دوشنبه 26 ژانویه 2009 15:20
عملكرد رسانه‌‌اي غرب در غزه متاثر از توصيه‌هاي گزارش وينوگراد بود

مديركل اخبار خارجي واحد مركزي خبر گفت: عملكرد رسانه‌اي غرب در طول جنگ غزه بخصوص در 10 روز نخست كاملا برگرفته از توصيه‌هاي گزارش وينوگراد بود.

به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس «توانا»، حسن عابديني مديركل اخبار خارجي واحد مركزي خبر در در همايش بين‌المللي «جنگ غزه؛ علل، چگونگي و نتايج» كه امروز دوشنبه در موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران برگزار شد، اظهار داشت: ايجاد شبكه گسترده رسانه‌هاي فراگير و نفوذ در حوزه تبليغات بين‌المللي اين امكان را براي رژيم صهيونيستي فراهم كرده است تا تصوير دلخواهش را به افكار عمومي القاء كند.
وي افزود: در اين هماورد رسانه‌اي اردوگاه‌ غرب كوشيد تا مانع از آگاهي افكار عمومي از فجايع غزه شود از اين‌رو شگرد بايكوت خبري در هفته نخست جنگ به مرحله اجرا گذاشته شد. رسانه‌هاي وابسته به هژموني نظام سلطه در جريان يورش رژيم صهيونيستي به مردم غزه، آشكارا در جبهه صهيونيست‌ها در مقابل مقاومت اسلامي صف‌آرايي كردند.
اين كارشناس ارشد رسانه اضافه كرد: رهبران رژيم صهيونيستي نه فقط به توصيه‌هاي ويرانگر در حوزه نظامي، گردن نهادند بلكه با كنترل شديد رسانه‌ها كوشيدند در عرصه اطلاع‌رساني نيز بر ضعف‌هاي جنگ 33 روزه فايق آيند.
حسن عابدينبي يادآور شد: ممانعت از ورود خبرنگاران به غزه و كنترل شديد تصاوير در مناطق اشغالي و سري نگهداشتن تلفات نظامي اسرائيلي هم نمونه‌اي از پايبندي سران صهيونيست به توصيه گزارش وينوگراد در حوزه رسانه‌اي بود.
وي افزود: رسانه‌هاي غربي در جنگ 22 روزه هيچ گزارش ميداني از غزه نداشتند و تصاوير مربوط به كشتار زنان و كودكان به ويژه در هفته نخست را سانسور كردند و از واكنش افكار عمومي در گوشه و كنار دنيا در 10 روز نخست به نوار صوتي منتسب به اسامه بن لادن بسنده كردند.
اين كارشناس ارشد رسانه‌ تأكيد كرد: پخش تصاوير مبهم دود بر فراز غزه، خوردن و آشاميدن و خواندن روزنامه سربازان اسرائيلي در كنار لشكر تانك‌ها و حركت آرام خودروهاي نظامي در محيطي سرسبز و آسمان آبي همه آن چيزي بود كه از ميدان عمليات پخش شد.
وي تصريح كرد: در كوير اطلاع‌رساني 10 روز نخست جنگ بر ضد مردم غزه كه رسانه‌هاي غزه بر رسانه‌هاي غربي حاكم بود، سي‌ان‌ان گزارشي را روي آنتن برد كه در آن تصاوير ويراني‌ها و جنازه كودكان شهيد گنجانده شده بود.
حسن عابديني گفت: عيني‌گرايي در اين گزارش با خط مشي خبرنگاران وابسته به بنگاه‌هاي رسانه‌هاي غربي همخواني نداشت كه البته طبق زيرنويسي روشن شد، اين فرآورده خبري را صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در اختيار سي‌ان‌ان گذاشته است.
حسن عابديني افزود: عيني گرايي در رسانه‌هاي وابسته يا نزديك به مقاومت در غزه نشان داد كه هنوز هم تأثير واقعيت‌ها بر افكار عمومي به مراتب بيشتر از شگردهاي عمليات رواني است و شكستن طلسم انحصار رسانه‌اي غرب و خيزش افكار عمومي ضدصهيونيست‌ها بيانگر پيروزي انديشه حقيقت‌گرايانه است.
اين كارشناس ارشد خاورميانه تأكيد كرد: مخاطب همواره به دنبال كسب اطلاعات اقناعي است زيرا دير يا زود گرد و غبار در ميدان جنگ فرو مي‌نشيند و با محو شدن كف روي آب مهمترين سرمايه رسانه كه همان اعتبار است، دچار خدشه مي‌شود.
وي افزود: رسانه‌هاي وابسته يا نزديك به مقاومت از ديگر سو كوشيدند تا با شكستن طلسم انحصار اطلاع‌رساني، به بسيج افكار عمومي بر ضد رژيم صهيونيستي دست بزنند كه نه تنها به اين هدف رسيدند بلكه سبب ايجاد رنساس اطلاع‌رساني نيز شدند.
حسن عابديني در پايان يادآور شد: مقاومت هم با بهره‌گيري از توان رسانه مي‌كوشيد با ارسال تصاوير واقعي از زنان و كودكاني كه مورد يورش ضد بشري قرار داشتند به نبرد با تانك‌هاي اسرائيلي برخيزد.

کاروان طریق القدس

آرشیو