جمعه 19 نوامبر 2010 05:57
گزارشی از فعالیتهای گروه جهادی روح الله

جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که چندین سال در مسافرت های جهادی متعدد شرکت فعال داشتند بر آن شدند تا گروهی با محوریت فعالیت­های تخصصی جهادی تاسیس نمایند و به حرمت منادي و موسس اين گونه فعاليت­ها در عصر حاضر ، به نام «روح ا…» مزين گرديد.

 

 


گزارشی از فعالیتهای گروه جهادی روح الله

 از ابتدای انقلاب اسلامی امام راحل توجه ویژه­ای به محرومین داشتند. ایشان محرومین را صاحبان اصلی انقلاب می نامیدند و جوانان را به یاری آنان فرا می­خواندند. ایشان در اهمیت این مطلب فرموده­اند: ” محرومیت زدایی ، عقیده و راه و رسم ماست”. نایب ایشان، حضرت آیت الله خامنه­ای نیز توجه فراوانی به وضع محرومین می­نمایند و بارها مسئولان وجوانان را به این امر مهم توصیه نموده اند. از این رو جوانان جهادگر به عنوان پیروان پر شور و شعور ولایت همواره به عنوان سفیران انقلاب در خدمت محرومین بوده­اند.

حرکت­های جهادی از اول انقلاب تا به حال دچار فراز و نشیب های فراوانی شده­اند. اما به حمد الهی در طول سه دهه گذشته در مجموع شاهد رشد کمی و کیفی آن ها بوده ایم. حرکت­هایی در پاسخ به این دعوت خداوند که می­فرماید” من شما را تنها یک پند می­دهم که برای خدا دو تا دو تا و یکی یکی بپا خیزید سپس تفکر نمایید.”

جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که چندین سال در مسافرت های جهادی متعدد شرکت فعال داشتند بر آن شدند تا گروهی با محوریت فعالیت­های تخصصی جهادی تاسیس نمایند و به حرمت منادي و موسس اين گونه فعاليت­ها در عصر حاضر ، به نام «روح ا…» مزين گرديد.

حرکت جهادی برای حفظ و تقویت روحیة ایستادگی است، ایستادگی فعال و پویا، متناسب با روحیات جوانی. حرکت جهادی را جهاد محرومیت‌زدایی هم نامیده‌اند اما منظور از محرومیت تنها محروم بودن از نیازهای اولیه چون خوراک و پوشاک نیست؛ و با این نگاه خود نیز محرومین واقعی هستیم و آنان كه می‌پنداریم و می‌نامیم محروم، اغنیاءاند. پس می‌بایست حرکتی کرد و فرهنگی ساخت تا به واقع محرومیت‌زدایی كند.

بنابراین اگر این حرکت تنها به مدت زمان مسافرت جهادی محدود شود. به سرمنزل نهایی نمی رسد.بنای گروه جهادی روح ا… بر کار موثر و بلند مدت است. امید ما این است که با روحیه­ای انقلابی، حلقه وصلی بین مردم متدین و مسئولان دلسوز مناطق محروم با سرمایه­های عظیم قشر دانشگاهیِ متعهد کشور باشیم.

ساختار گروه به شرح ذیل می باشد: 

ساختار گروه از دوبخش کارگروه ها و بخش ستادی تشکیل شده است. از جمله وظایف بخش ستادی آماده سازی زیر ساخت ها و منابع مورد نیاز و هماهنگی با نهادهای مربوط می باشد.وظیفه سیاست گذاری و مشخص کردن رویکردهای اصلی گروه به عهده شورای سیاست گذاری می باشد. همچنین مسئول گروه و مسئول مسافرت جهادی هر سال توسط این شورا مشخص می گردد.

  
فعالیتهای سال گذشته

در مسافرت جهادی تابستان 88 غالب مخاطب فعالیت فرهنگی گروه برادران، گروه سنی نوجوان و جوان بوده است که کلیات این فعالیت ها به شرح ذیل می باشد. البته به غیر از کلاس های آموزشی، در دیگر فعالیت ها و مراسمات، مخاطب عموم اهالی روستاها بودند. در این مسافرت با تقریب خوبی به هدف ارتباط گیری موثر جهت تداوم و استمرار این رابطه دست یافتیم.

الف- گروه سنی نوجوانان
·         برگزاری کلاس های احکام و مباحث اعتقادی
·             برگزاری مباحث اخلاقی پیرامون ناهنجار های اخلاقی موجود در بین اهالی روستا
·             برگزاری حلقه های صمیمی و دوستانه در موقعیت های خاص، به صورت پراکنده اما هدفمند. در این حلقه ها سعی شده است روح اعتماد به نفس و باور استعداد های درونی در بین نوجوانان رشد پیدا کند و نگاهشان به آینده و زندگی روستایی تغییر کند
·             برگزاری مسابقات مختلف با هدف ایجاد نشاط و همچنین بالا بردن سطح معلومات شرکت کنندگان
·             تاکید بر مهم بودن مسئله مکلف شدن نوجوانان در برابر فرائض دینی

ب-گروه سنی جوانان
·         عمق بخشیدن به اعتقادات دینی و مذهبی و تاکید روی احکام دوران بلوغ
·            برقراری ارتباط صمیمی مطابق با معیارهای تربیتی
·            برگزاری حلقه های صمیمی و دوستانه پیرامون درک فرصت ها، استفاده بهینه از اوقات فراغت و امکانات موجود در روستا، ازدواج (اهداف و معیارها)، روابط دختر و پسر
·            برگزاری مسابقات ورزشی بین روستایی به منظور وحدت و یکپارچگی بین روستاها
·           تجهیز برخی از کتابخانه های روستای
·             تبلیغ و ترویج پیرامون مبحث تقلید و توزیع رساله ی عملیه، احکام دختران و احکام پسران

ج-عموم اهالی روستا
·         برگزاری جشن میلاد امام زمان(عج) در روستای سلم آباد
·            افتتاح مسجد فاطمه الزهرا(س) در روستای چاهخو  به همراه سخنرانی پیرامون اهمیت مسجد در اسلاماز جمله دست آورد های اردو  شناخت مخاطبین بود، بدیهی می باشد که قبل از اجرای برنامه های تربیتی آن هم با رویکردی مستمر، ابتدا می بایست به شناخت کافی مخاطب دست یافت.

از مشکلات رایج جوانان این منطقه می توان به بی توجهی و فقدان احساس مسئولیت نسبت به تکالیف دینی و اجتماعی اشاره نمود. به نظر می رسد قبل از هرگونه اقدام تبلیغی، جهت تعریف کار مستمر فرهنگی ابتدا می بایست به آسیب شناسی و ریشه یابی علل این مساله پی برد.اغلب نوجوانان و جوانان این منطقه اگرچه از نظر اطلاعات و محفوظات روایی و قرآنی در وضعیت مناسبی قرار ندارند اما دارای روحیاتی مذهبی-معنوی در رفتار و منش می باشند. چنین مخاطبینی در کسب معارف دینی اگر اهمال نکنیم، علاقه و شوق قابل توجهی نشان خواهند داد.

 فعالیتهای فعلی:

از مهمترین وجوه تمایز گروه های جهادی دانشجویی با سایر گروه های جهادی خدمت گرفتن علم و تخصص در راستای حل مشکلات و معضلات محرومین است.درحال حاضر کمتر گروه  جهادی وجود دارد که به این مساله توجه ویژه داشته باشد. وغالبا گروه های دانشجویی از تخصص خود تنها برای آموزش دانش آموزان  محروم بهره می گیرند و همچون سایر گروه های جهادی (غیر دانشجویی) تنها به فعالیت های عمرانی، فرهنگی و آموزشی کفایت می کنند.

لذا گروه جهادی روح الله به منظور خدمت رسانی هرچه بیشتر به محرومان و پابرهنگان و به منظور بهره گیری هرچه مطلوب تر از تخصص اساتید و داننشجویان، بنا دارد این فرهنگ را در بین دانشگاهیان ترویج دهد.وقتی این موضوع را با برخی اساتید محترم دانشگاه امیرکبیر درمیان گذاشتیم با استقبال بی سابقه ای مواجه شدیم و اغلب اشاره داشتند که عموما پروژه های پایانی دانشجویان دردی از مملکت را دوا نمی کند . ما نیاز داریم در جهت پیشبرد اهداف انقلاب و آبادانی کشور عزیزمان به این سمت حرکت کنیم.روز گذشته اولین پروژه پایانی کارشناسی با راهنمایی استاد مرعشی (از اساتید محترم دانشکده صنایع) آغاز به فعالیت نمود.اساتید و دانشجویانی که قصد دارند در این زمینه فعالیت داشته باشند می توانند با ما تماس بگیرند. 

فعالیتهای آینده:

گروه جهادی روح الله با همکاری پایگاه بسیج شهید دربندی برگزار می کند:

طرح تدریس استان تهران

 

مشخصات طرح:
·    موضوعات: آموزش دانش آموزان راهنمایی و متوسطه
·    از 8 آذر الی 25 اسفند
·    مکان: یافت آباد، بلوار معلم، مسجد صاحب الزمان(عج)
·    ویژه برادران  

لازم به ذکر است ثبت نام طرح تدریس در مورخ 30 آبان به پایان رسید.به گزارش آقای دهقانی (مسئول کارگروه آموزش تحصیلی) استقبال دانشجویان عزیز از طرح تدریس بی نظیر بود.باتوجه به اینکه تعداد داوطلبان بیش از افراد مورد نیاز جهت تدریس در منطقه می باشند، لذا از برخی عزیزان در برنامه های آینده کمک گرفته خواهد شد.همچنین درحال حاضر واحد خواهران طرح تدریس فعال نمی باشد .لذا پس از آغاز به کار، ان شاءالله اطلاع رسانی و ثبت نام خواهد شد  

جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنید:

http://www.jahadiruhollah.com/  

 

 

نظرات
  1. ف.م
    23 مه 2013

    باسلام میخواستم بدونم چطور میشه دراین فعالیتهای جهادی ثبتنام و شرکت نمود و ایا ثبتنام برای همه افراد ممکن هست بهچه شکل؟لطفا راهنماییم بفرمایید متشکرم خدانگهدارتان

  2. گردشگرها
    09 آوریل 2016

    این حرکت جهادی بسیار زیبا و بی ریا است . یک نوع مسافرت و گردش هم هست به نظرم .

کاروان طریق القدس

آرشیو