اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی بسیج دانشجویی امیرکبیر –
برنامه گفتگوي دانشجويي، یکی از اشکال طراحی شده ی سلسله جلسات مناظرات دانشجویی، و مجالي است براي بيان نظرات دانشجويان از طيف هاي گوناگون و با آراء متفاوت. هر دانشجويي مي تواند نظر خود را به دور از هياهو و جنجال بيان كند و آن را در ترازوي سنجش حاضران قرار دهد.
جلسه گفتگوي دانشجويي با موضوع «وارثان خط امام چه کسانی هستند؟» با حضور بیش از 200 نفر از دانشجويان اميركبيري توسط بسیج دانشجویی در مسجد دانشگاه برگزار شد. اين حضور بار ديگر نشان داد كه قاطبه ي دانشجويان خواهان ايجاد فضايي منطقي به منظور تضارب آراء هستند. قبل از شروع برنامه حدود 20 نفر به صورت حضوری یا از طریق ارسال پیامک به شماره ی اعلام شده، براي صحبت ثبت نام كرده بودند که در طول برنامه افزایش نیز پیدا کرد؛ اسامي با گرايش ها و عقايد متفاوت در اين بين ديده مي شد. البته چند نفر نیز در آخرين دقايق قبل از آغاز برنامه از صحبت كردن انصراف دادند.
مراسم با قرائت قرآن آغاز شد. سپس مجري برنامه بخشي از آئین نامه برنامه گفتگوی دانشجویی (كه قبلاً از طريق نصب در بردها و نیز وب سايت بسیج دانشجویی به اطلاع دانشجويان رسيده بود) را خواند و همزمان فرم هاي نظرسنجي بين حاضران در جلسه توزيع شد. سپس اولين گفتگوكننده با دعوت مجري صحبت خود را شروع كرد و بدون وقفه صحبت ها يكي پس از ديگري ادامه پيدا كرد.
در اين حين حاضران مي توانستند براي صحبت ثبت نام كنند. پس از دقايق ابتدايي با مطرح شدن نظرات مختلف، كم كم بحث ها داغ شد و برخي بلافاصله پس از صحبت اول شان براي صحبت دوم وقت مي گرفتند. با جلو رفتن بحث، دانشجویان در وقت 3 دقیقه ای خود، به طور مختصر سعی در پاسخ به مطالب مطروحه توسط افرادی که پیش از خود صحبت کرده بودند می کردند.
در حالي كه قبل از شروع برنامه خانم ها ترجيح داده بودند كه ثبت نام نكنند، اما در بين جلسه بعضي از ايشان نيز درخواست صحبت كردند كه ميكروفون در اختيارشان قرار گرفت.
عموم حاضرین در جلسه نیز ضمن شنیدن صحبت ها، به ارزیابی هر یک از گفتگوکنندگان در 5 شاخصه ی «رعایت ادب و شئونات اخلاقی»، «مستند و مستدل بودن صحبت ها»، «مفید و نو بودن صحبت ها»، «مرتبط بودن صحبت ها و پرهیز از حاشیه روی»، و «روان بودن و جذابیت صحبت» می پرداختند.
در حالي كه پس از گذشت حدود 2 ساعت از شروع برنامه، بحث ها به اوج خود رسيده بود، برنامه بايد به دليل برگزاري مسابقات قرآن كريم رأس ساعت 14:15 به پايان مي رسيد و به اين ترتيب تعداد قابل توجهي از دوستان كه ثبت نام كرده بودند موفق به صحبت نشدند. در مجموع حدود 30 وقت 3 دقيقه اي در اختيار گفتگو كنندگان قرار گرفت.
پس از پايان جلسه، حاضران از شركت در اين برنامه راضي به نظر مي رسيدند. پس از جمع آوری و جمع بندی نظرات حاضرین، نمره های هر یک از گفتگوکنندگان به ایمیل وی ارسال شد تا هرکس نظر حاضرین پیرامون نقاط ضعف و قوت صحبت های خود را دریابد.
در ادامه، فایل های صوتی مربوط به این گفتگو آمده است. گفتنی است که جملات انتخاب شده از صحبت هر یک از گفتگوکنندگان، به عنوان نمونه بوده، و نشان گر همه ی محتوای آن صحبت نیست.
1. ممكن است ارزش ها مشترك باشد اما امام و رهبر مي تواند متفاوت باشد. (دانلود فایل صوتی)
2. براي مشخص كردن خطِ اماميِ واقعي بايد ابتدا معيارها را مشخص كرد. (دانلود فایل صوتی)
3. كسي كه خط امامي است نمي تواند بگويد اول به اينجا بپردازيم بعد به فلسطين. (دانلود فایل صوتی)
4. نياز به يك اجتهاد روشمند روي خط امام داريم در غيراين صورت حرفهايمان سطحي مي شود. (دانلود فایل صوتی)
5. ابتدا بايد ريشه هاي انقلابي و مرزهاي مكتبي را ثابت كرد بعد به سراغ فلسطين رفت. (دانلود فایل صوتی)
6. بايد سراغ سرچشمه رفت؛ سرچشمه، خدا، كتاب خدا و دين خداست. اسلاممان بايد بشود اسلام خدا. (دانلود فایل صوتی)
7. امام خميني نشان دهنده راه انبياء و اولياست. (دانلود فایل صوتی)
8. عده اي كه در دهه شصت نظريات امام را موافق با نظريات خود مي دانستند، نگاه مصداقي به ولايت فقيه داشتند. (دانلود فایل صوتی)
9. پيشينه و حال آقايان موسوي و محتشمي پور نشان مي دهد كه نبايد آنان را جزء مخالفان مقاومت فلسطين قرار داد. (دانلود فایل صوتی)
10. اصلاً الان نياز به تفسير صحبت هاي امام نيست. (دانلود فایل صوتی)
11. كارشناسي كه از طريق آن بايد به منبع اصلي معارف رسيد ولي فقيه است. (دانلود فایل صوتی)
12. وقتي كه صحبت از خط امام مي كنيم انگار كه نمونه اي از آن در موزه فرانسه نگهداري مي شود. (دانلود فایل صوتی)
13. ابتدا بايد بدانيم خط امام چيست؟ خط تلفن، يك دست خط در موزه يا آرمان هاي امام؟ (دانلود فایل صوتی)
14. فرق خط امام با خط انيشتين و نيوتن اين است كه آن ها در حوزه تجربه گرايي صحبت كرده اند و حرفشان قابل نقض است. (دانلود فایل صوتی)
15. خود امام در در شرايط مختلف بعضاً اظهار نظرهاي متناقض مي كرده اند. (دانلود فایل صوتی)
16. اگر چيزي مخالف خط امام بود، اين نيست كه آن چيز صددرصد غلط باشد. (دانلود فایل صوتی)
17. مشروعيت الهي است نه مردمي، چون خدا را قانون گذار مي دانيم. (دانلود فایل صوتی)
18. همون هايي كه مي گويند بسيجي واقعي همت بود و باكري با تدفين همت ها و باكري ها در دانشگاه مخالفت مي كردند. (دانلود فایل صوتی)
19. معيار ما نسبت افراد با آرمان هاي شهداست نه نسبت هاي خانوادگي. (دانلود فایل صوتی)
20. خط امام مانند مكتب اسلام نيست كه لازم باشد تمام ابعادش را قبول داشت. (دانلود فایل صوتی)
21. مشكل ما همين حرف هاي متناقض آقاي موسوي است. در نازي آباد بحث عدالت خواهي را مطرح مي كند و در بالاي شهر بحث گداپروري را. (دانلود فایل صوتی)
22. بعضي ها معتقدند امام يك نقطه است؛ اما براي تعريف خط نياز به حداقل دو نقطه است. (دانلود فایل صوتی)
23. اگر آقايان موسوي و محتشمي پور حامي فلسطين هستند پس چرا تا كنون از شعار طرفداران شان برائت نجسته اند. (دانلود فایل صوتی)
24. حرف آقاي رحيم مشايي (دوره اسلام گرايي به پايان رسيده) توهين خيلي بزگتري است به انديشه هاي امام. (دانلود فایل صوتی)
25. امام از اول نهضت تا آخر آن افكار منسجمي داشتند. (دانلود فایل صوتی)
26. خط امام اينجوري سنجيده مي شود كه هدف امام چه بود؟ تشكيل حكومت اسلامي بر مبناي حاكميت فقيه. (دانلود فایل صوتی)
27. در قرآن داريم بعضي از پيامبران هم اشتباه كردند؛ آيا امام خميني از آن پيامبر بالاتر است؟ (دانلود فایل صوتی)
28. امام اگر حقي دفاع مي كردند اين طوري نبوده كه باطلي زير اين پا بگيرد و اگر به باطلي حمله مي كردند طوري نبوده كه حقي در اين جريان ضربه بخورد. (دانلود فایل صوتی)
29. كسي نمي تواند بگويد اسلام خدا، هر اسلامي كه بگوييم يك واسطه دارد تا خدا. (دانلود فایل صوتی)
30. وقتي مي گوييم خط امام يعني راه امام، منظور تعريف هندسي كه نيست. (دانلود فایل صوتی)