مرور مواضع برخي اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام که قرار است براي “مصلحت نظام” نه “مصلحت ياران و فرزندان” درايت و تدبير پيشه کنند؛ در جريان برگزاري انتخابات دهم رياست جمهوري مسئله اي مهم به نظر مي رسد و مي تواند اذهان آزاد انديش و مستقل را در شناخت بيش از پيش “تکيه زنندگان بر کرسي تشخيص مصلحت نظام” رهنمون باشد.
* محمد هاشمي رفسنجاني:
احمدينژاد يک قدم هم جلوتر از ديکتاتورها بر ميدارد. (15/3/88 سايت جمهوريت)
انتخابات سال 84 را يک کودتاي مخملي مي دانم که کارگردان آن انگليس بوده است.(20/3/ 88 سايت سلام)
احمدي نژاد روي ناصرالدين شاه را هم سفيد کرد.(20/3/88 سايت سلام)
* ميرحسين موسوي:
ما ميگوييم دولت مشروعيت ندارد چون آراء مردم را ندارد. (15/4/88 پايگاه خبري تحليلي پارسينه)
هرچقدر پول پخش کنيد باز هم نمي توانيد عزت مردم را لکه دار کنيد.(سخنراني تخريبي موسوي عليه رييس دولت نهم – 11/3/88 سايت نوانديش)
دادگاهي که همه چيزش تقلبي است انتظار دارند عدم وقوع تقلب در انتخابات را اثبات کند.(بخشي از بيانيه شماره 10 ميرحسين موسوي)
دندان شکنجهگران واعترافگيران ديگر به استخوان مردم رسيده است.(بخشي از بيانيه شماره 10 ميرحسين موسوي)
اعتراض به دروغ و تقلب حق شماست. (بخشي از بيانيه شماره 6 ميرحسين موسوي خطاب به اغتشاش گران)
از سراسر کشور اخبار بسياري در مورد وقوع اعتراض نسبت به نتايج اعلام شده براي انتخابات اخير به اينجانب ميرسد. اطمينان دارم که اين واکنشها نه به خاطر شخص من، بلکه از سر نگراني نسبت به روش جديدي از زندگي سياسي است که دارد بر کشور ما تحميل ميشود. اقداماتي که در طي اين چند روز شاهد آن بودهايم تاکنون در جمهوري اسلامي سابقه نداشته است. اينجانب امروز طي نامهاي تقاضاي خود را مبني بر ابطال نتايج انتخابات اخير به شوراي نگهبان ارائه کردم و اين کار را تنها راه حل براي بازگشت اعتماد عمومي و حمايت مردم از دولت ميدانم.(بيانيه دوم موسوي پس از انتخابات ـ سايت قلم 24/3/88 )
از اين پس ما دولتي خواهيم داشت که از نظر ارتباط با ملت در ناگوارترين شرايط به سر ميبرد. دولتي با پشتوانههاي ضعيف مردمي و اخلاقي که از او انتظاري جز بيتدبيري، قانونگريزي، عدم شفافيت، تخريب ساختارهاي تصميمگيري و تدوام سياستهاي ويرانگر اقتصادي نداريم. (بخشي از بيانيه شماره 9 ميرحسين موسوي)
نتيجه آنچه که از عملکرد متصديان بي امانت ديده ايم و مي بينيم جز تزلزل ارکان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و حاکميت دروغ و استبداد نيست.(بيانيه شماره 4 ميرحسين موسوي)
همگي ما در راه اين تجديد حيات ملي و تحقق آرمانهايي که در دل و جان پير و جوان ما ريشه دارند با دروغ و تقلب روبرو شديم و آن چيزي که از عواقب قانونگريزي پيشبيني کرده بوديم به صريحترين شکل ممکن و در نزديکترين زمان تحقق يافت.(بخشي از بيانيه شماره 5 موسوي ـ سايت قلم 30/3/88
همانگونه که انتظار ميرفت شوراي نگهبان، پس از نمايشهايي که توجه هيچکس را جلب نکرد، و با چشم بستن بر روي انبوه تقلبها و تخلفهاي صورت گرفته، سرانجام نتايج دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري را تاييد کرد.(بيانيه شماره 9موسوي – سايت قلم10/4/88)
چه کسي باور دارد چند آدم حقير و وابسته بتوانند حرکت هاي ميليوني مردم را ساکت کنند؟ آيا اين توهين به شعور مردم و آراي آنها نيست؟ اين يک توهين است و آثار زشت خود را در پي خواهد داشت.(موسوي در جمع خانوده هاي بازداشت شدگان ـ اعتماد 30/4/88)
اگر از همه بازداشت شدگان هم اعتراف بگيرند باز هم افکار عمومي اينها را قبول نمي کند؛ چرا که مردم در وقايع اخير حضور داشته اند و ديده اند ابعاد اين مسئله چقدر بوده است. شعارها و رفتارهاي مردم نشان مي دهد اگر برخي افراد بخواهند ترفندهايي براي اتصال جنبش سبز مردم به بيگانگان به کار ببندند، بيهوده خواهد بود.(روزنامه اعتماد 1/5/88)
* حسن روحاني:
دولت نهم نتوانست اجماع جهاني عليه ايران را بشکند. (روزنامه اعتماد ملي16/3/88)
رشته هاي هسته اي در دوران دولت نهم تعطيل شد.(روزنامه اعتماد ملي16/3/88)
اگر حواس ما جمع نباشد و مردم در صحنه نباشند ممکن است به استبداد بازگرديم. (سخنراني تخريبي عليه دولت نهم چهار ماه مانده به انتخابات دهم رياست جمهوري 10/11/87 روزنامه اعتماد ملي)
متاسفانه اين روزها برخي از رسانههاي دولتي يا متعلق به اموال عمومي آشکارا در حال حمايت از يک نامزد و تخريب سه نامزد ديگر هستند. عملکرد اين رسانهها مصداق بارز اعمال مجرمانه است و دستگاه قضايي بايد مسوولان اين رسانهها را مورد پيگرد قانوني قرار دهد.(سايت خبري تحليلي بازياب 15/3/88)
بايد اطمينان عمومي به سلامت انتخابات و احساس سلامت را نيز احيا کرد.( سايت خبري تحليلي بازياب 15/3/88)
در آن انتخابات[اشاره به انتخابات نهم رياست جمهوري]، براي رأي دادن به يکي از شعب رفته بودم که چند نفر از مردم نزد من آمدند و گفتند “حاج آقا! ما که رأي داديم ولي فايده اش چيست؟ پرسيدم: چطور؟ جواب دادند: ما نام يکي را مي نويسيم، اسم ديگري در مي آيد! (سخنراني ترديد افکن حسن روحاني در جمع تعدادي از مديران رسانه هاي کشور درباره انتخابات رياست جمهوري28/6/87)
* محسن رضايي:
خطر سوسياليسم و استبداد ديني کمتر از غربزدگي نيست.( سخنراني در دانشکده علوم حديث 13/5/88)
برخي دولتمردان به تاريخ انقلاب و جنگ ظلم ميکنند.(27/4/88 سخنراني در جمع گروهي از پيشکسوتان دفاع مقدس)
فردي که [اشاره به مقام معظم رهبري] در دوران سکوت چپ و کنار رفتن از سياست به آنها گفت که اگر به صحنه نيآييد، نظام و جامعه نمي تواند با يک جناح اداره شود و ناچار خواهيم شد از فعالان و نخبگان سياسي بخواهيم يک چپ جديدي را به وجود آورند، چگونه ممکن است راضي شود که تنها يک گروه و سليقه خاص در صحنه سياسي کشور فعال باشد؟ (بيانيه رضايي پس از انتخابات21/4/88)
اي کاش بجاي آنکه مردم باتوم خوردند، من باتوم مي خوردم.(نامه محسن رضايي به يکي از کاربران اينترنتي در زمان درگيري هاي خياباني پس از انتخابات 8/4/88)
مردم با اراده قوي، نتيجه را تغيير خواهند داد. (سايت آينده نيوز 21/3/88)
برادران بختياري شک نکنند که برادرشان در انتخابات پيروز است.( در اجتماع مردم ايذه 20/3/88 ايفنانيوز)
من تلاش کردهام که تنها در چهار دقيقه به رئيسجمهور فعلي ثابت کنم کشور با تبليغات و شعار دادن اداره نميشود.( ايفنانيوز مورخ 20/3/88 )
براي نجات اقتصاد کشور به صحنه آمدم.(18/2/88 سايت بارياب)
دوران شعارزدگي، تفرقه و اختلاف در کشور را به پايان ميرسانم و ثبات و پيشرفت را به کشور باز ميگردانم.( خبرگزاري بختياري 10/3/1388)
اين ها [اشاره به تيم مديريتي دولت نهم] جز نيروهاي درجه چندم ما بودند. کساني مثل صادق محصولي و پرويز فتاح از نيروهاي زير دست و درجه چندم ما بودند که حالا قيم انقلاب و کشور شده اند.(پايگاه خبري تحليلي لحظه 17/2/88)
اينها کسي نبودند که امروز مديرت کشور را در اختيار گرفته اند. من اگر احساس خطر نمي کردم، هرگز کانديدا نمي شدم.( پايگاه خبري تحليلي لحظه 17/2/88)
من اصلاً نمي توانم بدانم چرا مسئولين وزارت کشور و اخيراً سخنگوي شوراي نگهبان، به جاي شفاف سازي مسائل باعث تحريک بيشترمردم مي شوند. من واقعاً از اينکه مي بينيم در يک صندوق در برخي شهرها و حوزه هاي انتخاباتي، بيش از 140 درصد واجدين شرايط راي ريخته شده ناراحتم و اين مسئله را تا آخر پيگيري مي کنم. من هرگز از حق مردم و حتي يک راي مردم نمي گذرم و تا اخر قول مي دهم که اين موضوع را به صورت جدي پيگيري مي کنم. (سايت انتخاب نيوز 29/3/88)
از اعضاي محترم شوراي نگهبان مي خواهم به شکايات نامزدهاي رياست جمهوري به صورت جدي رسيدگي کنند. مردم ميخواهند بدانند سرنوشت آراي آنها به کجا انجاميده است. بديهي است هر نوع بي توجهي و بي اعتنايي به خواست عمومي مردم، به مصلحت نيست.( سايت تابناک 26/3/88)
معتقدم ادامه اين وضعيت اگر حرکت به سوي پرتگاه نباشد، فرورفتن به يک باتلاق است که هم جامعه و هم نظام را گرفتار خود خواهد کرد.( پاسخ به يکي از کابران سايت شخصي اش _ سايت شخصي رضايي 9/4/88)
*همچنين لازم است مواضع افراطي و ساختارشکنانه “مهدي کروبي” که عضويت در مجمع تشخيص مصلحت نظام را در کارنامه خود به ثبت رسانيده و موجب شد بذر ترديد در اذهان بخشي از راي دهندگان نسبت به نظام و انقلاب کاشته شود را ذکر مي کنيم، باشد تا مردم عزيز و ملت رشيد ايران کمي بيشتر با چهره هايي که بر سيماي پاک عرصه حضور پرشور مردم پنجه کشيدند، آشنا شوند:
روزنامه اعتماد 21/11/87 : در کشور ما انتخابات هم به صورت مکرر و مرتب برگزار مي شود و طبيعي است دخالت هايي در آنها صورت مي گيرد. يکي از افرادي که بسيار فرياد کرده، نامه نوشته و معترض است، من بودم و تعداد نامه هايي که درباره انتخاب ها و اعتراضات نگاشته ام، به قدري زياد است که در حد يک کتاب شده است. براي اينکه شائبه دخالت در انتخابات پيش آمد، مکاتبه کردم و آنها هم پاسخ دادند که منظورمان انتخابات نيست.
روزنامه اعتماد 5/12/87: قانون اساسي ما ظرفيت بالايي دارد و تا روزي که مبنا بر راي گيري است بايد از اين حق در تعيين سرنوشت استفاده کرد. فراموش نکنيد که حضور حداکثري، حضور و تاثير نيروهاي خودسر در بالاي صندوق هاي راي را خنثي مي کند.
کيهان 12/12/87 : عدم مشارکت در انتخابات هيچ مشکلي را حل نخواهد کرد. تنها حضور مردم است که مي تواند مشکلات را حل کند و ما همه تلاش هاي خود را انجام خواهيم داد که نيروهاي خودسر نتوانند نقشي تاثيرگذار بر سرنوشت انتخابات داشته باشند. نيروهاي خودسر و متخلفين از شرکت کم رنگ مردم در انتخابات خرسند خواهند شد و مي توانند به اعمال خود بپردازند. ان شاءالله روزي نرسد که مردم نسبت به نتيجه آراي خود نااميد باشند و انتخابات بي خاصيت شود.
روزنامه اعتماد به نقل از ايسنا 20 /12/87 : مهم نيست به چه کسي راي مي دهيد مهم آن است که از حق انتخاب خود نگذريد…مبادا از صندوق هاي راي فاصله بگيريد. …اجازه نخواهم داد دستگاهي در روند اجرايي دخالت کند.
کيهان 18/1/88 : ما آبروي مان را گذاشته و وارد عرصه انتخابات شده ايم و اجازه نخواهيم داد هر کسي هر کاري که دلش مي خواهد انجام دهد و در برابر هرگونه دخالتي از هر حوزه اي که باشد برخورد مي کنيم و شما نيز بايد در زمينه صيانت از آرا تمام تلاش خود را به کار بنديد و بايد مراقب باشيم که مجريان و ناظران در انتخابات بي طرفي خود را در انتخابات حفظ و رعايت کنند.
روزنامه اعتماد به نقل از ايلنا 24/1/88 : هم اکنون در کشور انديشه يي وجود دارد که راي مردم را ميزان نمي داند و درصدد کمرنگ کردن نقش انتخابات است که تنها راه مقابله با آن حضور پررنگ مردم در انتخابات است. از مجريان و ناظران انتخاباتي انتظار داريم انتخاباتي آزاد، سالم و رقابتي برگزار شود و در اين فضاي انتخاباتي مراقبت هاي کاملاً جدي را به عمل آورند.
روزنامه اعتماد ملي 27/1/88 : اگر در انتخابات رياست جمهوري درصد پاييني از مردم شرکت کنند بالاخره يک نفر رئيس جمهور خواهد شد و سرنوشت کشور را در دست خواهد گرفت .اگر به ميزان زياد در انتخابات شرکت کنيم عرصه براي تقلب در شمارش آرا نيز بسيار پايين مي آيد ولي اگر به پاي صندوق هاي راي نياييم دست متخلفين باز خواهد شد.
روزنامه اعتماد 29/1/88 : بايد تلاش کنيم تا فردي که مي خواهيم انتخاب شود و با حضور گسترده از دخالت نيروهاي غيبي در انتخابات جلوگيري کنيم.
روزنامه اعتماد 30/1/88 : نسبت به اين تخلفات انتخاباتي تذکر مي دهم و در صورت لزوم با نگارش نامه اعتراض مي کنم، ولي واقعيت اين است که اکنون همه امکانات در اختيار اين جريان (دولت نهم) است و ما چيزي در اختيار نداريم .
روزنامه اعتماد 10/2/88 : ما نخواسته ايم کاري خلاف قانون انجام دهيم. برخي حرف هايي مي زنند که ايجاد شک مي کند. اگر هم بخواهند نمايندگان ما را پاي صندوق ها راه ندهند يا براي آنها کارت صادر نکنند، اين طور نيست که دست روي دست بگذاريم، بلکه آنها را بمباران خبري مي کنيم.
روزنامه اعتماد 10/2/88 : اين افراد هم ناظر هستند و دخالت نمي کنند، اما بايد مطلع باشند در آنجا چه فعل و انفعالاتي صورت مي گيرد که اگر خداي ناکرده کسي خواست دخل و تصرفي کند، جلوي آن را بگيرند.
کيهان 21/2/88 : من به بسيج و سپاه علاقه داشته و درصدد تقويت اين نهاد هستم، اما اگر زماني متوجه شوم عده اي مي خواهند از نام بسيج سوءاستفاده کرده و به نفع کانديدايي استفاده کنند، سکوت نخواهم کرد.
روزنامه اعتماد 21/2/88 : اگر کسي بخواهد بسيج را ابزار انتخابات کند، سکوت نخواهيم کرد .
روزنامه اعتماد 21/2/88 : ضمن احترام به جايگاه آن دو(شوراي نگهبان و ستاد کل نيروهاي مسلح)، زماني که متوجه شدم شائبه يي ناصواب در خصوص سلامت انتخابات ايجاد مي شود، به آنها مساله را يادآور شدم .
روزنامه اعتماد 22/2/88: اين سه ارگان (ارتش، سپاه و بسيج) براي من عزيز هستند، اما اجازه دهند انتخاباتي آزاد برگزار کنيم.
روزنامه اعتماد 22/2/88: دخالتي که شوراي نگهبان در اجراي انتخابات مي کند، جمهوريت نظام را به خطر انداخته است و امروز مردم هستند که بايد با راي خود نشان دهند با اين شيوه ها مخالفند.
خبر گزاري فارس 23/2/88: برنامهريزي داريم تا از حق خود يعني داشتن جمعيتي انبوه در کنار صندوقهاي اخذ رأي استفاده کنيم. بنابراين با حدود 46 هزار صندوق نياز به اين حدود نيرو داريم و صيانت از آرا هم که ميگويم ميخواهيم نماينده آنجا بگذاريم تا شاهد باشند و صورت جلسهها را ديده که هر داوطلب چقدر رأي آورده است.
خبر گزاري فارس 23/2/88: با حضور گسترده مردم اگر جمعي بخواهند خودسري و تقلب کنند نميتوانند و صحنه برايشان تنگ ميشود اگر هم تقلبي شود سرنوشتساز نخواهد بود.
کيهان 12/3/88 : امروز جمهوريت، اسلاميت، و ايرانيت در معرض تهديد است و ما بايد با حضور در انتخابات از آن محافظت کنيم .ميزان راي ملت است و جمهوريت بايد در اختيار مردم باشد و مردم بايد تعيين کنند و انتخابات با دقت انجام مي شود.
بخشهايي از نامه کروبي به وزير اطلاعات ، فرمانده ناجا و فرمانده نيروي مقاومت بسيج ـ اعتماد ملي 23/3/88: در اين ميان نقش نهادهاي امنيتي نظام در برقراري امنيت انتخابات مبهم و سرنوشت ساز است. هر سه نهاد تحت اشراف شما در معرض اتهاماتي قرار دارند که اگر از آنها پرهيز کنيد به اميد خداوند متعال انتخاباتي آزاد خواهيم داشت يا حداقل اين نهادها از اتهام دخالت در انتخابات تبرئه مي شوند.
بخشهايي از نامه کروبي به وزير اطلاعات ، فرمانده ناجا و فرمانده نيروي مقاومت بسيج ـ اعتماد ملي 23/3/88: مشي درست در انتخابات روز جمعه تاسي به روش رهبري است که بي طرفي کامل حکومت را ايجاب مي کند. اما متاسفانه اخبار نگران کننده اي از احتمال دخالت هاي سازمان يافته يا نظارت هاي مداخله جويانه در انتخابات به گوش مي رسد که اينجانب را به شدت نگران مي کند.
بخشهايي از نامه کروبي به وزير اطلاعات ، فرمانده ناجا و فرمانده نيروي مقاومت بسيج ـ اعتماد ملي 23/3/88: نظرسازي هاي نادرست از سوي نهادها و رسانه هاي دولتي آتش تهيه اين دخالت ها را فراهم کرده اند. آنها با انتشار اخبار جعلي از قبيل آراي اندک برخي نامزدها يا شايعه کناره گيري، انصراف و حتي سکته آنان قصد مي کنند حاميان نامزدها را دلسرد کنند.
بخشهايي از نامه کروبي به وزير اطلاعات ، فرمانده ناجا و فرمانده نيروي مقاومت بسيج ـ اعتماد ملي 23/3/88: در عين حال از نوع نظارت بر صندوق ها و صيانت از آرا هم نگراني عميقي وجود دارد. در واقع اخبار فعلي به گونه اي طراحي شده اند که نتايج آرا با هر تغيير و تحولي براي مردم غيرعادي و غيرمنتظره نباشد.
بخشهايي از نامه کروبي به وزير اطلاعات ، فرمانده ناجا و فرمانده نيروي مقاومت بسيج ـ اعتماد ملي 23/3/88: همچنين متاسفانه برخي نامزدها هم با مباح اعلام کردن ورود بخش هايي از بسيج در انتخابات پس از اجتهاد فرمانده محترم سپاه پاسداران عملا بر اين بدعت مهر تاييد گذاشته اند که نگراني ها را دوچندان مي کند .
بخشهايي از نامه کروبي به وزير اطلاعات ، فرمانده ناجا و فرمانده نيروي مقاومت بسيج ـ اعتماد ملي 23/3/88: اينجانب بار ديگر اعلام مي کنم که در شامگاه 22 خرداد 88هرگز اشتباه 4 سال قبل را تکرار نمي کنم و تا صبح بيدار مي مانم و ساعت يازده صبح روز شنبه 23 خرداد 88 در کنفرانس خبري نتايج رايزني ها و بررسي ها را به صورت شفاف به مردم اعلام مي کنم و البته نتيجه انتخابات آزاد و سالم و به دور از شايعه و دروغ و دخالت را صريح و روشن خواهم پذيرفت و در غير اين صورت هم صادقانه با نظام و مردم سخن خواهم گفت و ذره اي پرده پوشي نخواهم کرد. نتيجه انتخابات مهم نيست آنچه مهم است روش برگزاري انتخابات است. من با شما اتمام حجت مي کنم تا حجتي براي دنيا و آخرت خود داشته باشم.
بيانيه اول کروبي در اعتراض به روند شمارش آرا ـ سحام نيوز 23/3/88: 22 خرداد ماه که از حيث مشارکت کم سابقه شما مردم عزيز مي توانست جشنواره بزرگ جمهوريت در نظام امام خميني (ره) باشد به سوگواري تبديل شد ، و در سوگواري جز مرثيه چه مي توان خواند ، مرثيه اي براي اعتبار و آبروي راي فردي که به عشق و ايمان براي تغيير اوضاع کشور به صحنه آمدند و چنين تخلف در امانت ديدند.
بيانيه اول کروبي در اعتراض به روند شمارش آرا ـ سحام نيوز 23/3/88: نتايج اعلام شده براي انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري چنان مضحک و شگفت است که در بيان و بيانيه نمي آيد و بايد فکر ديگري کرد .
بيانيه اول کروبي در اعتراض به روند شمارش آرا ـ سحام نيوز 23/3/88: اين شيوه راي گيري و شمارش آرا يادآور شمارش آرا مرحوم مدرس است که حتي از شمارش رايي که آن مرحوم به خويش داده بود دريغ کردند و تکرار دروغ پردازي هاي تلويزيوني يادآور آمارهاي منتشر شده در مناظره هاست .
بيانيه اول کروبي در اعتراض به روند شمارش آرا ـ سحام نيوز 23/3/88: شگفتا که مشارکت ملت به ابزار تحکيم دولت تبديل شد ، واز دموکراسي به سوء استفاده از مشارکت ملت بسنده شد . بديهي است که نتايج و نهاد برآمده از چنين شمارش آرايي فاقد مشروعيت است و مورد قبول اينجانب نيست .
بيانيه اول کروبي در اعتراض به روند شمارش آرا ـ سحام نيوز 23/3/88: من به پيشگاه ملت شکايت مي برم و دستان همه راي دهندگان به خصوص دانشجويان ،روشنفکران ،زنان محرومين و افراد مورد تبعيض اعم از دگر انديشان ،اقليت هاي قومي و مذهبي ،دراويش ،اهل حق را مي بوسم و حتما در مقابل اين مهندسي و تنظيم ناشيانه راي ملت سکوت نخواهم کرد و به عنوان فردي مستقل در چارچوب فکري و سياسي خاص خود و بر اساس مواضع و بيانيه هايي که منتشر کرده ام در صحنه خواهم ماند و گزارش اقدامات خود را در بيانيه هاي بعدي به اطلاع ملت بزرگ ايران خواهم رساند . اين تازه اول داستان است .
بخشي از نامه کروبي به هاشمي ـ روزنامه اعتماد ملي 23/3/88 : ضمن تاکيد بر دغدغه هايي که شما هم درباره سلامت انتخابات داريد اعلام مي کنم اين روش دوستان سبب نقض قواعد اخلاقي انتخابات آزاد مي شود.
بيانيه دوم مهدي کروبي در اعتراض به نتيجه انتخابات ـ سايت شخصي مهدي کروبي 24 /3 /88 : نتيجه اعلام شده انتخابات برآمده از دو انحراف اساسي در مسير تاريخ انقلاب است .
اول : انحراف از جمهوريت نظام که نقطه شروع ان برگزاري دومين انتخابات مجلس خبرگان رهبري در سال 1369 و رد صلاحيت گسترده ياران امام (ره) پس از رحلت بنيان گذار جمهوري اسلامي بود و اين انحراف سبب شد جمهوري مورد نظر امام مخدوش شود و امروزه حتي افرادي که در اين انحراف مقصر بودند از آن آسيب مي بينند و کار به جايي رسيده که از کليت جمهوري اسلامي، هر دو رکن جمهوريت واسلاميت با اين انتخابات و اعلام نتايج مخدوش ان زير سوال رفته است .
دوم : انحراف از اصلاحات که با فرصت سوزي و از دست دادن خودخواهانه موقعيت هاي بي نظيري که ملت ايران در حوادث پس از دوم خرداد 1376 در اختيار ما قرار داده بود شروع شد با سوء مديريت و اجازه مصادره ان توسط نااهلان و سود جويان منتهي به انتخابات مجلس هفتم و سپس تشکيل دولت نهم که مهم ترين مخالف اصلاحات در سال 1384 و تثبيت او در سال 1388 گرديد .
بيانيه دوم مهدي کروبي در اعتراض به نتيجه انتخابات ـ سايت شخصي مهدي کروبي 24 /3 /88 : من بار ديگر اعلام مي کنم انتخاباتي که با حضور پرشور ملت ايران برگزار شد نبايد وسيله سوء استفاده قرار گيرد و نتايح اعلام شده بر اين انتخابات نامشروع و دولت برآمده از آن فاقد وجاهت ملي و صلاحيت اجتماعي است و از اينرو آقاي محمود احمدي نژاد را رييس جمهور ايران نمي دانم . اما از ان جايي که به اصل نظام جمهوري اسلامي باور راسخ دارم و اين نوع انتخابات را تعريض به ميراث و راه امام مي دانم و از ان جايي که هنوزم به ظرفيت نهادهاي قانوني در جمهوري اسلامي باور دارم از شوراي نگهبان مي خواهم با ابطال انتخابات و در راستاي خواست به حق ملت واکثريت مردم بار ديگر اين انتخابات را تجديد نمايد و اين بار به حق ، از آراي مردم پاسداري کند .
بخشي نامه کروبي به شوراي نگهبان ـ سايت شخصي مهدي کروبي 25/3/1388: موجب تاسف است که پيش از رسيدگي به شکايت و اظهارنظر رسمي آن شورا درباره صحت انتخابات ، رسانه ملي با معرفي آقاي احمدي نژاد به عنوان رييس جمهور منتخب، حکم نهايي را صادر کرده است و اين شائبه را ايجاد کرده که ارايه شکايت مفيد فايده نيست ، با اين وجود، شکايت حاضر تقديم مي شود، شايد اعضاء محترم آن شورا با تصميم مناسب خود، اين جريان انحرافي را متوقف نمايند.
مهدي کروبي خطاب به مردم ـ سايت شخصي مهدي کروبي 27 /3/ 1388 : اينجانب از آنجايي که انتخابات 22 خرداد را نامشروع ميدانم و نتايج برامده از آن را قبول ندارم و اين فرد را براي رياست جمهوري اسلامي ايران به رسميت نميشناسم. از همه مردم تهران دعوت ميکنم ساعت 11 صبح روز جمعه 29 خرداد 1388 با لباس سياه به نشانه سوگواري براي شهداي راه جمهوريت نظام اسلامي ايران از ميدان 7 تير تا محل برگزاري نماز جمعه حضور يابند و با حضور آرام و آگاهانه خود اعتراض خويش به انتخابات را اعلام کنند و خواستهي ابطال انتخابات نامشروع 22 خرداد 1388 را به گوش عاليترين مقام کشور برسانند.
مهدي کروبي در نامه به شوراي نگهبان ـ اعتمادملي 2/4/88 : اگر چه تا کنون در خصوص انتخابات، شواهد و قرائن مشهودي ارائه شده است اما پرداختن به نکته اخيرالذکر شما نيز ضرورت دارد. اظهارات امروز شما در خصوص تعداد شهرستان هايي که آراي آنها بيش از 100درصد واجدين حق راي بود موجب تاسف گرديد و شاهدي ديگر بر وجود گرايش جانبدارانه از نتايج موجود است. اينکه شما تعداد اين حوزه ها را 50 مورد و نه 170 شهرستان دانسته ايد و کل آراي آنها را فقط 3ميليون دانسته ايد که تاثيري در نتايج انتخابات ندارد، در اين خصوص بايد متذکر شد که اولاحداکثر مشارکت معمول را اگر 85 يا حتي 90 درصد فرض کنيم، تعداد مناطقي که بيش از حداکثر ممکن راي داده اند بالاي 200 منطقه خواهد شد، به علاوه به همين نسبت هم در شهرها و مناطق ديگر راي به صندوق ها ريخته شده و برآوردها از راي دادن افراد نيز حاکي از آن است که امکان نداشته است که بيش از 30 يا 32 ميليون راي در فرصت موجود با تعداد حوزه هاي تعيين شده از مردم اخذ شود، اين خطاي اعلان شده از سوي شما، فقط آن بخش از کوه يخ است که روي آب ديده مي شود. و جزو کوچکي از مجموعه خلاف هاي انتخاباتي است.
کروبي ـ اعتماد 16/4/88 :” حوادث موجود در مجلس بيانگر اين است که اکثر نمايندگان مجلس اعم از اصلاح طالبان و اصولگرايان نيز از ماجراهاي پيش آمده بعد از انتخابات ناراضي هستند. اگر شما سندي از کساني که اين فجايع را انجام دادند داريد آنها را به مردم معرفي کنيد. ما معتقديم گروهي انديشه هاي امام (ره) و آرمان هاي انقلاب اسلامي را فراموش کرده اند و سليقه يي در نظام بروز يافته است که اکنون با کج انديشي موجب انحراف در آرمان هاي انقلاب اسلامي شده است و در تلاش هستيم به مبارزه با اين جريان فکري بپردازيم تا اجازه ندهيم اصل نظام جمهوري اسلامي مبتني بر آرمان و انديشه هاي حضرت امام (ره) به انحراف کشيده شود.”
*لازم به ذکر است که در کنار طيف اقليتي از اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام که همواره در مواضع خويش در راستاي حذف گفتمان امام و انقلاب گام برداشته اند مرور سخنان و مواضع رياست اين مجمع يعني” آيت ا… اکبر هاشمي رفسنجاني” نيز تامل برانگيز مي باشد:
روزنامه اعتماد به نقل از ايلنا 24/9/87: به هر حال فکر مي کنم حد نصاب انتخابات ما که در آغاز انقلاب با 99 درصد شروع کرديم در حال حاضر خوب نيست. چرا بايد حد نصاب انتخابات ما به زير 50 درصد برسد. کاهش مشارکت مردم در انتخابات نشانه خوبي نيست و بايد بيشتر مردم را علاقه مند به مشارکت در انتخابات کرد.
روزنامه اعتماد 5/10/87: مردم بايد قانع شوند و انتخاب کنند و من ديني را سراغ ندارم که با سلطه و زور شمشير بر مردم مسلط شده باشد.
سايت الف5/10/87: براي برگزاري يک انتخابات پاک و بدون مشکل بايد از ورود ابزارهاي فريبکاري در اين عرصه خودداري کرد.
سايت الف5/10/87: نظام بايد نهايت تلاش خود را در جهت اجراي صحيح و بدون مورد انتخابات انجام دهد.
سايت الف5/10/87: در ساختار نظام اسلامي بايد اراده اکثريت جامعه در کشور حکمفرما شود. در صورت عدم توجه به اين امر مهم (انحراف احتمالي در انتخابات) ، مسير حکومت اسلامي به مسيري خارج از راه خود خواهد رفت و عواقب اين اشتباه به گردن عموم ملت است.
روزنامه اعتماد5/10/87 : مردم بايد همان چيز را که مي خواهند اعلام کنند و نبايد ابزار فريب کاري در اختيار افراد قرار گيرد و البته شخص کانديدا نيز نبايد فريب کاري کند. اگر بخواهيم اسلامي عمل کنيم، در اولين گام بايد به خواست مردم احترام بگذاريم.
روزنامه اعتماد ملي به نقل از ايسنا7/11/87: برگزاري انتخابات به صورت سالم و بدون هيچ گونه شبهه اي با حضور گسترده و فعال مردم ميسر است.
روزنامه اعتماد12/11/87 : مسوولان مراقب باشند سرمايه عظيم خواست مردم را از دست ندهند و مردم به بي تفاوتي گرايش پيدا نکنند. مردم بايد مطمئن باشند راي شان آن گونه که به صندوق ها ريخته مي شود، خوانده خواهد شد و کساني که آنها خواسته اند، انتخاب مي شوند و عملاً اراده ملت بتواند بر همه چيز فائق شود و اين آرزوي امام (ره) و پيشتازان مبارزه و مردم بوده است.
روزنامه اعتماد ملي13/12/87: حوادث سال 1384 در هشدارهاي من بي تاثير نيست؛ چون ديدم کساني که خود را قيم مردم مي دانند، در انتخابات دخالت کردند و من هم به خاطر مصالح انقلاب آنها را به خداوند واگذارکردم و در بيانيه ام گفتم که خدا مي داند چگونه عمل کند که آسيبي به مردم نرسد و مقصران آسيب ببينند.
سايت خبري يزد فردا7/1/88: مردم اگر ايمان و قبول نداشته باشند، ضعيف حرکت ميکنند و تاثير آن بر انتخابات است؛ بنابراين بايد انتخابات را به گونهاي برگزار کرد که مردم به طور انبوه در آن شرکت کنند.
سايت خبري يزد فردا7/1/88: شکي نيست که مردم ما انتخابات مغلوط را نميپذيرند.
روزنامه اعتماد15/1/88: قطعاً حضور مردم در انتخابات با اطمينان به اينکه راي شان اثر خود را دارد، تضمين خواهد شد به شرط اينکه بر اساس تاکيد رهبر انقلاب، مسوولان، انتخابات را صحيح برگزار کنند و شکي نيست که مردم هم خواستار انتخابات صحيح هستند و کسي انتخابات مغلوط نمي خواهد.
سايت خبري تحليلي فانگار5/2/88: قهر کردن از صندوق راي جز ضرر چيزي براي مردم ندارد، چون توده مردم نروند، يک اقليتي راي مي دهند و در نهايت کسي از صندوق در خواهد آمد و اين به نفع هيچ کس نيست.
روزنامه اعتماد 2/3/88 :رسانه ملي بدون جانبداري از هيچ کس و با رعايت قانون طوري عمل کند که مردم مطمئن باشند ديگر تبليغاتي که در خصوص جانبداري يا تغيير آرا وجود دارد، اتفاق نمي افتد و با اين کار اعتماد جديدي در جامعه خلق شود.
روزنامه اعتماد16/3/88: شوراي نگهبان حاضر به تصويب اين (افزايش تعداد صندوق هاي سيار) خواسته وزارت کشور نشد چرا که افزايش صندوق ها مي تواند نگراني هايي ايجاد کند.
روزنامه اعتماد16/3/88: همه کانديداها حق دارند بر سر هر صندوق نماينده يي براي پيگيري تمام مراحل اخذ و شمارش آرا داشته باشند، اين اقدامي قانوني است که کسي هم مانع آن نمي شود.
روزنامه اعتماد16/3/88: مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز بر اساس وظيفه نظارتي که از سوي رهبر انقلاب به آن واگذار شده کاملاً در جريان است و کليات کار را پيگيري مي کند، هرجا که ببيند ممکن است رخنه يي براي آسيب به آراي مردم رخ دهد حاضر خواهد بود.
روزنامه اعتماد ملي23/3/88: اين بسيار مهم است که اين انتخابات به گونه اي برگزار شود که هيچ کس به خود اجازه ندهد شبهه اي به انتخابات وارد کنند و بپذيرند که آنچه از صندوق بيرون آمده همان است که مردم به آن راي داده اند. اين مساله به مسوولان اجرايي و ناظران نامزدها بستگي دارد که کارشان را به خوبي و صداقت انجام دهند؛ چرا که چيزي مهم تر از اين امانت نيست و سرنوشت انقلاب و اسلام در آن مطرح است.
روزنامه اعتماد27/4/88: اين انتخابات اگر مشکلاتي در آن پيش نمي آمد، ما در 30 سالگي انقلاب بهترين گام را در جهت تحقق جمهوري اسلامي برمي داشتيم. من نمي گويم اين اتفاق نيفتاده است، اما ما از اواخر دوران تبليغات دچار ترديد شديم. افرادي ترديد کردند، تبليغات نادرست و عمل نادرست صدا و سيما باعث شد بذر ترديد در دل مردم به وجود بيايد که مثل خوره به جان ما افتاده است. ما ترديد را بدترين مصيبت مي دانيم.
روزنامه اعتماد27/4/88: عده اي هستند که کم نيستند و بخش زيادي از مردم فهيم و عالم کشورمان هستند که مي گويند ما ترديد داريم. ما بايد براي رفع ترديد آنها کار کنيم. شرايط و دوران تلخي است. هيچ کس از همه جريانات دلش نمي خواست اين طور شود. همه ضرر کرديم. چرا بايد اين طور شود؟
روزنامه اعتماد27/4/88: برادران و خواهران من و همه جريان ها، شما من را مي شناسيد و مي دانيد که هيچ وقت از اين تريبون نخواستم جناحي استفاده کنم و هميشه فراجناحي حرف مي زنم، اکنون هم همين طور مي گويم.
****
مستندات فوق صرفا قطره اي ناچيز از پروژه سونامي تخريب و عمليات رواني کساني است که از يک سو در مجمع تشخيص مصلحت نظام حضور داشته و تلاش دارند تا با چنين مواضعي به زعم خود مصلحت نظام جمهوري اسلامي ايران (یکون حتی فرج مولانا) را تشخيص دهند و از سوي ديگر در جبهه ی “نه احمدي نژاد” گرد آمده اند و با تهييج افکار عمومي عليه منتخب ملت مکتبی و هوشیار و دنباله رو گفتمان امام و رهبری و به دنبال آن شعله ور ساختن آتش فتنه های شیطانی و زهر آلود در خيابان هاي کشور تلاش نمودند شيريني انتخابات تاریخی (و شاید تکرار نشدنی در تاریخ بشریت قبل از ظهور حضرت ولی عصر(عج) ) 22 خردادماه 1388 را که تداوم حماسه خدمت را معنا بخشيد ؛ در کام این ملت مکتبی و هوشیار تلخ کنند.
مجمع تشخيص مصلحت نظام در روزهاي اخير به دنبال آن است که با کتمان حقايق و البته با مصلحتي نامعلوم به تقابل با گفتماني بپردازد که از سوي مقام معظم رهبري احياگر ارزش هاي انقلاب و گفتمان انقلاب,امام و رهبری نام گرفت و با آغاز دهه چهارم انقلاب مجري انتخاباتي باشد که به گفته دوست و دشمن بالاترين ميزان حضور ولایی و مکتبی و ملیتی را پس از گذشت سه دهه در کارنامه نظام مقدس جمهوري اسلامي (یکون حتی فرج مولانا) به ثبت رساند.
حوادثي را که پس از انتخابات اخير در کشور شاهد بوديم سرشار از عبرت ها يي است که لازم است در مرتبه اول نخبگان سياسي و کساني که بر مسند عالي ترين مجمع مصلحتي این نظام مقدس تکيه زده اند مورد توجهشان قرار دهند.
اکنون اين سوال به طور جدي مطرح است که آيا مصلحت نظام جمهوري اسلامي ايران (یکون حتی فرج مولانا) در چنين مجمعي و با حضور چنين نگرشهايي قابل تشخيص هست يا نه؟
به قلم : سید خسرو موسویان