همان طور كه مي دانيم از وظايف رسانه، تبيين و ترويج ارزش ها مي باشد؛ حال آن كه صداسيما نه تنها در اين راه گامي بر نمي دارد، بلكه درصدد ترويج آييني بيگانه بر آمده كه خود ضد ارزش تلقي مي شود.
همه ما سريال طنز ((ساختمان پزشكان)) و تقدير هاي فراوان از آن و تشويق هاي معاون سيما به ساخت ((ساختمان پزشكان2)) را به ياد داريم.
بها دادن نا بجا به اين سريال، مستند سازي را با دغدغه ارزیابی فرهنگی آثار طنز تلویزیونی و تاثیرآن بر تغییر سبک زندگی مخاطب، به ساختن مستندي با ديدگاهي كاملاً جامعه شناسی و فرهنگی واداشت.
سعید کریمی، کارشناس فرهنگی – هنری در ابتدای برنامه گفت: دغدغههای مختلفی راجع به مسائل اجتماعی وجود دارد، اما ما هماکنون با یک تصویر بزرگ از معضلات مواجه هستیم. اگر با دقت نگاه کنیم، بخش عمدهای از شبکههای زیرزمینی، این کاررا انجام میدهند. اما نقطه اصلی تهدید اینها نیستند، در جامعه موضوعاتی چون فساد،فحشا، فساد اقتصادی و….دقیقاً وجود دارد، اما بعد فرهنگی جوامع باید در مقابل این فسادها مقابله کنند. مصداق پزشکی این موضوع را می توان مقابله بدن و مبارزه آن در مقابله با همه باکتریهای هجوم آورنده تلقی کرد.
در ادامه این برنامه، پس از پخش مستند «ضلع غربی ساختمان پزشکان» سید احسان باقری کارگردان این اثر درباره مستند گفت: ساختن این مستند دغدغه شخصی من بود. باید بگویم من نیز مانند بقیه افراد وقتی سریال «ساختمان پزشکان» را میدیدم میخندیدم، اما در کنار خنده احساس ناراحتی هم داشتم؛ چرا که این کار را تغییر در ذائقه و سبک زندگی مرسوم مردم میدانستم.
همچنين در ادامه افزود: باید بگویم این مستند درراستای اهداف صدا و سیما است نه ضد آن. ما از مدیر شبکه سوم و مدیر فیلم و سریال شبکه سوم و حتی عوامل فیلم دعوت کردیم تا در مستند حضور داشته باشند، اما با سنگ پرانیهایی برای صحبت با عوامل فیلم نیز مواجه شدیم.
در انتهاي برنامه دانشجويان پرسش هاي خود را در مورد مستند و عدم حضور منتقدين ديگر در اين سريال از سازنده مستند مطرح نموده و ايشان پاسخ دادند.