عماد تشكري دبيرحزب كارگزاران يزد در گفتوگو با خبرگزاري فارس گفت: اگر خاتمي در نقش رهبري اصلاحات و كروبي نيز مكمل اين رهبريت باشد و بخش اجرايي نيز به كرباسچي واگذار شود، براي جبهه اصلاحات خيلي بهتر است.
وي افزود: در شرايط حاضر و با توجه به اينكه برگزاركنندكان انتخابات و ناظرين از يك جناح هستند و شبهات و محدوديتهايي براي تبليغات اصلاحطلبان وجود دارد، ضرورت كانديداتوري فردي كه تضمين كننده رأي بالاتري باشد موجب شده تا افرادي كه موافق حضور خاتمي هستند، بر مخالفان حضورش غلبه كنند.
تشكري ادامه داد: اعلام حضور خاتمي در مجمع به معناي اينكه كانديداي مجمع باشد نيست ولي نشان دهنده حمايت اين تشكيلات از وي است و در واقع شبهاتي را كه در زمينه تضعيف دين و بي توجهي به مسايل اسلامي و انديشه هاي انقلابي به خاتمي نسبت داده ميشد را برطرف كرده است.
تشكري در خصوص احتمال كنارهگيري خاتمي اظهار داشت: خاتمي تا لحظه آخر در صحنه انتخابات باقي ميماند زيرا كنارهگيري خاتمي در اين شرايط ميتواند تبعات بينالمللي و شبهه در برگزاري انتخابات براي كشور داشته باشد كه به صلاح كشور نيست.
وي افزود: خاتمي در سال 76 بر مبناي تصويري نامشخص از چشمانداز آينده شروع به كار كرد و در انتخابات پيروز شد و سمتگيري خاتمي در حال حاضر بايد عملگرايي باشد نه طرح شعارهايي كه در 8 سال دولتش داده شد و قابل اجرا و عمل هم نبود.
دبيرحزب كارگزاران يزد در ادامه در خصوص حضور ميرحسين موسوي در انتخابات گفت: ميرحسين يك قداست تعريف نشده در بين مردم دارد و وي قطعا در انتخابات حاضر نميشود و اگر هم اعلام حضور كند ميزان راي خاتمي از وي بالاتر است.
وي ادامه داد: عدم حمايت ميرحسين از خاتمي به دليل افراطيگريهاي دوره اصلاحات نيست زيرا وي در قبل از 8 سال دوره اصلاحات هم از خاتمي حمايت رسمي نكرد و حتي در حمايت ضمني هم كه در آن زمان مطرح شده بود اما و اگرهايي وجود داشت.
دبيرحزب كارگزاران يزد در خصوص نظر برخي اصلاحطلبان نسبت به ميرحسين گفت: در جبهه اصلاحات نگاهي وجود دارد كه ميرحسين به روز نشده و نظري كه عليالخصوص در ديدگاههاي اقتصادي مطرح است اين ميباشد كه ممكن است ميرحسين موسوي امروز، با اصلاحطلبان هم خواني نداشته باشد.
وي افزود: از طرفي چون موسوي در چند سال گذشته سعي كرده كمتر وارد مسايل جاري كشور بشود، ترديدهايي در اينكه وي چقدر بتواند با شرايط موجود در كشور و ساختار جديد وقف پيدا كند، باعث ميشود كه برخي از اصلاح طلبان كه بيشتر گرايشات عملگرايانه دارند تمايل كمتري به حضور ميرحسين موسوي داشته باشند.
تشكري نسبت به مطرح كردن گزينه ميرحسين در انتخابات اظهار داشت: اگر خاتمي هم به صحنه نميآمد مطرح كردن ميرحسين كار اشتباهي بوده و در آن زمان ما از كروبي به دليل سوابق مبارزاتي و سياسيش حمايت ميكرديم.
وي ادامه داد: البته اگر زمينه حضور افرادي مانند كرباسچي فراهم شود و خاتمي و كروبي هم از وي حمايت كنند و به نفعش كنار بروند ميتواند اين پيام را داشته باشد كه اصلاحطلبان حرف تازهاي براي جامعه دارند.
دبيرحزب كارگزاران يزد خاطرنشان كرد: هر جناحي كه تعدد كانديدا داشته باشد تبعات منفي برايش در بر خواهد داشت و البته در اصولگرايان رفتار كدخدا منشانه حاكمتر است و در نهايت رايهايشان به يك گزينه سوق پيدا ميكند و كمتر تحت تاثيرند اما چون در درون اصلاحطلبان اين خاصيت وجود ندارد، اگر تعدد كانديدا به وجود بيايد همان اتفاقي كه در سال 84 رخ داد از الان قابل پيشبيني است.
وي ادامه داد: غير از خاتمي و كروبي به دليل رفتار برخي از اطرافيانشان بقيه كانديداي اصلاحطلبان با هم تفاهم خواهند داشت و كنارهگيري ميكنند و اصلاحات در نهايت بيش از 2 كانديدا نخواهد داشت.