دوشنبه 28 سپتامبر 2009 04:19
گزارشی از سخنرانی دکتر جواد لاریجانی در دانشگاه شریف + فیلم

محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در دانشگاه صنعتی شریف گفت: كسانی كه ساعت 11 شب 22 خرداد خود را رئیس‌جمهور مملكت نامیدند یكی از مصادیق این انحراف هستند؛ این افراد در واقع كودتا كردند چون كودتا به معنی این است كه افرادی در قالب نظام حركت می‌كنند اما ناگهان با چرخشی در مقابل آن می‌ایستند.


به گزارش فارس، محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینكه خداوند نعمت‌های بسیاری را از روی مهربانی به مردم ارزانی داشته،‌اظهار داشت: بالاترین نعمت خداوند به مردم نعمت تعلیم قرآن یعنی هدایت است. البته در این بین نعمت‌های دیگری مانند انسانیت و وجود انسان نیز برای ما در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینكه پیامبر اكرم نیز در قبال این هدایت خواستار پیروی از اهل بیت شده‌اند، افزود: در این بین نكته حائز اهمیت این است كه تنها بحث محبت مطرح نیست بلكه رسول اكرم می‌خواست مقوله پیروی از مكتب اهل بیت را مورد تاكید قرار دهد. مكتبی كه امروز به دردسر بزرگ جهان كفر و طاغوت‌های مسلط بر جهان شده است.
رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اینكه همین مكتب اهل بیت باعث خیزش جهان اسلام شده، ادامه داد: حضرت امام رضا (ع) در رساله ولایت، شمائی از این مطلب را ترسیم كرده و نشان داده كه اسلام در مكتب اهل بیت 4 پایه دارد كه شامل نماز، حج، زكات و روزه است اما اگر ولایت را در نظر نگیریم این 4 مورد نیز نادیده انگاشته می‌شود.
لاریجانی با تاكید بر اینكه ولایت اكسیر عظمیی است كه مر هدایت محسوب می‌شود گفت: ولایت بر اساس فرمایشات معصومین دارای 4 ركن است كه نخستین ركن آن داشتن دغدغه مشروعیت است یعنی باید بدانیم كه در زیر بیرق چه كسی هستیم و در واقع تشخیص ملاك مشروعیت سرچشمه مشروعیت حكم ولایت است.
وی تشخیص ملاك مشروعیت را دومین ركن دانست و ادامه داد: در مرحله سوم باید مصداق ولایت را تشخیص بدهیم و بر اساس احادیث معصومین اگر این مصداق را نشناسیم و از دنیا برویم به مرگ جاهلیت مرده‌ایم.
این كارشناس مسائل سیاسی در ادامه خاطرنشان كرد: چهارمین و آخرین ركن ولایت، قیام برای انجام وظایف نسبت به ولی است كه به عنوان تولی و تبری از آن یاد می‌كنیم.
لاریجانی ولایت را موتور اصلی هدایت خواند و خاطرنشان كرد: مسلمانی كه با بصیرت از مكتب اهل بیت پیروی می‌كند كمتر فریب می‌خورد اما باید بدانیم كه این بصیرت نیز به آسانی به دست نمی‌آید و باید برای كسب آن وقت صرف كنیم.
وی با تاكید بر اینكه همه باید ولایت را بشناسیم یادآور شد: شما دانشجویان شعار “ما اهل كوفه نیستیم،‌علی تنها بماند ” را به درستی سر می‌دهید اما در حوادث اخیر برخی از خواص “علی ” را تنها گذاشتند و این به دلیل برخی از لرزش‌هایی است كه وجود دارد. اما اگر مانند نماز خواندن و روزه گرفتن در پیروی از ولایت نیز با بصیرت عمل كنیم، هرگز كسی نمی‌تواند دین را از ما بگیرد.
رئیس كمیته حقوق بشر قوه قضائیه در ادامه اظهار داشت: همانطور كه در سایر اعمال دینی انحرافاتی وجود دارد و برخی موارد می‌تواند موجب ابطال آنها شود برای ولایت نیز انحرافاتی وجود دارد كه بزرگان به آن اشاره كرده‌اند.
لاریجانی اولین انحراف از اصل ولایت را از دست دادن دغدغه مشروعیت خواند و گفت: در زمان طاغوت بسیاری از دین‌داران از این مسئله مهم غافل بودند كه تحت حاكمیت چه حكومتی زندگی می‌كنند اما امام خمینی (ره) به ما یاد داد كه باید در این زمینه دغدغه داشته باشیم.
وی ایستادگی و خروج در مقابل ولی فقیه را انحراف دوم از اصل ولایت دانست و تصریح كرد: این انحراف بسیار مهلك و خطرناك است كه بنا به دلایل متعددی بارها در طول تاریخ تكرار شده است و امروز نیز شاهد درجات مختلف آن در جامعه هستیم.
این كارشناس مسائل سیاسی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری دهم خاطرنشان كرد: كسانی كه ساعت 11 شب 22 خرداد خود را رئیس‌جمهور مملكت نامیدند یكی از مصادیق این انحراف هستند؛ این افراد در واقع كودتا كردند چون كودتا به معنی این است كه افرادی در قالب نظام حركت می‌كنند اما ناگهان با چرخشی در مقابل آن می‌ایستند و در انتخابات شاهد بودیم كه این افراد در داخل نظام در انتخابات شركت كردند اما از ساعت 11 شب ناگهان برگشتند. بنابر این موسوی كودتا را انجام داد اما این ناكام ماند.
لاریجانی با بیان اینكه این جریانات در مقابل ولی فقیه ایستاده بودند اضافه كرد: در حوادث بعد از انتخابات شاهد بودیم كه حرف‌های تندی زده شد و همین افراد به دولت مشروع و قانونی كشور تهمت فحاشی، آدم‌كشی و خیانت زدند.
وی با بیان اینكه كسانی كه در این حوادث سكوت كرده بودند نیز مداهنه با فتنه كردند كه آن نیز نوعی انحراف از مكتب اهل بیت است،‌گفت: اگر فتنه را شناختیم باید در مقابل آن بایستیم و برای پیروی از اصل ولایت نباید بر سر كسی منت گذاشت.
رئیس موسسه دانش‌های بنیادی در ادامه با تاكید بر اینكه باید نظرات خود را با منطق و حوصله اما محكم مطرح كنیم، یادآور شد: كسانی كه در انتخابات رایی غیر از احمدی‌نژاد داده‌اند باید بتوانند نظر خود را بگویند چون دانشگاه جایی برای تمرین در كنار هم بودن است و با هر كسی باید بر اساس مكتب و مشی او به مباحثه پرداخت.
لاریجانی ادامه داد: در مباحث سیاسی برای دانشجویان دو توصیه دارم اول اینكه دل خود را از هر گونه كینه نسبت به موسوی و كروبی خالی كنید تا بتوانید مباحث اصولی انجام دهید و دوم اینكه با تمسك به اصل اهل بیت مباحث را دنبال كنید تا به نتیجه درست برسید.
وی با بیان اینكه موسوی اخیرا اعلام كرده می‌خواهد در داخل نظام فعالیت سیاسی كند و انحرافات را اصلاح كند، تصریح كرد: موسوی به حدی به برخی نمادها می‌پردازد كه به سختی می‌توان نظر وی را در این مورد تشخیص داد. اما بزرگترین انحراف ایستادن در مقابل نظام بودكه باید آن را اصلاح كردچون كسانی كه به موسوی رای دادند از علاقمندان به نظام بودند كه به موسوی به عنوان فرزند امام و انقلاب رای دادند.
این كارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینكه مقام معظم رهبری در یكی از سخنرانی‌های خود تاكید كرده بود كه ولی فقیه باید در چارچوب قانون اساسی حركت كند، یادآور شد: حضرت امام خمینی این مسئله را رد كردند چون معتقد بودند حوزه اختیارات رهبری در قانون اساسی محدود شده است.
لاریجانی در ادامه با اشاره به ادعای موسوی برای حركت در چارچوب نظام و اصلاح برخی انحرافات تصریح كرد: این ادعا در حالی مطرح می‌شود كه نمادهایی مثل جنبش سبز با هر اسم و عنوانی یك تشكل محسوب می‌شود كه باید در چارچوب قانون تشكیل و برنامه‌های خود را اجرا كند.

وی افزود: احمدی‌نژاد نیز شعار كابینه 70 میلیونی را مطرح كرد اما به این معنی نبود كه وزرای خود را رسما به مجلس معرفی نكند،‌پس موسوی هم باید برای حزب سیاسی خود از طریق قانون پیگیری كند وگرنه اینگونه برداشت می‌شود كه دو نكته قبلی را بیهوده مطرح كرده است.
این كارشناس مسائل سیاسی با اشاره به شعار ” نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران ” خاطرنشان كرد: طرح این گونه شعارها هر چند كه اساسا نادرست و اشتباه هستند، نباید ما را از اصل ماجرا غافل كنند یعنی نباید برای چیزهای غیرمهم دعوا كنیم و باید بدانیم كه مهم این است كه هرگز از حوزه ولایت خارج نشویم و در مقابل آن نایستیم.
لاریجانی ادامه داد: این شعار اساسا برخلاف مكتب امام خمینی است اما باید توجه كنیم كه انحرافات اینگونه زیاد مطرح می‌شود اما ما نباید به دنبال حاشیه باشیم و باید تلاش كنیم سرچشمه اصلی انحرافات را بشناسیم و با ریشه مشكل برخورد كنیم.
وی در ادامه این جلسه در پاسخ به این سوال مجری برنامه كه برخی از نخبگان در مباحث سیاست خارجی شما را فردی غربگرا می‌دانند كه نمونه آن را در مسائل نظیر بحث سلمان رشدی و یا ارتباط با آمریكا عنوان می‌كنند، نظر شما چیست؟ اظهار داشت: در طول 30 سال گذشته در مورد این موضوعات بسیار صحبت كرده‌ام اما در مورد مسائل سیاست خارجی تنها بحث گرایش نیست بلكه بحث نحوه تعامل مطرح است. فتوای حضرت امام در مورد سلمان رشدی فتوای همه فقهای شیعه و سنی بود و این مسئله تنها نظر حضرت امام نبود.
رئیس موسسه دانش‌های بنیادی با بیان اینكه بنده در بحث حكومت و قضا از امام خمینی تقلید می‌كردم، و اكنون نیز از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این مباحث تقلید می‌كنم، خاطرنشان كرد: در آن زمان بعد از فتوای حضرت امام خمینی در مورد سلمان رشدی در غرب اینگونه مطرح شد كه فردی كتابی نوشته اما رئیس یك كشور اسلامی آن كتاب را خوانده و از آن خوشش نیامده است. پس گفته نویسنده كتاب را بگیرید و بكشید. كه من طی نامه‌ای به حضرت امام این فضا را به ایشان منتقل كردم و حضرت امام در پاسخ به نامه‌ام فرمودند كه من به عنوان یك طلبه این مسئله را مطرح كردم.
لاریجانی در ادامه با بیان اینكه امام خمینی دارای دو شان افتاء و شان حكومتی بوده‌اند، یادآور شد: ایشان در این بحث حكم حكومتی صادر نكردند بلكه تنها نظر فقهی و فتوای خود را بیان كردند و جالب است بدانیم طرح مطرح شده از سوی بنده بعدها در شورای امنیت ملی نیز تصویب شد و به عنوان مبنای تعامل نظام با غرب اجرا شد.
وی با بیان اینكه حكومت آمریكا یك خصومت سازمان یافته نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران دارد، گفت: با توجه به این نكته بنده قبلا مطرح كرده بودم كه اگر منافع نظام بطلبد، در قعر جهنم نیز حاضریم با شیطان مذاكره كنیم كه این نكته مورد توجه نشریاتی مانند كیهان قرار گرفته بود و حتی كاریكاتور من در حال مذاكره با شیطان در میان شعله‌های آتش را نیز منتشر كردند اما باید بگویم كه ما از مذاكره ابایی نداریم ولی بحث این است كه هر كاری چه منفعتی برای نظام دارد.
رئیس كمیته حقوق بشر قوه قضائیه با تاكید بر اینكه غربی‌ها هرگز از خوبی‌های ما حمایت نمی‌كند، تصریح كرد: یكی از اشكالات امثال میرحسین موسوی این است كه مرز خود را با حمایت‌های وسیع خارجی مشخص نمی‌كند در حالی كه این مسئله باید برای مردم روشن شود چون دشمنان هرگز خوبی ملت ایران را نمی‌خواهند.
لاریجانی در ادامه تاكیدكرد: این مواردی كه مطرح كردم همه در حوزه نظر بود اما در حوزه عمل باید در چارچوب مجاز نظام و حكومت اسلامی اقدام كنیم.
رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در ادامه سخنان خود با بیان اینكه جمهوری اسلامی می‌خواهد نظام مدنی بر اساس افكار دینی دایر كند، یادآور شد: همه باید تلاش كنیم این تفكر را فربه كنیم اما در حوزه علوم انسانی متاسفانه غالبا صورت مسئله را پاك می‌كنند و باید توجه داشت كه بهترین فكرها باید در حوزه علوم انسانی حاضر شود چون سعادت و حیات ما به این مسئله ارتباط دارد سیاست حوزه بسیار فراگیری است كه متاسفانه در كشور چندان به این نكته قائل نیستند كه مركز و موتور محرك حوزه علوم انسانی مباحث سیاسی است كه باید بر روی آن تمركز شود.

فیلم هایی از این مراسم:

فیلم 1 –  فیلم 2 –   فیلم 3

گزارش برنانیوز از حواشی:
اين صد نفر کذايي / “ياران ميرحسين” با هو کردن هم راه به جايي نبردند!

کاروان طریق القدس

آرشیو