همایش امنیت زیر سایه سرهای بریده
با حضور اعضای کاروان صلح سوریه
آقای شهیدی فر – حجت الاسلام زائری – خانم رجایی فر – اقای فیض
به همراه اکران مستند هادی باغبانی
و
تجلیل از خانواده شهدای سوریه
مجموعه تالارهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر
28 اردیبهشت ماه 93
شروع برنامه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم مزین شد. سپس مجری محترم دانشجویان را به دیدن مستند “هادی” دعوت کرد که این مستند به پاس زحمات شهید باغبانی (مستندساز) ساخته شده بود.
در ادامه برنامه از تعدادی از اعضای کاروان صلح سوریه برای سخنرانی دعوت شد، از جمله سرکار خانم دکتر فروز رجایی فر، جناب اقای ناصر فیض، حجت الاسلام محمدرضا زائری و جناب آقای محمدرضا شهیدی فر.
سرکار خانم دکتر فروز رجایی فر:فارغالتحصیل مهندسی پلیتکنیک و دکترای علوم سیاسی،از دانشجویان پیرو خط امام، رئیس ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام، کارگردان مستند اعدام فرعون، از دانشجویان فعال در جریان تسخیر سفارت آمریکا
من ندیدم که صداسیمای ما انعکاسی از تولیدات مستند سازانی که به سوریه رفتند و با مشکلات فراوانی مستنداتشان را تهیه کردند، داشته باشند. دقیقا آن اتفاقی که در سوریه افتاده این است، که ما خودمان منتقد رژیم اسد هستیم. در جمهوری اسلامی ابعاد دموکراتیکی که در قانون اساسی ما پیش بینی شده باعث شده که ما یک مردم سالاری دینی را داشته باشیم. اما در سوریه ما دو تا تفاوت با حکومت سوریه داشتیم. یکی لاییک بودنش و یکی هم این که جنبه های مردم سالاری در آنان ضعیف بود. با وجود این ما پشت سر سوریه ایستادیم به این علت که سوریه همچنان در محور مقاومت باقی مانده و از نظر سیاست های منطقه ای و جهانی در نقش جبهه ی مخالف رژیم اشغالگر قدس عمل می کند. سوریه سرپل انتقال تدارکات و تجهیزات به حزب الله لبنان هست. استکبار جهانی این نقشه را برای ذبح کردن بیداری اسلامی به وسیله خود اسلام کشیده است. امروز مردم سوریه به شدت خواهان بشار اسد هستند.
حجت الاسلام محمدرضا زائری: نویسنده کتابهای :پدر پسر روح القدس، ضامن آهو، کیمیای عفو، ذوالفقار و…، صاحب امتیار ماهنامه خیمه، تاسیس خانه روزنامهنگاران جوان و انتشار نشریه خانه،همکاری به عنوان مشاور در موسسات و مراکز فرهنگی همچون: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، مجلات رشد، نشریات ابرار
واقعیت این است که جریان های تکفیری پایگاه دارند.اگر این پایه ها و ظرفیت های اجتماعی را نداشتند این قدر دوام نمی آوردند.اما این پایگاه ها به خاطر عملکرد خودشان، به مرور تضعیف شده اند. اتفاقاتی که افتاد سبب شده که مردم در همه جای دنیا از جمله سوریه متوجه بشوند که گزینه ی بعد از بشار اسد یک نظام لیبرال غیر مستبد نیست. در طول این سه سال آرام آرام رفتار حکومت سوریه عوض شده و الان خوش بختانه شرایط خیلی بهتر شده است. زمینه برای پذیرش بشار اسد فراهم شده. امروز واقعیت این است که هرچه جلوتر رفتیم معادله به نفع جمهوری اسلامی و جبهه ی مقاومت و مسیر خلاف جریان های تکفیری تقویت می شود.
جناب اقای ناصر فیض: کارشناس زبان و ادبیات فارسی، نویسنده و شاعر،برخی کتب:املت دسته دار، دست هایم را برای تو میآورم، اگر کمونیسم بیاید، نامه هایی به تارانتا بابو، و…
من می خواهم راجع به این صحبت کنم که اصلا چرا سوریه به ما ربط دارد؟ ما الان داریم تاوان این مسئله را پس می دهیم، که نمی خواهیم وابسته به قطب های جهان باشیم.هر کشوری که بخواهد روی پای خودش بایستد باید تاوان بدهد، چه ایران، چه سوریه، چه هر کشور دیگری. کسانی که وارد سوریه شده اند با حمایت کشورهای عرب بوده، کشورهایی که بقایشان بستگی دارد به حمایت غربی ها. یک کشور عرب دارد هزینه می کند که یک کشور عرب دیگر را از صحنه بیرون کند. این کشور ها نمی خواهند که چیزی به اسم مقاومت نه در کشور خود و نه در کشورهای دیگر از ترسِ سرایت، شکل گیرد. اگر ما به سوریه کمک نکنیم و در آن جا نجنگیم، باید اینجا در میدان ولیعصر بجنگیم.
جناب آقای محمدرضا شهیدی فر:مجری،تهیهکننده و کارگردان در رادیو و تلویزیون ایران ،عضو کمیته کارشناسی گویندگان و مجریان سیما
متاسفانه رسانه ها در داخل کشور خبرهایی که از سوریه منتشر می کنند یا غلط است یا دقیق نیست و یا ناقص است. بنابراین شما یک نگاه مبهمی در رابطه با سوریه دارید. با این اوصاف اگر انسان خودش به سوریه برود و ببیند خیلی امن تر است. دو طرف رسانه ها در جنگ طبیعتا با اغراق راجع به موضوع حرف می زنند. اگر شما نقشه را نگاه کنید می بینید که پنجاه یا شصت درصد سوریه دست دولت نیست. البته این قضیه به لحاظ جمعیتی متفاوت است. سوریه یک وضعیت پیچیده ای دارد، شناختن آن هم، به جهات مختلف خیلی مهم است. در سوریه یک فضای استبدادی حاکم بوده است و فضای خفقان آور یک جایی منفجر می شود که شد. یعنی بهانه ی دوره ی انقلاب های بیداری اسلامی در سوریه هم اتفاق افتاد. وقتی این طوری می شود خوب دیگران از آن استفاده می کنند. در همه جای دنیا هم می تواند این اتفاق بیفتد.
سپس از این بزرگان و همچنین خانواده های شهیدان اسماعیل حیدری و شهید عبدالرئوف رفیع تجلیل گردید.
پخش کلیپ مداحی محمود کریمی آخرین قسمت برنامه بود که متاسفانه با مشکل فنی صدا مواجه شد.
حاضران از عکسهایی که در بیرون سالن در رابطه با مظلومیت مردم سوریه بود دیدن کرده و از طریق خرید محصولات فرهنگی و کمک های نقدی با مردم سوریه همدردی کردند.
باسلام.باتشکرازبرنامه های مفیدشما.نقدی دراجرای برنامه های شمادیدم که بیان میکنم .احساس میکنم مجری منتخب شما 1-تجربه کافی 2-فن بیان 3-ادبیات رسمی دربرخوردبامدعوین ندارند لطفا درانتخاب خود تجدیدنظربفرمایید.
سلام علیکم
برنامه خیلی خوب داشت پیش میرفت اون کلیپ و یا مستند دیرتر پخش میشد
فی امان الله