اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر-
حجت الاسلام و المسلمین قاسمیان (استاد دانشگاه امیرکبیر و مدیر مدرسه علمیه مشکوة) در سخنرانی شان در مسجد دانشگاه صنعتی شریف به دسته بندی نظرات مختلف پیرامون حکومت دینی پرداختند.
با توجه به اهمیت استفاده از تحلیل های روشنگرانه ی اساتید دین شناس در زمان فتنه، پایگاه اطلاع رسانی بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر فایل صوتی این برنامه را منتشر می نماید.
آنچه در ادامه آمده است، یادداشت برداری یکی از دانشجویان حاضر در جلسه است که توسط ایشان به این پایگاه ارسال شده است.
فایل صوتی این جلسه را می توانید از اینجا دانلود نمایید : کیفیت بالا (30 مگابایت) / کیفیت پایین (5 مگابایت)
– به مدت 70 سال کار با نواب خاص که اعلم هم نبوده اند، جلو می رود. خصوصیت شان این است که با مبانی آشنا هستند و قدرت وکالت امام و مدیریت شیعه را دارند.
– نظریات در مورد حکومت دینی:
1- دین سیاست و حکومت ندارد.
§ اما اسلام پر از بحث های جزایی و مدنی و قضایی و … است.
§ این نظر گرچه خیلی سخیف و بی پایه است، ولی در عمل بسیار شایع است. وقتی ما می گوییم فلانی متدین است، منظورمان این است که در مسائل فردی غیبت نمی کند، دروغ نمی گوید و… . به این کارها هم می گوییم دین.
§ می گویند آقا از این بحثها نکنید، بگذارید مردم دینشان را داشته باشند! مگر اینها دینشان نیست؟ این حرفها را گاهی اوقات از دهان آخوندها شنیده ایم.
§ تشیع را در قالب معنوی ارائه دادن یک توطئه استعماری است. رمان کیمیاگر نوشته پائلوکوئیلو – که کلا آدم درستی نیست – که یک جنبه معنوی هم دارد، شیمون پرز در اجلاس داووس اعلام کرد که بهترین کتاب برای منطقه خاورمیانه همین کتاب است. یعنی اگر بتوانید شیعه را در یک قالب معنوی ببرید که فقط به فکر مراقبات و محاسبات نفس خودش باشد و سیاست را ضلالت و گمراهی بداند، این بهترین چیز برای استکبار است.
§ در همین کشورهای غربی بنده خودم دیدم که مثنوی را در ابعاد زیاد ترویج می کنند. بنده نه با مثنوی مخالفم نه با عرفان. مدرس این چیزها هم هستم. اما میگوید تو کلاً برو سراغ «شکنج زلف یار و طاق ابروی دلدار». بنشین آنجا و برای خودت حال کن، بقیه چیزها جیز و بد است! و آدم را از حالات ایمانی خارج می کند.
2- حکومت دینی داریم، اما حق معصوم است و غیر معصوم غاصب است. که نظر انجمن حجتیه است.
§ روایاتی هم در تایید این نظر وجود دارد که سنداً و دلالتاً دارای ضعف است.
§ سؤالی که به وجود می آید این است: پیش بینی اسلام برای این زمان چیست؟
اگر گفته شود که اسلام حرفی برای گفتن در این زمان ندارد:
· این فکر خوراک فکر استعماری است.
· تمام اشکالاتی که به نبودن مجری قانون در صورت وجود قانون وارد کردیم و گفتیم که حضرت علی باید می بود تا قانون را اجرا می کرد، 250 سال shift پیدا می کند و جلو می آید. در واقع با این فکر باید بگوییم که باتری غدیر که تولید یأس کفار کرد، فقط به مدت 250 سال شارژ بود.
· به همان دلیلی که ولایت خدا را نبی و امام باید در زمین اعمال بکنند، در غیبت هم کسی باید باشد تا این ولایت را اعمال کند.
– ولایت یک رفتار است. دوست داشتن تنها نیست. به خاطر همین در کنار نماز و روزه و… شمرده شده است.
– یک عده می گویند ولی فقیه داریم اما ولایت بر دیوانگان و مهجورین و ایتام و… . یعنی فقیه «ولی لمن لا ولی له» است.
o نتیجه اش این است که ائمه کل سازمان بزرگ وکالت و حکومت سایه و… را درست کردند که چند تا دیوانه خانه و چند تا بچه یتیم را که روی دست مانده بگردانند!
o درست است که ما ولایت بر مهجورین داریم. اما بحث ولایت فقیه در دو جای فقه بیان می شود. یکی در «کتاب الهَجر» بحث می شود که ولایت بر دیوانگان است. یکی هم در کتابهای جهاد و امر به معروف و نهی از منکر بحث می شود که ولایت بر عقلا است. ولایت فقیه مورد بحث ما، در این جا مطرح است.
o یک آدم بی تخصص یا شارلاتان از آقای خوئی جمله می آورد که گفته اند: «این دلایل نقلی بر ولایت فقیه سنداً و دلالتاً دارای ضعف است و به هیچ وجه چیزی را اثبات نمی کند». اما این در دلایل نقلی است و دلیلش هم حساسیت زیاد آقای خویی در بررسی روایت است. اما در جای دیگر چنان اختیاراتی برای فقیه اثبات می کند که اگر برایتان از روی «مصباح الفقاهة» خود ایشان بخوانم، همه کف و خون بالا می آورید!
3- دین در دوران غیبت هم حکومت دارد اما فرمی برای حکومت نداده است. اما فقیه باید نظارت بکند.
4- اسلام روی قالب حکومت هم نظر داده است.
§ کسی هر کدام از این دو نظر را بپذیرد عملا ولایت فقیه را پذیرفته است.
§ اما نظر سوم خیلی ایده آل و نشدنی است. چونکه در مصادیق هم فقیه باید تصمیم بگیرد. زیرا اموال در دست حاکم است و مدیریت به دست فقیه است. این نشدنی است. یک اصل مدیریتی وجود دارد که می گوید مدیریت آنجایی وجود دارد که پول قرار دارد.
§ یا مشکل دیگر این است که تمام ذخائر زمین و املاک بی مالک – مثلا پول نفت – طبق نظر همه فقها برای امام معصوم است تا بتواند حکومت کند. الان باید با اینها چه کار کرد؟
همین شما برادران انجمن حجتیه، سهم امام خمس تان را به کی می دهید؟ بیخود می کنید که به یک نفر دیگر می دهید!
پس باید تکلیف این اموال که به امام معصوم داده شده را در زمان غیبت مشخص کرد. اینجا بحث ولایت فقیه اثبات می شود. آن سازمان وکالت قرار بوده به همین جاها برسد.
– آقای خامنه ای بازوهای مشورتی فراوان دارد. بعضی ها فکر می کنند فقط مجمع تشخیص مصلحت است. یک سری می گویند آقا اطلاعاتش کانالیزه است. خیلی دور از آبادی هستی! آقا حتی از دشمن های خودش هم اطلاعات و بولتن می گیرد.
– ایشان به شدت متواضع هستند. بنده با یک عالَمه عارف و عالم گشته ام. اما آدم به این متواضعی تا حالا ندیده ام. که اگر متوجه بشود این نظر علمی که داده اشتباه است، جلوی سبیل تا سبیل آدم بدون اندک تأمل می گوید من اشتباه کردم. زیر همین بیت الله دارم می گویم من آدم این جوری تا حالا ندیده ام. دیگران بالاخره آدم را یک جوری می پیچانند. می گویند: بله مسأله چند تا حیث دارد! این حیث هم هست ولی من داشتم از آن حیثش می گفتم!!
– چهار نفر فکر می کنند که مثلا در کهریزک که چند نفر را کشته اند، لابد این کشته الان! شما بیخود می کنی یک همچنین فکری می کنی. اگر اینطوری است شما همه اعمال اشتباه حکومت علوی را به پای امیرالمؤمنین بنویس. حضرت فریاد می زنند: به من می گویند تو جنگ و حکومت داری بلد نیستی، جوجه فکلی! من 20 سالم نبود در همین جنگها بودم. حالا از 60 گذشته ام. تو داری به من می گویی که حکومت داری بلد نیستی! «و لکن لا رأیَ لمن لا یُطاع» چه رأیی برای کسی است که اطاعت نمی شود؟
شما فکر می کنید که لابد یک عالَمه آدم در پستها وجود دارد و از کِشو در می آورند و می گویند این نه، آن! خود امیرالمؤمنین بعضی از ولات و امرایی که اشتباه می کردند را عزل می کردند و بعضی را به فحش و فضاحت می کشیدند، اما ابقا می کردند. مثل کمیل که حضرت کلی توبیخش می کنند، اما بعدش ابقا شده است. این جوری نیست که فکر کنی هزار نفر را در کِشو دارد و این را بر می دارد و آن یکی را می گذارد! مگر می شود به همین راحتی از تجارب هفت هشت ساله فاکتور گرفت؟
– عدالت در ولایت فقیه در سطح بالاست. خود حضرت آقا گفت: «اگر ولی فقیه گناه بکند، منعزل است». یعنی ساقط می شود از آن مقام. یعنی ایشان گناه هم نمی کند.
– در سیستمی قرار گرفته ایم که همه به گردن امام زمان است. چرا به ما گفتی این ولی است؟ شما چرا سیستم ولایت را جاری کردید؟
شما به من بگو خون بده، خون می دهم. بگو جان بده، جان می دهم. گردن کی؟ گردن امام.
ولایت را همه می پذیرند. کسانی که ولایت آقا را نپذیرفتند و ولایت آقای فلانی را قبول کردند، آن ها هم جان دادند. گردن کی؟ گردن آقای فلانی. حالا می بینیم چه کسی جواب می دهد!؟ و در کدام سیستم می شود جواب داد!؟ آقای فلانی مردم را ریخت در خیابان. مردم هم کشته شدند. گردن کی؟ گردن آن آقا. این همه شهدا هم کشته شده اند. گردن کی؟ گردن امام. و سیعلم الذین ظلموا ایّ منقلب ینقلبون.
– آقا شوخی نیست. ولی فقیه باید مؤیَّد باشد. جایگاه نیابت امام زمان است. این سیستم یک گارانتی لازم دارد یا نه؟
– این جمله را ما از آقای امجد شنیدیم که ایشان از آقای بهاءالدینی نقل کردند: سال 65، که برو بروی آن شیخ بود، آقای بهاءالدینی گفتند که: «خیلی ها دارند برای ولایت تلاش می کنند. ولی ولایت منحصراً برای همین سید علی است». آقای امجد می گفت آن موقع کسی باورش نمی شد.
– بنده خبر اس ام اسی نمی دهم. خودم از پسر آقای بجهت پرسیدم که آقای بهجت چیزی راجع به آقا گفتند یا نه؟ گفت: «آره. آن اوایل آقا زیاد پیش آقای بهجت می آمد. در بار اولی که آمدند من خودم آنجا بودم. آقای خامنه ای گفتند: خبرگان مسئولیت های امام را روی دوش من گذاشته اند. من نه در علم، نه در معنویت، مثل امام هستم. نه اقبال امام را دارم. آقای بهجت مدت زیادی سرشان را انداختند پایین. بعد سرشان را آوردند بالا گفتند: شما بحمدالله با مبانی آشنا هستید. این وظیفه را شما قبول بفرمایید، من ملتزم می شوم که شما را تنها نگذارند». آن وقت ما بعد از 1400 سال سر این هدیه ی الهی نشسته ایم و داریم تیله بازی می کنیم.
– می گویند از این بحث ها نکنید، دین مردم سالم بماند! از این عنصر محوری تر ما در دین داریم؟
برای همین است که از آن موقعی که حکومت اسلامی شروع شد، تمام دنیا فشارهایش شروع شد. عین همان جریانی که برای پیامبر درست شد. نظام های استکباری همین را نمی خواهند.
جلسات قبل :
نورانیتی که در حوادث کم بیاورد، چه نورانیتی است؟ + فایل صوتی