سردار نقدي در مراسم افتتاحيه اردوهاي جهادي دانشجويان كه بعد از ظهر امروز بر سر مزار شهداي گمنام دانشگاه امير كبير برگزار شد، اردوهاي جهادي را امتداد راه شهيدان خواند و گفت: شهيدان در عرصه جهاد جان خود را فداي اسلام و ارزش هاي متعالي كرده اند و نشان دادند كه ارزش اسلام برايشان بالاتر از همه چيز است.
وي افزود: حركت فداكارانه امروز دانشجويان كه خدمت به محرومين است در امتداد راه شهادت است، زيرا جبهه نبرد امروز نظامي نيست، بلكه عرصه سازندگي، تلاش و فعاليت است.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با بيان اينكه اردوهاي جهادي حركتي متضاد افكار مانده ماترياليستي است، تصريح كرد: كساني كه پايبند دين اسلام هستند، پايان زندگي را آخرت و دنياي جاويدان مي بينند و مومنين عمر و جان خود را براي پيشبرد اهداف اسلام و پركردن شكاف هاي طبقاتي و محروميت زدايي بكار مي بندند كه تعالي معنوي مضاعفي را برايشان خواهد داشت.
سردار نقدي افزود: بدرقه شما دانشجويان در اردوهاي دانشجويي جهادي عرض ارادت به همه دانشجوياني است كه در اين راه قدم برمي دارند و تقديري از اين فعاليت ها و سپاس از اين حركات انساني و تعالي بخش است.
وي در ادامه سخنان خود اظهار داشت: اردوهاي جهادي فقط خدمت به محرومين نيست، بلكه علاوه بر دعاي خير اين محرومين كه همراه شما خواهد بود، فرصت هاي ناب تفكر در محيط هاي روستايي و عشايري تعالي بخش شما مي باشد.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين افزود: امروز در كنار قبور مطهر شهداي گمنام براي همه دانشجوياني كه اردوهاي جهادي را براي پركردن اوقات فراغت خود امتخاب كرده اند درود مي فرستيم و براي همه آرزوي موفقيت و سلامتي داريم.
سردار نقدي در خاتمه با تاكيد بر ضرورت همكاري نهادهاي اجرايي خاطرنشان كرد: از كنار قبور مطهر شهدا از همه مسئولين اجرايي مي خواهيم در سال همت مضاعف حمايت هاي لازم را از برگزاركنندگان اردوهاي جهادي داشته باشند تا اين اردوها با بهره گيري از فرصت ها به نتيجه برسند.
همچنين وي پس از تجمع دانشجويان به گفتگو با آنان پرداخت و به دغدغه ها و مطالباتشان پاسخ گفت.
پس از پايان سخنراني، سردار نقدي به صورت نمادين چفيه هايي را بر گردن يكايك دانشجويان عازم به اردوهاي جهادي انداخت و براي آنان آرزوي موفقيت كرد.
در پايان اين مراسم دانشجويان با بدرقه سردار نقدي و عبور از زير كلام الله مجيد رهسپار اردوهاي جهادي شدند.



مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران
سردار محمدرضا نقدي رئيس سازمان بسيج مستضعفان در حاشيه مراسم بدرقه دانشجويان جهادي دانشگاه اميركبير در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دانشجويان جهادي دانشگاه اميركبير به همراه تعدادي از دانشجويان ساير دانشگاهها به استان خراسان جنوبي اعزام ميشوند.
وي در خصوص برنامههاي اردوهاي جهادي گفت كه فعاليتهايي كه بسيج سازندگي دانشجويي انجام ميدهد، فعاليتهاي متنوعي است كه در آن دانشجويان دختر اغلب در زمينههاي بهداشتي و آموزش مشغول به فعاليت خواهند بود و برادران دانشجو نيز علاوه بر اين به فعاليتهاي عمراني، سازندگي، دامپروري و پزشكي را نيز انجام ميدهند.
نقدي با اشاره به اينكه گروههاي مختلف 60، 70 و 110 نفره به اردوهاي جهادي اعزام ميشوند، تصريح كرد: پس از پايان كار ميتوانيم آمار دقيق خود را در اين خصوص اعلام كنيم، البته سال گذشته 20 ميليون نفر روز براي بسيج سازندگي پيش بيني كرده بوديم اما به دليل تقاضاها اين پيش بينيها به حدود 27 ميليون نفر رسيد و امسال نيز پيشبيني 30 ميليون نفر روز را داريم اما برآورد اين است كه از 45 ميليون نفر روز بالاتر خواهيم رفت.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين در ادامه با بيان اينكه فعاليت دانشجويان جهادي تنها به منطقه خراسان جنوبي محدود نميشود و حوزه فعاليت دانشجويان جهادي تمامي مناطق محروم سراسر كشور است، اظهار داشت: مناطق تحت پوشش جهادي از روستاهاي محروم تهران و قم گرفته تا روستاهاي محروم آذربايجان غربي و سيستان وبلوچستان را شامل ميشود اما دانشجويان اعزامي اين دانشگاه استان خراسان جنوبي را انتخاب كردند و حدود 120 نفر از دانشگاه اميركبير به اين منطقه اعزام خواهند شد.
وي به طرحهاي اجرايي اردوهاي جهادي در سال گذشته و موفقيتهاي آنها اشاره كرد و ادامه داد: موفقيت اين اردوها بيش از حد انتظار بود و با توجه به تعداد داوطلبان، موفقيت و پيشبرد فعاليتها بيش از حد انتظار و برنامهريزي بود.
نقدي در خصوص استقبال مردم روستاها از دانشجويان جهادي نيز با بيان اينكه استقبال مردم بسيار خوب است و اردوهاي جهادي تاثير عميق فرهنگي بر مردم دارد، خاطرنشان كرد: در بعضي موارد بسياري از جوانان روستا كه علاقه چنداني براي فعاليتهاي سازندگي در روستا ندارند پس از حضور دانشجويان جهادگر، خود به فكر حركت و سازندگي در روستاي خود افتادند و فعاليت عمراني خوبي را در روستاي خود آغاز كردند.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با تاكيد بر اينكه در اردوهاي جهادي چند برنده وجود دارد، اظهار داشت: برنده اول دانشجوياني هستند كه از نزديك محروميتها را ميبينند و در اين اردو قدم گذاشته و از نزديك محروميتها را لمس ميكنند كه اين افراد بايستي پس از فارغالتحصيلي فراموش نكنند كه در چنين مكانهايي نيز بايد خدمت كرده و فقط محل كار خود را نبينند.
وي اضافه كرد: همچنين تجربهاي كه دانشجويان بدست ميآورند و با خروج از يك محيط نظري و قدم گذاشتن به يك محيط عملي قدم تجربهاي را كسب مبكنند اين تجربه در فعاليتهاي آينده اجتماعي آنها بسيار تاثير گذار خواهد بود.
وي در پايان با بيان اينكه اردوهاي جهادي خدمت به دولت نيز است چراكه كارهايي كه دولت به صورت پراكنده در روستاهاي دورافتاده انجام ميدهد از لحاظ پيمانكاري بسيار گران تمام مي شود و چون دانشجويان كار را بدون هيچ مزد و منتي انجام ميدهند ارزش بسياري نيز براي دولت خواهد داشت، تاكيد كرد كه همچنين اين اقدامات كمكي براي پدران و مادران است كه مطمئن هستند فرزندانشان در محيطي سالم اوقات فراغت خود را پر ميكنند و اين محيط سالم نيز سبب آرامش خانواده دانشجويان خواهد بود.
منبع : خبرگزاری فارس و شبکه خبر دانشجو