چهارشنبه 30 آوریل 2014 09:36
دیدار بانوان مسلمان هند از دانشگاه صنعتی امیرکبیر

روز پنجشنبه مورخ 4 اردیبهشت 1393 دیدار دوستانه ای با بانوان مسلمان وشیعه ی هندی برگزار شد، تقریبا 5الی 6 نفر طلبه ی قم ( جامعه المصطفی) بودند و تا حدی با فضای ایران آشنا بودند ما بقی اکثرا در خود هند دانشجو بودند. ابتدا به اتفاق  دوستان شیعه هندی  به مزار شهدا دانشگاه بردیم و در مورد بحرین و […]

روز پنجشنبه مورخ 4 اردیبهشت 1393 دیدار دوستانه ای با بانوان مسلمان وشیعه ی هندی برگزار شد، تقریبا 5الی 6 نفر طلبه ی قم ( جامعه المصطفی) بودند و تا حدی با فضای ایران آشنا بودند ما بقی اکثرا در خود هند دانشجو بودند.

aut6

ابتدا به اتفاق  دوستان شیعه هندی  به مزار شهدا دانشگاه بردیم و در مورد بحرین و شهدای آنجا و فضای حاکم برآنجا نیز با هم صحبتی داشتیم.

در حسینیه با توجه به درخواست اکثر دوستان در مورد دانشگاه امیرکبیر، به جهت رشد علمی، به جهت فرهنگی، جایگاه خانم ها در دانشگاه، و موارد دیگر توضیحاتی داده شد.

سپس یکی از دوستان که مقداری زبان هندی نیز می دانست نقطه آغاز صحبت خود را واقعه ی عاشورا انتخاب کرد و از این مسیر وارد بحث شد.

با توجه به این که همه بانوان هندی امام حسین (ع) و اثر گذاری ایشان را نقطه عطفی در تاریخ می دانستند، بحثی با نگاه”هر روز عاشوراست و هر جا کربلاست” شکل پیدا کرد، و از نتیجه محبت امام حسین (ع) و ظلم ستیزی انقلاب اسلامی رقم خورد و این که جایگاه زنان در تحقق چنین روندی کجاست.

از طرفی چون جمع همه خانم بودند تمایل داشتند درباره چگونگی فعالیت زنان در ایران بدانند. که آیا حجاب محدودیتی برای فعالیت در زمینه های علمی و فرهنگی بانوان ایرانی می باشد؟ بدین منظور چند تن از بانوان ایرانی که در عرصه های مختلف از مجلس تا دانشگاه و حوزه، به دوستان معرفی شدند. این مسئله که تاکنون چه میزان در زمینه ی اثر گذاری در فضای علمی، سیاسی و فرهنگی جامعه پیش رفته اند، بررسی شد، که خیلی مورد استقبال قرار گرفته شد.

در ادامه خانم رجایی فر، یکی از مهمانان جلسه در موضاعت مختلی صحبت کردند: از بانوانی  که در تسخیر لانه جاسوسی نقش داشتند، درباره نقش خود در تسخیر لانه جاسوسی و این که فضای موجود در جامعه نسبت به فضای آمریکا به چه سمتی رفته است، که چنین اتفاقی در ابتدای انقلاب صورت گرفته است.

و در ادامه نکته مهمی را گفتند: «امروز مسئله ای در ایران اتفاق افتاده که به شما پیشنهاد می دهم در کشورهای اسلامی زودتر به آن توجه کنید و آن اینکه خانم ها بعد از انقلاب اشتباهی کردند، بیشتر وقتشان را صرف فعالیت های اجتماعی و علمی کردند و از مسئله خانواده تا حدودی غفلت شد. زندگی ساده برای یک زن و خانه داری و بچه داری به نوعی در نگرش انقلابی تحقیر شد. تمایل زنان به کار باعث کمبود اشتغال برای مردان شد، از طرفی چون در اسلام کار وظیفه مرد هست، مشکل ازدواج پیش آمد. امروز بعد از 30 سال این مسئله برای همه ملموس هست.»

علاوه بر این ایشان به عنوان یکی از اعضای کاروان صلح به سوریه، درباره این سفر توضیحاتی برای حضار دادند. و فرمودند که بیشتر مردم سوریه اعم از مسلمان و مسیحی از اقدامات ناجوانمردانه تکفیری ها اعلام بیذاری می کنند. متاسفانه مردم سوریه اسیر این بحران شده اند.
تمامی این خانمها به صورت مجازی باهم در ارتباط بودند و ازاین طریق این گروه تشکیل شده بود در نتیجه ارتباط مجازی بین این گروه پیشروی زیادی خواهد داشت.

ذکر چند نکته خالی از لطف نیست،

با توجه به این که هند به عنوان یکی از پرجمعیت ترین کشورهای دنیا مورد توجه ملتهای ماموریت گرا مثل آمریکا وانگلیس واقع شده است ، داشتن برنامه ای منسجم برای بسط تفکر انقلاب اسلامی در این کشور بیش از کشورهای دیگر خود را نشان میدهد .مسلمانان در این کشور حدود 30 % ار جمعیت کل کشور هستند که البته نیمی از آنها زیر خط فقرند

ازین رو پیشنهاد میشود به صورت مجازی این ارتباط ادامه پیدا کند.

 

بسیار برای تحصیل در ایران علاقه مند بودند به دو علت اول اینکه متاسفانه در هند به حجاب نگاه تحقیر آمیزی میشود. و دوم این که شیعه بودن ایرانی ها آستانه تحمل را برایشان بالا می برد.

 

ذهنیت متوسطی نسبت به معارف اسلامی داشتند و مثلا تفکراتی مثل تشکیل حاکمیت اسلامی و مسئله ولایت فقیه و… اصلا برایشان مطرح نیست. البته چند نفر که در ایران مشغول تحصیل در دروس حوزوی بودند دید بهتری نسبت به این ماجرا داشتند و اهمیت این موضوع برایشان کاملا مشخص شده بود، در نتیجه مطرح میکردند که یکی از اهداف مهم این سفر آشنایی با کشوری است که دین نه فقط در عرصه های اعتقادی بلکه به بالاترین سطوح مملکتی نیز رسوخ کرده است. و ما می خواهیم در طول سفر، بعضی مسائل مهم از قبیل جنگ نرم، ولایت فقیه، انقلاب اسلامی، سیاست و … را در ذهن این دوستان پر رنگ کنیم.

در آخر کتاب زن و بازیابی هویت حقیقی به 3 زبان فارسی و انگلیسی و عربی به عنوان هدیه به مسئول گروه بانوان هندی داده شد و پیشنهاد گردید به صورت حلقه ای در مورد این مسئله بین خودشان مباحثه داشته باشند.

 

کاروان طریق القدس

آرشیو