به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، عليرضا زاكاني نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با حضور در جلسهاي با عنوان استراتژي دانشجويي در برخورد و تعامل با قوه قضائيه كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه اميركبير برگزار شد، اظهار داشت: موضوع مفاسد اقتصادي در سال 81 بابي را باز كرد و م
سئوليتهاي جديدي را بر روي دوش دلدادگان انقلاب گذاشت.
وي با اشاره صحيفه حضرت امام(ره) افزود: با رجوع به صحيفه به برخي گزينهها ميرسيم كه امام در آن فلسفه انقلاب در بخشهايي رفع تبعيضهايي ميداند كه از گذشته به جا مانده است.
وي ادامه داد: امام در يك مصاحبه با مجله اشپيگل آلمان در خصوص اختلاف ايران ديروز و ايران فردا سخن گفت و در آنجا به بحث فساد مالي اشاره كرد و بر اين اساس اگر به قبل از پيروزي انقلاب اسلامي توجه كنيم ميبينيم كه امام در جريان پيروزي انقلاب به مقوله مفاسد اقتصادي توجه ويژهاي داشت.
زاكاني در اين رابطه گفت: همچنين امام در آن زمان مصاحبهاي با تلويزيون ايتاليا داشت كه در آنجا هم به مبارزه با فساد و فحشا در همه زمينهها اشاره ميكند و در اين راستا بايد گفت كه بحث مفاسد و برخورد با آن يك بحث جديد نيست كه در سال 80 موضوعيت پيدا كرده باشد بلكه يكي از مسائل مهم در شكلگيري انقلاب بوده است.
دبيركل جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي در ادامه اين برنامه اظهار داشت: بعد از دوران پيروزي انقلاب و در دهههاي اول فضايي متفاوت در جامعه حاكم بود و آن فضا، فضاي فوقالعاده آرماني و ايدهآل بود و اين موضوع در سالهاي دفاع مقدس نمود بيشتري داشت.
زاكاني افزود: اگر در همان دوران هم بخواهيم بررسي كنيم ميبينيم كه رگههايي از مفاسد اقتصادي در آن دوران هم وجود داشت يعني زماني كه همه تلاش ميكردند تا دشمن به كشور تجاوز نكند عدهاي در داخل كار خود را ادامه ميدادند و در پي اعمال خود بودند كه البته تعداد اين عده بسيار قليل بود.
نماينده مردم تهران خاطرنشان كرد: بعد از جنگ اتفاقاتي در كشور رخ داد و شرايط كمكم به سمتي رفت كه مفسدان همديگر را پيدا كردند و فضا به گونهاي شد كه اين عده تبديل به شبكههاي فساد شدند كه بر اين اساس اگر به اعتراض رهبري در دومين سالگرد رحلت امام دقت كنيم ميبينيم كه بخش عمدهاي از فرمايشات ايشان در اين خصوص بوده است.
وي در ادامه گفت: نظام فكري حضرت امام(ره) يك نظام به هم پيوسته بود كه البته نظام فكري رهبر انقلاب هم اينگونه است و بر اين اساس بايد فهم درستي از فرمايشات امام و رهبري داشته باشيم.
زاكاني خاطرنشان كرد: در طول 21 سال گذشته رهبري نكاتي را ذكر كردهاند كه حوزههاي آن مبتلا به همه ما است و اگر به آن توجه صورت نگيرد دچار مشكل خواهيم شد.
دبيركل جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي با بيان اينكه فساد چيزي است كه در دوره طاغوت در جامعه ما نهادينه شد، افزود: انقلاب ما آمد تا نظام طاغوت را اصلاح كند و بر اين اساس بايد گفت كه در دورهاي به قدري روشنايي و گرماي انقلاب ما زياد بود كه فضاي فساد در كشور ايجاد نشد هرچند كه برخي نيز در آن دوران اعمال خود را انجام ميدادند.
زاكاني در ادامه با اشاره به فرمان 8 مادهاي رهبر انقلاب اظهار داشت: اين فرمان در واقع يك دستورالعمل ملي است كه بايد آنرا ملاك و ميزان قرار داد و به آن عمل كرد.
وي در اين رابطه گفت: بعد از صدور اين فرمان ستادي تشكيل شد كه 4 كميته داشت و وظيفه آن اجراي فرامين ذكر شده در اين دستور بود.
نماينده مردم تهران همچنين اظهار داشت: دستگاه قضايي و اجرايي كشور در سال 81 شعاري را در خصوص مبارزه با مفاسد مطرح كردند كه البته اين شعار در بخشهايي موثر وارد شد و رهبري هم بر اساس آن فرمان 8 مادهاي را صادر نمودند ولي در آن زمان شعاردهندگان اين مسئله را زمين گذاشتند و آنرا پيگيري نكردند و بعد از آن بود كه رهبري خواستار ورود تشكلهاي دانشجويي به اين عرصه شدند.
دبيركل جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي در ادامه اظهار داشت: وقتي كه با موضوع مفاسد برخورد درست صورت گيرد نياز به تبليغ براي آن نيست چرا كه مردم خود اين موضوع را ميبينند و آنرا درك ميكنند.
وي با بيان اينكه بايد تعريف درستي از موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي ارائه شود، گفت: نبايد تنها با افراد خرده پا در زمينه مفاسد اقتصادي برخورد شود و در اين راستا بايد سعي كرد با لايههاي اصلي مفسدان برخورد صورت گيرد.
زاكاني ادامه داد: فساد اقتصادي به گونهاي است كه يك فرد دست فروش با استفاده از آن ثروت به دست ميآورد و بعد از روشن شدن جرايم خود فرار ميكند و وقتي ماموران وي را دستگير ميكنند به آنها پيشنهاد رشوه 100 ميليارد توماني ميدهد.
دبيركل جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي خاطرنشان كرد: بايد در بحث مبارزه با مفاسد ضابطهها جاي خود را به رابطهها دهند چرا كه شاهد هستيم حتي برخي كه خود شعار مبارزه با مفاسد را سر ميدهند داراي پرونده هستند.
نماينده مردم تهران با بيان اينكه يك سري ايرادها هم در خود ما وجود دارد، گفت: ما به عنوان كساني كه قصد مطالبه داريم در ابتدا بايد بدانيم كه چه چيزي را ميخواهيم مطالبه كنيم و البته تنها در يك برهه از زمان به اين مقوله نپردازيم بلكه بايد اين موضوع را به طور مداوم پيگيري كنيم.
زاكاني خاطرنشان كرد: با چند تدبير درست ميتوان مقابل بسياري از مسائل را گرفت لذا بايد گفت درحال حاضر اهتمامي در خصوص مبارزه با مفاسد وجود دارد و ما بايد دقت كنيم كه اين اهتمام را در مسير درست هدايت نماييم.
وي همچنين اظهار داشت: اگر مسير براي فعاليت اقتصادي سالم باز بود بسياري از فكرهاي خلاق ميتوانستند فعاليت درستي داشته باشند اما آن عده كه در كشور يكديگر را پيدا كردهاند اجازه ورود ديگران را در عرصه اقتصادي نميدهند و متاسفانه حتي شاهد هستيم كه در برخي موارد كسي كه بايد از حق مردم صيانت كند خودش با فرد مفسد رابطه دارد و اطلاعات را به وي منتقل ميكند.
نماينده مردم تهران با اشاره به ديدار اخير رهبر انقلاب با روحانيون مجلس گفت: رهبري در اين ديدار در خصوص سطح رفاه نمايندگان تذكر دادند و گفتند كه نبايد سطح رفاه نمايندگان بالا باشد و همچنين در خصوص نوع مواجهه نماينده با مسائلي كه ممكن است طي آن منافع ملي فداي منافع منطقهاي شود تذكر دادند.
وي در ادامه با بيان چند مثال كه دستگاه قضايي در آنها مقابل مفسدان ايستادگي كرده اظهار داشت: درحال حاضر دستگاه قضايي براي مبارزه با مفاسد اهتمام دارد البته نبايد گفت كه همه جاي نظام را مفسدان گرفتهاند ولي بايد توجه داشت كه در اين موضوع كم هم زياد است و ما هم وظيفه داريم كه مقابل اين مسئله بايستيم.
زاكاني با بيان اينكه دستگاه قضايي در دوره اخير راه درستي را انتخاب كرده، گفت: عمده مسئولان جديد در قوه قضائيه انسانهايي پاك هستند كه مورد اعتماد ميباشند و در مقايسه با گذشته ميتوان گفت كه افراد جديد يك سر و گردن نسبت به افراد قبل پيشرفت كردهاند.
دبيركل جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي با اشاره به جلساتي كه با رئيس قوه قضائيه داشت، اظهار داشت: طي اين جلسات متوجه شديم كه سيستم قضايي قصد برخورد با مفسدان را دارد كه البته ما هم بايد در اين خصوص مطالبهگر باشيم.
وي در پايان اظهار داشت: ما نبايد ابزار دست ديگران شويم چرا كه عدهاي قصد دارند ما را سپر خود قرار دهند و در اين راستا همواره بايد سعي كنيم تا مناسبات را بشناسيم.