به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مناظره انتخاباتی محمدرضا باهنر عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان و مهدی کوچکزاده عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی عصر امروز سهشنبه در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
محمدرضا باهنر در ابتدای سخنان خود با اشاره به 65 صندلی خالی مجلس شورای اسلامی و حائز اهمیت بودن نمایندگان تهران در مجلس گفت: تجربه ثابت کرده است که نمایندگان تهران از نفوذ بییشتری برخوردارند یعنی نمایندههای تهران 10 درصد مجلس را شامل میشوند ولی حوزه عملکردشان بسیار وسیعتر است و فراکسیونهای فعال مجلس را معمولاً نمایندگان تهران اداره میکنند.
وی با بیان اینکه مجلس وظیفه تهیه نقشه راه کشور را دارد و دولت باید در این مسیر حرکت کند، خاطرنشان ساخت: از دغدغههای مجلس سوم میتوان به مقوله تولید ملی اشاره کرد. سه دلیل وجود دارد که باید تولید ملی محور فعالیت مجلس نهم باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: اول به جهت اینکه مقام معظم رهبری بحث تولید ملی را مطرح کردند و مسئولین باید اجرا کنند، دوم اینکه رهبری وظیفه تعیین سیاستهای کلی نظام را دارد و همه مکلفند در این مسیر حرکت کنند و سوم این که این بهترین نظر کارشناسانه بود که در شعار رهبری تحقق یافت.
باهنر با این توضیح ادامه داد که اگر بخواهیم این محورها در مجلس عملیاتی شود، باید کسانی به مجلس بیایند که در امور اقتصادی مهارت دارند.
وی در خصوص سؤالی درباره اینکه تولید ملی چگونه محقق میشود، گفت: متأسفانه فضای کسب و کار در ایران بسته است و ما رتبه 150 دنیا را داریم، امروز اگر کسی بخواهد کاری را در ایران راه بیندازد یک سال زمان میبرد ولی در برخی از کشورها این زمان به یک هفته و یا 48 ساعت کاهش یافته است.
باهنر یکی دیگر از معضلات تولید ملی را کارمزدهای سنگین بانکها و بازار آزاد دانست و افزود: در حالی در کشور ما کارمزدها تا 30 درصد است که در خارج از کشور این کارمزد 2 درصد است.
عضو هیئت رئیسه مجلس مشکل دیگر تولید ملی در کشور را قاچاق ارز و دلار دانست و تصریح کرد: به عنوان مثال با 200 هزار تومان میتوان 3 دست کت و شلوار چینی خرید ولی اگر بخواهیم دستمزد یک خیاط را برای دوختن یک دست کت و شلوار بدهیم بیش از 200 هزار تومان میشود بر همین اساس است که ما دیوار بلند تعرفهها را باید عملیاتی کنیم و جلوی قاچاق را بگیریم و دولت نیز از کسب و کار حمایت کند.
باهنر یکی دیگر از مشکلات حوزه تولید ملی را بحثهای فرهنگی و اجتماعی دانست و افزود: متأسفانه قشری از جامعه تنها به دنبال این هستند که کالای ارزان ولو بیکیفیت تهیه کنند، از طرفی کسانی هستند که تنها به دنبال برندهای مطرح میگردند و حاضرند تا 10 برابر قیمت پول بپردازند که این دو فرهنگ از موانع تولید ملی به حساب میآیند.
وی با اشاره به اینکه تولید ملی قیمتها را کنترل میکند و عرصه تولید را تقویت میکند، افزود: ما الگوهایی در این زمینه داریم مثلاً هدفمند کردن یارانهها اجرا شد و منافع بسیار زیادی برای کشور به همراه داشت.
عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه به ذکر خاطرهای از دوران اول ریاست جمهوری احمدینژاد پرداخت و تصریح کرد: 5 روز از ریاست جمهوری احمدینژاد میگذشت که به دیدارش رفتم و گفتم تئوری اقتصادی تو چیست. قندانی روی میزش بود و گفت من مهندسم و برای تولید 10 هزار قندان به کسی کار میدهم که بهتر و ارزانتر این قندانها را تحویل دهد.
وی افزود: به رئیس جمهور گفتم مشکل شما اینجاست، چراکه در اقتصاد کلان ساخت قندان روی استکان و نعلبکی و پارچ اثر میگذارد و اصلاً اینطوری نیست که شما فکر میکنید.
باهنر ادامه داد: مشکلی که آقای رئیس جمهور دارد، این است که عموماً طرفدار حل مسئله است.
عضو هیئت رئیسه مجلس به ذکر مثالی در این زمینه پرداخت و اظهار داشت که در دوره اول ریاست جمهوری، احمدینژاد طرح بنگاه زودبازده را به راه انداخت و بیش از 15 هزار میلیارد تومان از خزانه به بنگاهها داد که نتیجه این وامها این شد که عده معدودی شاغل شدند و عده کثیری بیکار و بدهکار شدند.
باهنر درباره طرح مسکن مهر نیز گفت: درست است که در بحث مسکن مهر مشکل داشتیم ولی دولت بیش از 30 هزار میلیارد تومان به بانک مسکن در قبال همین طرح بدهکار است. همین اقدام دولت باعث شد که کسانی که در کار ساختوساز بودند، سرمایههای خود را از بازار مسکن خارج کنند و به سمت ارز و سکه بروند.
وی ادامه داد: سکه یک میلیون تومانی و دلار هزار و 500 تومانی حاصل همین اقدام دولت بود.
به گفته باهنر اصرار دولت بر ایجاد 2.5 میلیون شغل در حالی که طبق بررسیهای مجلس در سال گذشته نهایتاً یک میلیون و 200 هزار شغل امکان ایجاد داشت، یا ناشی از عدم علم دولت به عدد 2.5 میلیون است یا اینکه سرمایهگذاری را نمیفهمد.
وی ادامه داد: حتی اگر 2.5 میلیون شغل ایجاد شود، این شغلها پایدار نیست، یعنی فروردین اجرا شده و اردیبهشت ورشکست میشود و در نهایت به بنبست میخورد.
باهنر اشارهای نیز به مجلس هفتم داشت و گفت: در ابتدای دولت، در مجلس من را وکیلالدوله خطاب میکردند اما الان که از من میپرسند چرا منتقد دولت شدهاید، میگویم شناختم از احمدینژاد کامل شده است.
به اعتقاد باهنر، احمدینژاد هیچگاه خرد جمعی را قبول ندارد و در دولت نیز وزرا با وی مخالفت میکنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اقدام دولت در ریاست یک پزشک جوان بر سازمان استاندارد کشور گفت: سازمان استاندارد متخصصترین آدمها را میخواهد ولی دولت یک پزشک 28 ساله را به این سمت گماشت.
وی ادامه داد: در ماجرای آقای مرتضوی هم اینگونه است و وی هیچ تجربهای در زمینه صندوق تأمین اجتماعی ندارد و نمیتواند یک بنگاه یک میلیاردی را مدیریت کند، چه رسد به سازمان تأمین اجتماعی.
در ادامه کوچکزاده با اشاره به تاکیدات حضرت امام در دو سال آخر عمرشان بر مبارزه با رفاه طلبی و همچنین فرمایشات مقام معظم رهبری درباره انحراف مسئولین و ثروت اندوزی آنها گفت: این هشدارها در زمانی خطاب به مسئولین مطرح شده که یکی از این مسئولین آقای باهنر بوده است.
وی افزود: بنده در زندگی ایشان هیچ ایرادی ندیدم ولی مشکل همراهی ایشان و یا فریاد نکردنشان علیه جریانی است که انقلاب را از مسیر خارج میکند.
کوچکزاده ادامه داد: برای نه گفتن به همین جریان بود که دوم خرداد ایجاد شد؛ در دورانی احمدینژاد نیز این شعارها را مطرح کرد و به پیروزی رسید ولی چه کردند با این سرباز فقر تاکنون.
کوچکزاده در پاسخ به سؤالی درباره الگوی اقتصادی مدنظر جبهه پایداری گفت: اولویت اقتصادی ما بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و بر مبنای شاخص عدالت تعریف میشود.
وی با بیان اینکه طبق فرمایش رهبری عدالت قابل معامله نیست، افزود: رئیس جمهور در سال 85 طرح تحول اقتصادی، هدفمندی یارانهها و اصلاح نظام بانکی را مطرح کرده بود. علیرغم مشکلاتی که در هدفمند کردن یارانهها ایجاد کردند، دولت این طرح را راهبری کرد.
کوچکزاده در پاسخ به اظهار نظر باهنر مبنی بر اینکه چه کسانی باید به مجلس نهم بروند،گفت: قطعا کسانی که سنگ به پای دولت زدند نباید در مجلس نهم حضور داشته باشند. دخالت در امور دولت در مجلس هشتم به حدی بود که در ساعت کاری کارمندان نیز مجلس ورود پیدا میکرد.
وی خطاب به باهنر گفت: مگر شما نمیگویید امسال سال تولید ملی است پس چرا مدیریت مجلس اجازه داد در حالی که بودجه سال 91 چهل و پنج روز قبل از سال به صحن مجلس آمد، کنار گذاشته شود و در عوض آن طرح دو فوریتی آوردند درباره نحوه سؤال از رئیس جمهور.
کوچکزاده ادامه داد:در آن زمان آقایان مطهری و مصباحی مقدم قسم میخوردند که این طرح سیاسی نیست ولی ما میگفتیم در این شرایط که اقتصاد در اولویت است، این یک سیاسی کاری است.
وی با بیان اینکه استدلال این افراد این بود که این طرح به مجلس هشتم نخواهد رسید، و حتی تا پایان دولت دهم نیز مطرح نخواهد شد،گفت: پس چرا این طرح مطرح شد. مدیریت مجلس چه میکند که با مسائل بدون اولویت وقت مجلس را تلف میکند.
کوچکزاده با تاکید بر اینکه سال گذشته مجلس شورای اسلامی کمیسیون جهاد اقتصادی را به راه انداخت، اظهار داشت: کاری به خروجی این فراکسیون نداریم ولی چرا امسال فراکسیون تولید ملی ایجاد نشد.
وی خطاب به باهنر گفت: چرا در این یک سال و نیم برخی از نمایندگان به دنبال این هستند که دولت زمین بخورد و آنان بگویند که این دولت مرد اداره این مملکت نیست.
کوچکزاده با بیان اینکه برای موفقیت طرح اقتصادی لیاقت مدیران یک لازمه اساسی است، گفت: علیرغم تلاشها برای شایسته سالاری هنوز یک جماعتی هستند که از ابتدای انقلاب سمت داشتند و اکنون علیرغم مخالفت مردم با آنان سمتها را رها نمیکنند.
وی افزود: یک نفر در سال 84 خارج از دایره مسئولین رای آورد ولی واقعا ما با این دولت چه کردیم من اشتباهات دولت را مخفی نمیکنم. تذکر هم دادهام.
کوچکزاده با بیان اینکه ارزیابی کنید اگر اولویت اول ما در مجلس نهم اقتصادی است، گفت: 25 نفر بعدی مجلس باید کسانی باشند که به دولت کمک کنند نه اینکه خود را رقیب دولت تعریف کنند. اینها اگر مجلس در دستشان باشد، مملکت را به خاک و خون خواهند داشت.
به گفته کوچکزاده الان عدهای از نمایندگان عامل فردی شدند که وقتی در انتخابات سال 84 از احمدی نژاد شکست خورد، گفت در انتخابات تقلب شده و عملا ریشه فتنه را سال 84 کاشت.
کوچکزاده در خصوص کسانی که حاضر نیستند دست از کرسی قدرت بردارند، گفت: نمونهای از تبلیغات این افراد را شما در سطح خیابانهای تهران میبینید و متوجه میشوید چه کسانی به کانونهای قدرت و ثروت متصل هستند.
وی با بیان اینکه در زیر یک سری عناوین ظاهری نمیتوان مخفی شد، گفت: به عنوان مثال آقای مصباحی مقدم یک اقتصاد دان است. اولویت ایشان طرح دوفوریتی اصلاح ماده 197 و 198 آئیننامه مجلس در خصوص سؤال از رئیس جمهور بود که پرونده سؤال را به قوه قضائیه ارجاع دهند.
کوچکزاده در خصوص انتقاد باهنر به انتصاب مرتضوی و یا یک پزشک 28 ساله به مسئولیتهای سنگین و نامرتبط با رشته تحصیلی این افراد گفت: کسانی بودند که دکتری جغرافیا را به جهت اینکه 20 سال وردست آقای لاریجانی بوده، رئیس دیوان محاسبات کشور میکنند.
وی با اشاره به برخی مدیریتهای ناصحیح مجلس شورای اسلامی گفت: دوستان آقای باهنر در مجلس رئیس جمهور مملکت را دو دو کردند پس از این اقدام بود که رهبری کار دوستان آقای باهنر را رذالت و هوچیگری دانستند که باید جلوی آن گرفته شوند.
کوچکزاده در خصوص اظهار نظر باهنر درباره دیدار وی با احمدینژاد و بحث قندانها نیز گفت: اگر این گونه که آقای باهنر میگوید باشد، این رئیس جمهور نمیتوانسته ممکلت را حتی 5 روز اداره کند.
این نماینده مجلس در خصوص بنگاههای زودبازده نیز گفت: آقای باهنر مدعی است که تعداد معدودی از افراد شاغل شدند و بقیه بدهکار شدند. آمار این ادعای خود را نشان دهند و بگویند 30 هزار میلیارد تومان بانک مسکن به چه کسی رسید.
وی افزود: همه مردم در شهرستانها مسکنهای مهر را دیدهاند و دیدهاند که این هزینهها به جیب ملت رفته است.
پس از این اظهارات کوچکزاده، باهنر علیرغم اینکه ستاد وی تلاش بسیار زیادی را برای سخنرانی وی در دانشگاه امیر کبیر صورت داده بود، پس از یک ساعت از آغاز مراسم برنام مناظره را ترک کرد.
در ادامه این مراسم کوچکزاده به سؤالات دانشجویان پاسخ داد.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص تمایز جبهه پایداری و جبهه متحد گفت: پس از آنکه رئیس جمهور 11 روز خانه نشینی کرد ما برای اینکه جماعت کثیری که به احمدی نژاد دل بسته بودند، مایوس نکنیم، اعلام موجودیت کردیم.
کوچکزاده ادامه داد: علت اینکه دو جبهه ایجاد شد رفتار این دوستان بود که ما را از جبهه متحد جدا کردند.
وی در خصوص ریاست مجلس آینده گفت: ما قطعا درباره رئیس مجلس نظر داریم اما جلسه و جمع بندی و تصمیمگیری نداشتهایم. جبهه پایداری شیوه مدیریت مجلس هفتم را در مجلس هشتم ترجیح میدهد اینکه مصداقش حداد عادل میشود یا فرد دیگری بعدا مشخص میشود.
کوچکزاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه فلسفهای پشت این موضوع بود که به آقایان لاریجانی و قالیباف در جبهه متحد سهم داده شوند، گفت: یکی از این منطقها در سطح شهر (تبلیغات وسیع آقایان رودکی و خانی نمایندگان شهردار تهران در جبهه متحد) رخ مینماید.
وی درباره انحراف نیز گفت: بدترین انحراف، انحراف از خط رهبری است. آیا اینکه یک سایتی بنویسد دولت چه باید بکند تا کنار گذاشته شود مطلوب رهبری است.
کوچکزاده ادامه داد: خدا عاقبت ملت را خیر کند اگر اکثریت مجلس را همین افراد مجلس هشتم تشکیل بدهند.
این نماینده اصولگرای مجلس با انتقاد از عملکرد هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: اگر به سایت مجلس سر بزنید و دستورات 15 بهمن تاکنون را بررسی کنید متوجه میشوید که مجلس به امور غیرضروری پرداخته است.
ماجرای جاری شدن سیل در مترو و اینکه آیا مجلس شورای اسلامی میتواند از شهرداری تحقیق و تفحص کند، سؤال دیگری بود که کوچکزاده به آن پاسخ داد.
وی در این باره گفت: از تمام نهادهای دولتی میتوان تحقیق و تفحص کرد. درباره سیل مترو باید گفت که کمیسیون عمران مجلس از مترو بازدید کرد تقاطع بزرگراه استادی با اتوبان کرج کارگاهی است که زمین آن متعلق به بنیاد مسکن است و شرکتی با نام سامان محیط که پیمانکار مترو است، بابت طلبی که از مترو دارد، این زمین را تصاحب کرده تا مجتمع تجاری در آن احداث کند.
عضو جبهه پایداری با اشاره به منع قانونی ایجاد ساختمان در نزدیکی رودخانهها گفت:کنار این زمین رودخانهای است که آن را با دیوار پیش ساخته از زمین جدا کردند و در سه متری این دیوار 30 متر گودبرداری کردند.
وی افزود: این بنا به مترو راه دارد ما به نماینده شهرداری گفتیم که چه کسی به این شرکت مجوز داده برای ساخت یک مجتمع مسکونی.
کوچکزاده با بیان اینکه تا به حال هیچ روزنامهای این مطالب را منتشر نکرده گفت: من به آقای قالیباف توصیه میکنم که خودش را قربانی این شرکت عمرانی نکند. چرا شهرداری اجازه داد در این منطقه ساخت و ساز انجام شود و هزینه چند ده میلیاردی به بیتالمال وارد شود.
این نماینده مجلس در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا استعفای آقای حسینیان پس از انتصاب قاضی عسگر توسط مقام معظم رهبری ناشی از عدم ولایتمداری وی نیست، گفت: اولا از کجا معلوم که استعفای حسینیان به خاطر حکم رهبری بوده است.
وی در ادامه اگرچه قصد نام بردن از مقام معظم رهبری را نداشت، ولی به ناچار به ماجرای دیدار حسینیان و مقام معظم رهبری اشاره و تصریح کرد: بعد از استعفا مقام معظم رهبری حسینیان را احضار کرد و وی را در آغوش کشید و فرمودند به مجلس برگرد که آقای حسینیان از فرمان رهبری تبعیت کردند.