مدرس حوزه و دانشگاه گفت: در جامعه امروز عفت زنان و مردان زير سوال رفته و تمام رفتارهاي خانه به بيرون از خانه يعني جامعه وارد شده است؛ وقتي خانواده ماهواره را به خانه راه مي دهد ديگر نمي تواند فرزند خود را كنترل كند.
علاسوند: در جامعه امروز عفت زنان و مردان زير سوال رفته است.
مدرس حوزه و دانشگاه گفت: در جامعه امروز عفت زنان و مردان زير سوال رفته و تمام رفتارهاي خانه به بيرون از خانه يعني جامعه وارد شده است؛ وقتي خانواده ماهواره را به خانه راه مي دهد ديگر نمي تواند فرزند خود را كنترل كند.
فريبا علاسوند در مناظره با فاطمه راكعي با موضوع «بحث حجاب و ضمانت حجاب» كه در سالن آمفي تئاتر دانشكده نساجي دانشگاه اميركبير برگزار شد، اظهار داشت: علت مسئله شدن حجاب به خانواده برميگردد و در تمام دنيا اين مشكل وجود دارد.
وي با بيان اينكه بحث حجاب در قرآن نيز مطرح شده است، افزود: در قرآن سطح حجاب بيان شده است و براي رفع بدحجابي مسئله الهي آمده است.
مدرس حوزه و دانشگاه افزود: صرف نظر از شعار، بايد به بخش روحي و ظاهري حجاب بپردازيم؛ يكي از بخشهايي كه در مورد آخرالزمان مطرح است بحث تشابه مردان و زنان به يكديگر است؛ يعني مردان شبيه زن و زنان شبيه مرد ميشوند.
علاسوند با بيان اينكه مسئله لباس و پوشش با رفتار انسان مطابق است، افزود: زن پژوهان فمينيسم اعتقاد داشتند لباس هاي آنها باعث رفتارشان مي شود، بنابراين پيشنهاد پوشيدن لباس كوتاه و شلوار گت دار را به زنان دادند؛ يعني از طريق لباس شبيه به مردان شدند.
وي يكي از معيارهاي مهم حجاب را زيباشناختي عنوان كرد و افزود: تعبير ديني در اين مسئله رساتر است كه لباس به انسان شخصيت ميدهد؛ لباس رفتار ما را به نظم ميرساند يا بينظم ميكند؛ اين پوشش يك مرز براي تقسيم بندي رفتار است و هر پوشش پشت سر خود يك آيين رفتاري دارد.
مدرس حوزه و دانشگاه گفت: كساني كه در اين شهر زندگي مي كنند بايد مقررات اجتماعي را رعايت كنند و اين مقررات را كساني براي دلبستگي هاي ديني و وطني وضع مي كنند، بنابراين حجاب حكومتي يا خصوصي نيست كه مختص كسي يا زماني باشد.
علاسوند اذعان داشت: بهتر است كه اين عمل در فرد دروني شود؛ يعني ما از قانون ها به سمت اخلاق برويم و اين دولت است كه بايد فعاليت خود را بيشتر كند.
وي در ادامه گفت: وقتي يك امر تربيتي به جامعه و دولت وارد شود به صورت ابزار قانوني برخورد مي كند.
مدرس حوزه و دانشگاه يادآور شد: بايد خانواده ها عفت را براي دختر و پسر به صورت رفتاري ايجاد، و با نصيحت و موعظه رفتارهاي ناشايست را به آنها گوشزد كنند.
علاسوند افزود: در جامعه امروز عفت زنان و مردان زير سوال رفته و تمام رفتارهاي خانه به بيرون از خانه يعني جامعه وارد شده است؛ وقتي خانواده ماهواره را به خانه راه مي دهد ديگر نمي تواند فرزند خود را كنترل كند.
وي افزود: خانواده علاوه بر تامين رفاه فرزندان بايد تربيت، حجاب و رفتار شايسته را نيز براي آنها تبيين كند.
مدرس حوزه و دانشگاه به رنگ هايي كه باعث جلب توجه مي شوند، اشاره كرد و گفت: قانون بحث پوشش و عفاف را در چارچوب معيني قرار داده؛ چرا كه خود رنگ نيز بر روي عفاف تاثير مي گذارد.
علاسوند در پايان تصريح كرد: اگر دين شناسي ما درست باشد همه چيز روشن مي شود.
همچنین فاطمه راكعي اظهار داشت: حجاب فقط در اسلام مطرح نشده و در اديان ديگر نيز آمده است و اكثريت مردم دنيا به آن پايبند هستند؛ زيرا يكي از مسائلي كه تمام پيامبران به آن تاكيد كرده اند، حفظ حريم خانواده و ازدواج بين زن و مرد و دو جنس مخالف است.
وي افزد: من خود حجاب را دوست دارم و به آن تاكيد مي كنم، ولي فلسفه حجاب مو را را نمي دانم، بنابراين اگر اسلام را قبول داريم بايد حجاب را رعايت كنيم.
نماينده دوره ششم مجلس شوراي اسلامي گفت: فقط در ايران در برابر معضل بدحجابي اين گونه واكنش نشان مي دهند؛ اين در حالي است كه در خود دين نيز اجباري براي آن نيست، ولي وقتي اختلافاتي ميان خانواده و جامعه به وجود ميآيد بايد به آن عمل كنيم.
راكعي با بيان اينكه نگاه مادي گرايانه نيز لباس بدنما را نمي پذيرد، افزود: خيلي از بزرگان همچون مطهري و شريعتي براي جلوگيري از بدحجابي از زمان طاغوت تلاش كردند و خود ما بوديم كه به طاغوت «نه» گفتيم، بنابراين با وجود اسوههايي چون ائمه و بزرگان اين رفتارها شايسته نيست.
وي گفت: حجاب به راست و چپ و اين مسائل كاري ندارد؛ اين دستاورد امام (ره) و شهدا است كه بايد حفظ شود.
نماينده مجلس ششم شوراي اسلامي ادامه داد: بايد 30 سال پيش مبارزه با بدحجابي را رواج مي داديم و در حال حاضر نمي توانيم بگوييم كه دولت براي برخورد با بدحجابي چند مصوبه تصويب كرده و اين روش خوبي نيست.
راكعي با تاييد اظهارات علاسوند مبني بر اينكه خانواده بيشترين تاثير را بر جامعه دارد، تصريح كرد: 98 درصد جامعه ما به انقلاب اسلامي راي دادند، پس چرا آن كساني كه در انقلاب تلاش كردند ديگر آن رفتارها را ندارند.
وي گفت: مسئله خيلي بزرگ تر از بحث حجاب، عفت و تقوي است كه بايد بيشتر به آن پرداخته شود، جامعه بايد معيارهاي خود را داشته باشد و خانواده ها نيز بايد تلاش خود را براي تربيت فرزند به بهترين شكل انجام دهند.
نماينده مجلس ششم شوراي اسلامي افزود: چرا دولت فقط به بحث حجاب مي پردازد و ناعدالتي هاي ديگر را دور ريخته و به مظلوميت شريعت نمي پردازد.
راكعي گفت: يك عامل بزرگ براي مقابله با بد حجابي كار فرهنگي در خانواده ها است؛ كودكان بايد از دبستان تا دانشگاه سازندگي كنند.
عضو حزب مشاركت در خاتمه با بيان اينكه وزارت ارشاد، سازمان تبليغات اسلامي و صدا و سيما به درستي و با صداقت كار نكرده اند، خاطرنشان كرد: در تلويزيون گاهي بازيگران با آرايش فرهنگ چند همسري، ازدواج مجدد و دروغ گويي را رواج مي دهند كه اين امر موجب مي شود خانواده ها در تربيت فرزندان خود دچار اختلال و سردرگمي شوند.