جنبش علمي تحليلي دانشكده پليمر دانشگاه امبير كبير نشستي با موضوع بررسي چالشهاي صنعت پلاستيك با حضور متخصصان اين حوزه برگزار كرد. كارشناسان مربوطه در صنعت پلاستيك و پليمر در اين نشست به بررسي مشكلات پيش روي اين صنعت براي تأمين مواد اوليه واحدهاي توليدي و چالش هاي واردات و صادرات در حوزه صنعت پلاستيك پرداختند.
رئيس هيئت مديره تعاوني صنايع پلاستيك تهران مطرح كرد:
تعطيلي واحدهاي پليمري تا پايان سال در صورت تداوم فعاليت دلالان
رئيس هيئت مديره تعاوني صنايع پلاستيك تهران با اشاره به افزايش شديد قيمت مواد اوليه براي واحدهاي صنعتي پليمري به واسطه فعاليت دلالان در اين بازار، گفت: در اين شرايط 75 درصد از اين صنعت در حال توقف بوده و 25 درصد باقيمانده هم احتمالا تا پايان سال جاري ورشكست ميشوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا»، جنبش علمي تحليلي دانشكده پليمر دانشگاه امبير كبير نشستي با موضوع بررسي چالشهاي صنعت پلاستيك با حضور متخصصان اين حوزه برگزار كرد.
كارشناسان مربوطه در صنعت پلاستيك و پليمر در اين نشست به بررسي مشكلات پيش روي اين صنعت براي تأمين مواد اوليه واحدهاي توليدي و چالش هاي واردات و صادرات در حوزه صنعت پلاستيك پرداختند.
رضازاده رئيس هيئت مديره تعاوني صنايع پلاستيك تهران در اين نشست در خصوص صنعت پليمبر در ايران اظهار داشت: طبق تصميمات دولت در مورد صنعت پليمر، قرار شده به جاي صادر كردن نفت خام آن را به ارزش افزوده تبديل كنند.
وي با بيان اينكه به دليل فوق پتروشيميها براي توليد مواد پلميري در كشور تاسيس شدند، افزود: واحدهاي توليدي در ابتدا مواد پليمري را با 30 درصد يارانه از طرف دولت دريافت ميكردند و اين فعاليت دو دهه ادامه داشت تا زماني كه در سال 86 تصميمي در هيئت دولت مبني بر خروج مواد پليمري از سبد حمايتي و ارائه طريق بورس كالا، به تصويب رسيد.
رئيس هيئت مديره تعاوني صنايع پلاستيك تهران از جمله مشكلات كارخانجات پليمري را ارائه مواد اوليه در بورس ناميد و گفت: طي دو سال گذشته تمام كارخانجات پليمري كشور با چالشهايي در زمينه تامين مواد اوليه روبهرو شده اند به گونهاي كه 75 درصد از واحدهايي كه در اين حوزه فعال بودند به تعطيلي كشيده شدهاند.
*افزايش قيمت مواداوليه؛ يكي از دلايل تعطيلي واحدهاي پليمري
وي از جمله علل تعطيلي واحدهاي توليدي پليمري را افزايش قيمت مواد اوليه در بورس عنوان كرد و افزود: قيمت پايه مواد پليمري در بورس 5 درصد زير قيمت جهاني است و به دليل وجود دلالان در بورس كشور با 20 تا 40 درصد بالاتر از قيمت جهاني عرضه ميشود و از طرف ديگر چون توليد كنندگان نقدينگي كافي ندارند نميتوانند مواد را به صورت مستقيم خريداري كنند.
رضازاده در ادامه از ديگر مشكلات توليد كنندگان پليمري را نداشتن نقدينگي كافي دانست و گفت: با توجه به اينكه عدهاي از سرمايه گذاران با سرمايههاي كلان در بورس تمام مواد اوليه را خريداري مي كنند و با افزايش قيمت به واحدهاي توليدي ارائه ميدهند توليدكنندگان اين بخش توانايي خريد را نداشته و در حال ورشكستگي هستند.
به گفته رئيس هيئت مديره تعاوني صنايع پلاستيك تهران، حالت فوق به گونهاي است كه 75 درصد از اين صنعت در حال توقف بوده و 25 درصد باقيمانده هم اگر دولت تصميماتي اتخاذ نكند تا پايان سال جاري متوقف ميشود.