همين مبالغ قصد آباداني غزه را دارند ولي هدف اصلي از وعده پرداخت اين مبالغ تامين امنيت اسراييل مي باشد.
بازگشايي گذرگاهها كه امروز از جمله نيازهاي اساسي براي حل مشكلات مردم غزه است نيز از ديگر مواردي است كه در اين اجلاس به آن پرداخته شد و در اين مساله هم شركت كنندگان بازگشايي گذرگاهها را منوط به همان خواسته هاي قبلي كردند.
در همين رابطه احمد ابوالغيظ وزير امور خارجه مصر در قرائت بيانيه پاياني با اشاره به اين مطلب خواسته كشورهاي شركت كننده در اجلاس را گشودن فوري، كامل و بي قيد و شرط همه گذرگاههاي اسرائيل با نوار غزه عنوان كرد در صورتي كه مصر مسئول اصلي بستن اين گذرگاهها است و طبق آنچه در گذشته نيز رخ داده است انتشار چنين بيانيه هايي نيز در حد خواسته بوده است.
برپايي چنين اجلاسهايي همواره براي دستيابي به مقاصد صرفا سياسي برگزار شده و تا زماني كه كمك ها به دست سران مشروع فلسطيني نرسد هيچ مشكلي حل نخواهد شد، در واقع اعطاي اين كمك ها و رساندن آن به دست حكومت خودگردان باعث تقويت اين تشكيلات و ضعيف شدن هرچه بيشتر حماس خواهد شد.