یکشنبه 18 آوریل 2010 11:15
برگزاری هفتمین جلسه از سلسله گفتگوهای آزاد دانشجویی با موضوع نظام حقوق زن در اسلام و ایران توسط بسیج دانشجویی

در این برنامه دانشجویان با نظرات مختلف پیرامون نظام حقوق زن در اسلام و ایران به صحبت و گفتگو پرداختند …


در هفتمين جلسه از سلسله مناظرات آزاد دانشجويي، مناظره حقوق زن در اسلام و ايران در سالن آمفي تئاتر دانشكده عمران دانشگاه اميركبير برگزار شد.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعي «شبكه خبر دانشجو» در اين مناظره كه به همت بسيج دانشجويي و با حضور حدود 100 نفر از دانشجويان دختر و پسر دانشگاه اميركبير برگزار شد، دانشجويان نظرات خود را در خصوص حقوق زن در اسلام و ايران و مثال مبتلابه جامعه امروزي بر پايه حقوق اسلامي ابراز داشتند.

خانم عباسي اولين سخنران اين مناظره تيتروار تمامي تعريف‌هايي كه در اسلام براي زن مطرح شده است را عنوان كرد و مدل اسلامي در حقوق زنان را متوازن، مصلحت انديش، سعادتخواه فرد و جامعه، تضمین کننده شخصيت و دارايي زن برشمرد.

 

از نظر وي اسلام امور مادي و مسئوليت حفظ خانواده از انحراف را به عهده مرد گذاشته و مسائل عاطفي را براي زنان سپرده و زن حكم رشته تسبيح براي خانواده را دارد.

 

آقاي اللهیاری، سخنراني بعدي جلسه بود كه اصل «مساله» بودن زن در اسلام را رد كرد و گفت كه در اسلام موضوعي به نام «مساله زن» وجود ندارد و مشكلي در خصوص زن مشاهده نمي شود و در نهايت همه چيز از نظر اسلام به صورت طبيعي مطرح شده است.

 

وي در ادامه علت به وجود آمدن «مساله زن» را در جوامع كنوني، فمينيست هاي غربي – صهيونيستي دانست و تصريح كرد كه هر موضوعي در تاريخ غرب مي افتد در ايران نيز مي‌خواهند آن را بازسازي كنند اما بر اساس فرهنگ قومي و ديني ما، زن به عنوان مساله مطرح نمي‌شود.

 

دانشجوي ديگري مساله زن در جامعه ما را روشنفكرمآبانه همراه با رعايت احكام اسلامي ذكر كرد و گفت كه زنان به تصوير كشيده شده در صدا و سيما و انظار عمومي هم آرايش مي كنند و هم سعي مي كنند حجاب را رعايت كنند و اين جمع اضداد است و با اين وضعيت، اسلامي شدن دانشگاه‌ها مشكل به نظر مي‌رسد.

سپس دانشجويي، ملاك قرار دادن و الگوسازي از مردان براي پيشرفت و رشد زنان را غير اصولي عنوان كرد و افزود كه هميشه به خانم ها گفته مي‌شود كه ببينيد چقدر مردها عارف و سالك دارند و شما هم مي توانيد به اين تعداد عارف و سالك داشته باشد.

 

در ادامه اين مناظره، آقاي پورصالحي، قوام زندگي زناشوئي را بر اساس عشق دانست و حاكم شدن روحيه مادي و مطالبه گري و مطرح شدن مساله نفقه و مهريه را باعث تضعيف و گسست خانواده برشمرد.

 

وي سپس خاطرنشان كرد كه طرح عنوان مردان مريخي و زنان ونوسي در كتاب‌هاي ترجمه شده غربي نامناسب است و زن و مرد از دو كره ديگر نيامده‌اند كه بخواهند در زمين باهم زندگي كنند.

 

خانم جوادي، سخنران ديگر مناظره بود كه پويايي فقه و اجتهاد را براي بررسي مساله حقوق زن عنوان و اضافه كرد كه غير از بحث‌هاي ماهوي، اگر بحث‌هاي حقوقي و قوانين در خصوص زنان در مجلس مطرح مي‌شود و مورد تجديد نظر قرار مي‌گيرد، نشانگر اين است كه اسلام به مسائل مبتلابه روز و مشكلات به وجود آمده بر اثر گذشت زمان را در نظر گرفته است.

 

گفتني است، مجري مراسم در ابتداي مناظره اعلام كرد كه اين عنوان اين مناظره بر اساس پيشنهاد دانشجوهاي دگرانديش بود اما هيچ كدام از آنها در مناظره امروز حضور نيافتند.

 

نظرات
  1. عباسی:غربی‌ها با ژن ایرانی مشکل دارند - های پاتوق
    15 آوریل 2015

    […] برگزاری هفتمین جلسه از سلسله گفتگوهای آزاد دانشجویی با… […]

کاروان طریق القدس

آرشیو